19 / 04 / 2024

Alanya Toprak Razgatlıoğlu Bisiklet Yolu açıldı!

Alanya Toprak Razgatlıoğlu Bisiklet Yolu açıldı!

Alanya Belediyesi’nin Prestij Caddesi olarak baştan sona her yönüyle yeniden düzenlediği Alaiye Caddesi’ne yapılan “Toprak Razgatlıoğlu Bisiklet Yolu” düzenlenen törenle hizmete açıldı.




Alanya Belediyesi’nin Prestij Caddesi olarak baştan sona her yönüyle yeniden düzenlediği Alaiye Caddesi’ne yapılan “Toprak Razgatlıoğlu Bisiklet Yolu” düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dünyaca ünlü Milli Motosiklet Yarışçısı Alanyalı Toprak Razgatlıoğlu’nun da katıldığı törende Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, törene bisikletleriyle katılan vatandaşlarla birlikte şehir turu yaptı.


RAZGATLIOĞLU: ALANYA’NIN ADINI DUYURMAK İÇİN DAHA ÇOK ÖDÜL ALACAĞIM


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in “Prestij Caddeleri” projelerinden ilkinin uygulandığı Alaiye Caddesi’ne yapılan 2 km uzunluğundaki Toprak Razgatlıoğlu Bisiklet Yolu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Çok sayıda bisiklet sporcusu ve vatandaşın bisikletiyle birlikte katıldığı açılış töreninde konuşan Dünyaca ünlü Milli Motosiklet Yarışçısı Alanyalı Toprak Razgatlıoğlu; “Her çocuk gibi bisiklet benim en büyük hayalimdi. Bisiklet; sağlık ve mutluluk için benim vazgeçilmezim. Bundan sonra Alanya’nın adını duyurmak için daha çok çalışacağım. Gençlere tavsiyem başarılı olmak için çok çalışsınlar. Mutlaka Adem Murat Yücel başkanım gibi birisi başarılarınızı ödüllendirir. Başkanıma beni onurlandırdığı için teşekkür ederim.” dedi.


YÜCEL: “GENÇLER BİZİM HER ŞEYİMİZ”


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de; “Toprak gibi gençlerimiz bizim her şeyimiz. Önce gençlerimizi ihya etmemiz gerek.  Ulusal ve uluslararası düzeyde bizleri en iyi şekilde temsil eden, bölgemizin sesini duyuran herkes bizim için değerlidir. Toprak kardeşimizin adını da bu yüzden bu yola verdik. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.


PRESTİJ CADDELERİNİN SAYISI ARTACAK


“Alanya’yı daha güzel hale getirmek için Prestij Caddeleri projemizi hayata geçirdik.” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yücel: “Yeraltı çöp konteynırlarını ilk kez Prestij caddemizde kullanmaya başladık. “Ekmeğini değerlendir” projemiz kapsamında ekmek toplama kutularımızı caddeye koyarak, ekmek israfının önlenmesini amaçladık. Prestij caddelerinin sayısını arttıracağız. Mahmutlar Atatürk Caddesi’nden başlamak üzere Stad Caddesi, Kemal Reisoğlu Caddesi ve Kızlarpınarı’na kadar Prestij Caddesi’ni devam ettireceğiz.” dedi.


“TÜM PROJELERİMİZ VE HİZMETLERİMİZ ENGELSİZ”


Engelsiz Kent Alanya olabilmek için tüm hizmetlerde engelli bireylere öncelik verdiklerini belirten Başkan Yücel sözlerini şöyle sürdürdü: “Prestij Caddesi’ni engelli bireylerin rahatça yürüyüp, tekerlekli sandalye kullanabileceği şekilde düzenledik. Alanya Belediyesi olarak tüm Türkiye’ye örnek olabilecek şekilde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Tüm projelerimizde, çalışmalarımızda, ruhsat verirken, bina yaparken, yol ve kaldırım yaparken engelli bireylerimizin de kullanabileceği şekilde yapmaya özen gösteriyoruz.”


BİSİKLET KULLANMAYI TEŞVİK EDECEĞİZ


Prestij Caddelerinin sayısını arttırarak daha çok bisiklet yolu yapacaklarını kaydeden Başkan Yücel, bisiklet kültürünü yaygınlaştırarak ulaşımda bisiklet kullanımını arttıracaklarını söyledi. Başkan Yücel; “Alanya’da 150 binin üzerinde trafiğe çıkan kayıtlı taşıt var. Trafiği rahatlatmak ve ekonomimize katkı yapmak için bundan sonra başarılı olan ve ödülü hak eden herkese bisiklet hediye edeceğiz.” dedi.


BİSİKLETLE ŞEHİR TURU YAPILDI


Konuşmaların ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Toprak Razgatlıoğlu’na plaket takdim etti. Programın ardından Toprak Razgatlıoğlu motoruyla bir gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin ardından Belediye Başkanı Yücel, protokol üyeleri ve törene katılan 7’den 70’e herkes bisikletleriyle birlikte şehir turu yaptı.



Alanya Belediyesi



Geri Dön