26 / 04 / 2024

Alanya Bölge Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor!

Alanya Bölge Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor!

Alanya Bölge Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor. Alanya Bölge Hastanesi inşaatının sürdüğünü belirten taşeron firma yetkilisi Mehmet Yetkin, "İş bırakma eyleminde olduklarını iddia eden işçileri biz çalıştırmıyoruz" dedi




Alanya Bölge Hastanesi inşaatının sürdüğünü belirten taşeron firma yetkilisi Mehmet Yetkin, "İş bırakma eyleminde olduklarını iddia eden işçileri biz çalıştırmıyoruz" dedi 

Alanya'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Bölge Hastanesi inşaatında çalışan bazı taşeron işçiler, önceki gün paralanın alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptıklarını açıklamışlardı. İşçiler. 8 gündür çalışmadıklarını ve paralarının bir an önce ödenmesini beklediklerini söylemişlerdi. 


'BİR AYI DOLDURMADILAR'

 Taşeron firma yetkilisi Mehmet Yetkin Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamada eyleme katılan işçilerin Kurban Bayramı'ndan sonra işbaşı yaptıklarını, ortalama çalışma sürelerinin ise 20 gün olduğunu belirterek "İşçiler Ekim ayının 15'i ile 20'si arasında işbaşı yaptı. Biz ödemelerimizi aylık olarak veriyoruz. Henüz bir aylarını doldurmamışlar. 


'KURALLARA UYMADILAR' 

İşçilere iş güvenliği ve sağlıyla ilgili sürekli uyanlarda bulunuyoruz. Çalışırken yerine getirmeleri gereken yükümlülükler var. 

Baret takmak, reflektörlü yelek, ayakkabı giymek, iş güvenliğiyle ilgili kurslara katılmak gibi. Bu konuda kurallara uymuyor, uyanlarımızı dikkate almıyorlar. Bu nedenle kendilerini 8 gündür sahaya çıkarmıyoruz. İş güvenliğine uyulmadığı takdirde bunıuı şantiye kapatmaya varan ağır yüki'unlüKikleri var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda çok titiz. Kurslara katılmama ve kurallara uymama konusunda ısrar ettiler. İşçilerin hiçbirinin çalışma süresi 20 günü geçmedi. İşçilerin ödemelerini aylık olarak yapıyoruz" dedi. 


Yeni Alanya


Geri Dön