23 / 04 / 2024

Alanya Mahmutlar 1/1000'lik imar planı onaylandı!

Alanya Mahmutlar 1/1000'lik imar planı onaylandı!

Alanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında saat 14.00’da gerçekleştirildi.Meclis, Mahmutlar Mahallesi 1/1.000'lik Uygulamalı İmar Planı meclis üyelerinin oybirliğiyle onaylandı.



Alanya Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında saat 14.00’da gerçekleştirildi. MHP’den Hasan Özdemir, Ali Uğur, Abdullah Sönmez, Melike Nazifoğlu, Celal Taşkın ve Fahri Baysal; AKP’den Ahmet Büküş’ün mazeret bildirip katılmadığı toplantıya CHP grubu eksiksiz katıldı. Meclis gündemine geçilmeden önce Başkan Adem Murat Yücel, ”Kurulan seçim hükümetinin ülkemize hayırlı ve onurlu olmasını temenni ediyorum. 1 Kasımda yapılacak genel seçimde tüm siyasi partilerin centilmence, demokrasi kuralları içerisinde geçmesini diler, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramına ve Zabıta Haftası ile ilgilide bir konuşma yapan Yücel,” 1922 yılında Dumlupınar’da yapılan Büyük Taarruzun 93 yılını kutladık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93 yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri gününü bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 1826 yılından itibaren vatandaşların huzurunu sağlayan, verilen görevleri fedakârca yerine getiren zabıtalar yerel yönetimlerin en köklü teşkilatıdır. 189 yıllık bu büyük teşkilatın zabıta haftasını kutluyor tüm zabıta personelimizin bundan sonraki çalışmalarının devamını da başarılar diliyorum” diye konuştu.


MÜDÜR AKIN GÜL DAĞITTI

Meclis gündemi öncesi Zabıta Teşkilatı’nın 189. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Zabıta Müdürü Hasan Akın ve personeli, meclis üyelerine gül dağıttılar. CHP Grubu adına da Meclis Üyesi Nefise Develioğlu, Zabıta Haftası’nı kutlayarak Müdür Akın’a bir buket çiçek takdim etti. Zabıta Müdürlüğü, toplantı sonrasında da bir sunum gerçekleştirdiler. 


YER TAHSİSİ KONUSUNDA TARTIŞMA ÇIKTI

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen kararların görüşülmesi ile başlayan mecliste AKEDAŞ’a tahsis konusunda tartışma çıktı. 2036 yılına kadar enerji talebinin karşılanabilmesi için TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına AKEDAŞ’a verilen tahsis talebinde bulunma yetkisine istinaden Kargıcak ve Büyükhasbahçe Mahallesi’nde enerji ihtiyacının karşılanabilmesi için AKEDAŞ tarafından yapılan park alanlarına trafo yeri tahsis edilmesi talebinin görüşüldüğü komisyonda tahsis işlemleri için belediye encümenine yetki verilmesinin oy çokluğu ile kabul edildiği belirtildi. Komisyon üyelerinden Mustafa Aras, tahsisin ücretli olması gerektiğini ifade ederek çekimser oy kullandığını belirtti. Mecliste bir değerlendirme yapan Aras, Ücretsiz vermemiz durumunda bir kısım sıkıntıların yaşanabileceğini düşünüyorum. İhalesi yapılan yerlerin tekrar ihale edilen kişiye bir kısım kazanımlar sağlamanın ne denli doğru olacağı hususunda hukukçu arkadaşlarımın da endişeleri var. Ayrıca biz AKEDAŞ’tan aldığımız her hizmete para ödüyoruz. Ama belediye ücretsiz tahsis ederek tamamen AKEDAŞ’a teslim oluyor. Ücretli tahsis şeklinde karar alsak sayın başkanımızın elini güçlendiririz. Uygun görülürse sembolik rakamlara tahsis etsin. 1 lira da olur. Ücretli tahsis dediğimiz zaman AKEDAŞ’la pazarlık gücü olacak ve gerektiğinde bir kısım sözünü de o firmaya dinletebilecektir” dedi. Başkan Yücel ise AKEDAŞ’a değil devletin kurumu olan TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne tahsis yapıldığını hatırlatarak “Devletin kurumu olan TEDAŞ’a tahsis yapacağımız için ücretsiz olmasının kurumlar arası dayanışmayı güçlendireceğini düşünüyorum. 10 yıllık tahsislerin bizim gösterdiğimiz yerlerde yapılacak” dedi. Aras, geçmişte iyi niyetli yapılan tahsislerden meclis üyelerin soruşturma geçirdiğini vurgulayarak bu konularda daha fazla duyarlı olmasını gerektiğini ifade etti. MHP’li Mustafa Tuna, AKEDAŞ’ın bazı kesintilerden doğan sıkıntılarda direkt belediyeyi suçlayarak ‘Yer tahsisi yapılmadığı için trafo koyacak yer bulamıyoruz’ gibi bahaneler uydurduklarını aktararak bu kararın çözüm olduğunu söyledi. Karar CHP’nin çekimser oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. 


MAHMUTLAR İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Mahmutlar Mahallesi’nin 1/1.000’lik Uygulama İmar Planı Meclis Üyelerinin oybirliğiyle meclisten geçti. Daha önce kabul edilen 1/25 binlik ve 1/5 binlik planlardan sonra 1/1000’lik plan da İmar Komisyonundan geldiği şekliyle meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Yücel, “Seçimlerden sonra beldelerdeki imarla ilgili sıkıntıları çözmek için başlattığımız uygulama imar planı tadilatı ve plan değişiklikleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Cikcikli Mahallesi’nin 18,5 hektarlık bir alanında yapılan 1/1000’lik imar planı düzenlemesi ile Mahmutlar Mahallesi’nde yapılan Uygulama İmar Planı Revizyonu oybirliğiyle kabul edildi” dedi. Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis vb Ad Verme Komisyonu’nun Güllerpınarı Mahallesi Bulut Sokak’ın doğusunda bulunan parka Şehit Abdullah Ümit Sercan isminin verilmesi talebi mecliste oybirliği ile kabul edildi.


AHEP’E DESTEK 

 Türkiye ve AB arasında Koruma ve Diyalog (Faz II) Hibe Projesi hakkında AHEP Üniversitesi’nin talepleri gündeme geldi. Başkan Yücel, söz konusu maddeyi ilgili komisyona havale edip meclise beş dakika ara verdi. AHEP tarafından başvurulacak olan Alanya Kalesi Eksen Projesi kapsamında tarihi Tophane ve Kule binalarının restorasyonu ve müze olarak değerlendirilmesinin planlanması projesinde Alanya Belediyesi’nin iştirakçi olarak yer alması ve projenin kazanılması halinde projenin toplam finansman bedeli olan 400 bin TL’den 100 bin TL’lik kısmının Alanya Belediyesi tarafından sağlanması ve Antalya Valiliğinden aktarılacak 300 bin TL ile birlikte 400 bin TL eş finansmanın projeye aktarılması için AHEP Üniversitesi ve Alanya Belediyesi arasında bir protokol düzenlenmesi için belediye başkanına yetki verilmesi talebi uygun görüldü.



Alanya Postası Gazetesi


Geri Dön