28 / 03 / 2024

Alanya'da 581 yabancı şirket kurdu!

Alanya'da 581 yabancı şirket kurdu!

Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya. ABD, Iran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor...



Alanya'da çoğunluğu inşaat ve emlak sektörüyle uğraşan 581 yabancı, kurdukları şirketlerle ticarette önemli bir yer tutuyor.

 

Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya. ABD, Iran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor. Alanya ticaretine yön veren 581 yabancı firmanın çoğunluğu emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösterirken, geriye kalanlar ise konaklama, yiyecek ve içecek sektörüyle uğraşıyor. Yabancı sermayeli firmaların 292'si emlak ve inşaat sektöründe faaliyet yürütürken. 42 işletme turizm işletmeciliği, 34 işletme ise yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteriyor. Yabancı patronlar arasında acentacılık, oto galeri, araç kiralama, mobilya imalatı ve taşımacılık yapanlar da yer alıyor. 


6 YILDIR EMLAKÇILIK YAPIYOR 


Alanya'da 6 yıldır emlak şirketi bulunan ve 9 yıldır ilçede yaşayan İsveçli Carina Ahlfors, Alanya'yı her yönden çok sevdiğini söyledi, iskandinav ülkeleri başta olmak üzere Avrupa'nın her ülkesinden müşterisi olduğunu belirten Ahlfors. "Yaptığım işi çok seviyorum. Değişik ülkelerden gelen insanların bu güzel kentte yaşamalarına vesile olduğum için çok mutluyum" dedi. 



REKLAM AJANSI KURDU 


Reklam ajansı sahibi Rus uyruklu Anastasia Petrova Çetinkaya ise Türkiye'ye 5 yıl önce bir inşaat şirketinde çalışmak için geldiğini söyledi. 2 yıl önce evlendiğini ve eşiyle birlikte reklam ajansı kurduklarını kaydeden Çetinkaya, "Alanya'da çok sayıda yabancı firma var. Bu şirketlere yabancı dillerde hatasız tanıtım katalogları hazırlamak çok önemli. Yaptığım işten çok memnunum" diye konuştu. 



TATİLE GELİP PATRON OLDU 


Rusya'dan 3 vıl önce gelen ve 1 yıldır 'The Lemon Villa' adlı butik otelin işletmeciliğini yapan İrina Kapukava da şöyle dedi: "Rusya'da cilt doktorluğu yapıyordum ancak Alanya'ya tatile geldikten sonra Oğuzhan Kapukava ile evlendim ve otel işletmeciliği yapmaya karar verdim. 100 yıldan daha eski bu binayı 1 yıl süreyle restore ettirdik. 9 odalı otelimizde sakin bir tatil geçirmek isteyen müşterilerimize hizmet veriyoruz. Otelimizin adını ise bahçesinde yer alan limon ağaçlarından esinlenerek bulduk." 


Alanya Postası Gazetesi 


Geri Dön