28 / 03 / 2024

Alanya'da Ak Köprü'nün temeli atıldı!

Alanya'da Ak Köprü'nün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Alanya Dim Çayı üzerinde 12 mahalleyi birbirine bağlayacak 191 metre uzunluğundaki Ak Köprü'nün temelini attı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Dim Çayı üzerinde yaptıracağı köprünün temeli atıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'le birlikte katıldı. Çavuşoğlu, "Alanya ve Antalya ilklerin şehri. Antalya ve Alanya rekorların şehri. 6'ncı üniversiteyi Manavgat'a kuracağız dedik. Alanya'da iki tane var. Alanyamız 12 ay yaşanır şehir olsun istiyoruz. 12 ay turist gelsin istiyoruz. Alanya'ya organize sanayi yaparak tarım ürünlerimiz işlensin istiyoruz. Çiftçiye verdiğimiz desteği gördünüz. Ağaç tarımına da desteğimiz var. İlaç ve hayvancılıkta gübrede vergiyi sıfırlıyoruz. Seralarını yenilemek isteyene sıfır faizli kredi veriyoruz. Çiftçimiz kalkınsın istiyoruz. Alanya'ya kongre merkezi yapacağız. Ticareti 12 ay canlı olsun istiyoruz. Ağız diş hastanemiz bitti. 300 yataklı hastanemizi 600 yataklıya çeviriyoruz. Eğitim araştırma hastanesi yapıyoruz. Antalya'ya 1500 yataklı şehir hastanesi kuruyoruz" dedi. 


HİZMET SEFERBERLİĞİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya için bir hizmet seferberliği, hizmet yağmuru ve sağanağının yaşandığını belirterek, "Antalya hizmette kapıları ardına kadar açılmış bir fırsat dönemini yaşıyor. Son 3 gün içinde Antalya'da yaptığımız temel atma ve açılış törenlerine baktığımızda bunu çok daha iyi idrak edebiliyoruz. Bu hizmetler AK Parti iktidarından önce onlarca sene sürerdi. Temeli atılır bir türlü açılış töreni yapılamazdı, yıllarca beklenirdi. Biz artık yıllarca beklenen projeler için ayları yarıştırıyoruz. Sadece dün hizmete açtığımız temelini attığımız hizmetlerin toplam maliyeti yarım milyar lira. Sadece EXPO alanının içine yapılan harcama 2 milyar lira. Etrafıyla, barajlar, dere ıslahları ile bu rakam 4 milyar liraya çıkıyor" diye konuştu. 


1 YILDA BİTİRİLECEK

Başkan Menderes Türel, Ak Köprü'nün 190 metre uzunluğunda olduğunu iki ayak arası genişliğinin 89 metre olduğunu belirterek, "KDV hariç 6 milyon 871 bin liraya ihale edildi. Bir vatandaşımız 'Ak Köprü Türkiye'nin dördüncü boğaz köprüsü' demiş. Dim çayı üzerine adeta yeni bir boğaz köprüsü inşa ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokoldekilerin ilk harcı dökmek için butona birlikte bastığı köprünün bir yılda tamamlanması bekleniyor. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön