19 / 04 / 2024

Alanya içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor!

Alanya içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor!

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Alanya içme suyu ve arıtma tesisi inşaatları ile ilgili Bölge Müdürü Türkay Özgür, açıklama yaptı.



Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Dünya Turizminin başkenti sayılabilecek doğa güzelliklerine sahip Alanya ilçemizin 2045 yılına kadar içmesuyu sorununu ortadan kaldıracak olan isale hattımızda ve arıtma tesisi inşaatımızda çalışmalarımız sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" dedi.


İmalatı tamamlanan 

Alanya İçmesuyu İsale Hattı İnşaatımız tamamlandığında Alanya İlçe Merkezinde 2045 yılına kadar 484 610 kişinin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Proje ile yıllık 47,3 hm3 içme suyu toplamda 13 416 m çelik boru ile Dim Barajı mevcut vana odasının membaındaki branşmandan alınarak, Alanya İlçesi Oba bölgesinde yapımı devam eden I. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisine, buradan da Alanya Mevcut DM1 deposuna iletilecek. İnşaat çalışmaları devam etmekte olup, 10 350 m boru döşenmiş ve 13 adet vantuz, 14 adet tahliye, 2 adet hat vanası yapısı imalatı tamamlandığı bildirildi.



Yönetmelik esaslarına uygun 

Özgür, "Alanya İçmesuyu isale hatlımızın fiziki gerçekleşmesi % 79 seviyesindedir. Alanya içmesuyu arıtma tesisimizde de çalışmalarımız sorunsuz bir şekilde devam etmekte olup, bu proje ile Dim Barajından alınacak günlük 90 000 m3 ham suyun insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun olarak içmesuyu sağlayacak olan Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşa edilmektedir. Arıtma tesisi 2045 hedef yılına göre 2 kademeli toplam 150 000 m3/gün kapasiteli olarak tasarlanmış olup, proje kapsamında 1. kademesi olan 90 000 m3/ günlük kısmı yapılacaktır" diye konuştu Arıtma sorunu ortadan kalkıyor DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Arıtma tesisi çalışmalarımızda tesviye kazısı çalışmaları tamamlanmış olup, temel kazısı çalışmaları devam etmektedir. Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi İnşaatımızda da fiziki gerçekleşme olarak % 20 seviyesini yakalamış bulunmaktayız. İnşallah en kısa zamanda isale hattımızı ve arıtma tesisimizi tamamlayarak Alanya İlçemizin 2045 yılına kadar içmesuyu ve arıtma sorununu ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızın istifadesine sunmuş olacağız. Çalışmalarımızda emeği geçen DSİ ve Firma çalışanlarına teşekkür ediyorum, 'dedi.




Antalya İleri


Geri Dön