26 / 04 / 2024

Alanya Toptancı Hal projesi Meclis gündeminde!

Alanya Toptancı Hal projesi Meclis gündeminde!

Antalya’da yeni dönemin ‘istemezükçüsü’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak oldu. Budak son olarak Alanya Toptancı Hal Projesi’ni hedef aldı.



Antalya’da yeni dönemin ‘istemezükçüsü’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak oldu. Budak son olarak Alanya Toptancı Hal Projesi’ni hedef aldı.


ANTALYA'DA yeni dönemin 'istemezükçüsü' CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak oldu. Daha önce Konyaaltı Sahil Projesi ihalesinin iptalini isteyen Budak'ın şimdiki hedefi ise Alanya Toptancı Hal Projesi oldu. Verdiği soru önergesi ile Alanya Toptancı Hal Projesi'ni TBMM gündemine taşıyan Budak, sorularıyla da Antalya'dan bihaber olduğunu ortaya koydu.


ÇELME TAKMA SİYASETİ

Alanya Toptancı Hal Projesi'yle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın cevaplaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi veren CHP'li Budak'ın, "Projenin ihalesi iptal edilerek ihtiyaca cevap verecek yeni bir hal kompleksi yapılacak mı?" sorusu, Antalya'ya değer katacak projelere çelme takma siyasetinin devamı olarak yorumlandı. Budak'ın Antalya'dan bihaber olduğunu gösteren ise proje detaylarından ihalesine kadar hazırlık süreci ve sonucu basın yayın organlarında defalarca yer alan Alanya Toptancı Hal Projesi ihalesinin hangi bedelle ve hangi firma tarafından kazanıldığı gibi herkesin bildiği konuları soru önergesine taşıması oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin Budak'a cevaben Antalya Valiliği'ne gönderdiği yazıda, yaklaşık maliyeti 85 milyon 718 bin 795 lira olan ihaleyi 68 milyon 574 bin lirayla Dağyapı A.Ş. ve Prosan Mühendisliği şirketi ortaklığının kazandığı hatırlatıldı.


ESNAF PROJENİN İÇİNDE

Budak'ın soru önergesinde tepki çeken konulardan birisi de Büyükşehir Belediyesi tarafından esnaf, tüccar ve komisyoncularla yapılan toplantılar hala hafızalarda iken, "Söz konusu proje hazırlanırken esnaf, tüccar ve komisyoncuların görüşlerinin alınmamasının nedeni nedir?" sorusu oldu. Büyükşehir verdiği cevapta projenin nihai halinin başından beri tüm esnafın bildiği vurgulandı.


YANLIŞ BİLGİYLE YIPRATMA POLİTİKASI

Budak'ın, mevcut hallerde kapalı ve açık alan büyüklüğü 168 metrekare olan işyerlerinin yeni projede neden daha küçük planlandığını sorması da tepki çekti. Soruya verilen cevapta, projedeki dükkanların en küçüğünün sadece kapalı alanının 195 metrekare olduğu, ayrıca ön ve arkalarında toplam 56 metrekare açık alan bulunduğu belirtildi. İhracata uygun ardiye ve paketleme tesisleri için 38 bin metrekare rezerv alan bulunduğu ifade edildi.


BU DA AÇIKLANMIŞTI

Budak'ın cevabı herkesçe bilinen sorularından biri de arazinin hangi kuruma ait olduğuna ilişkin oldu. Verilen cevapta, alanın 6360 Sayılı Yasa kapsamında Türkler Belediyesi'nden Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği belirtilerek, projenin genişletilmesine olanak sağlayacak Hazine arazisinin ise hal alanına dahil edileceği bilgisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarafından esnaf ve tüccarla 22 Kasım tarihinde yapılan toplantıda açıklandığı hatırlatıldı.


Sabah


Geri Dön