19 / 04 / 2024

Alanya'da 2b arazileri rayiç bedelleri protesto edildi!

 Alanya'da 2b arazileri rayiç bedelleri protesto edildi!

Arazileri için belirlenen rayiç bedellerin yüksek olduğunu iddia eden bir grup, yol kapatma eylemi yaptı




Alanya'da 2B arazisi hak sahibi köylüler, arazileri için belirlenen rayiç bedellerin yüksek olduğunu iddia ederek yol kapatma eylemi yaptı. 

     Alanya'da 2B arazileri için belirlenen rayiç bedellerinin yüksek olduğunu ileri süren bir grup, Konaklı beldesinde Antalya-Alanya karayolunda oturma eylemi yaptı. 

     CHP İlçe Başkanı Şefik Türktaş, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar'ın destek verdiği eylemde Alanya-Antalya karayolu, yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. Polis ekiplerinin önlem aldığı eylemde, uzun araç kuyruğu oluştu. Sloganlar atarak rayiç bedellere tepki gösteren vatandaşları, yolun trafiğe açılması için jandarma ve polis ekipleri ikna etmeye çalıştı. 

     Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir de bölgeye gelerek, eylem yapan vatandaşların yolu trafiği kapatmalarının ciddi sorunlara neden olabileceğini, bu nedenle yolu açmalarını istedi. Özdemir, ''Birinin hastası olsa ve burada ölse başta ben olmak üzere hepimizin vebali var. Siz sesinizi duyurmak istediniz, duyurdunuz. Bu işi uzatmayın'' dedi. 

     Özdemir, sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını, grup arasından 3 kişi belirlenerek istişare yapabileceklerini kaydetti. 

     Vatandaşlar, Özdemir'in konuşmasının ardından eyleme son vererek yolu trafiğe açtılar. 



AA


Geri Dön