28 / 03 / 2024

Alanya'da beton fiyatlarının artışı inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Alanya'da beton fiyatlarının artışı inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Beton fiyatlarının Alanya'da diğer bölgelere oranla yüzde 50 pahalıya satılması Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. İnşaat sektörünün beton fiyatlarındaki artış sebebiyle yatırımlarını ertelediğini belirtildi.



Beton fiyatlarının Alanya'da diğer bölgelere oranla yüzde 50 pahalıya satılması Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Beton fiyatlarında çok büyük adaletsizlik var. Bu olayın sonuna kadar gideceğiz, adaletsizliğe izin vermeyeceğiz" dedi 


TOPLANTIYA ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, Alanya Mühendisler Odası Başkanı Murat Yıldız, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, turizmciler ve müteahhitler katıldı. 


ADALETSİZLİĞİ ENGELLEMELİYİZ 

Beton fiyatlarında Alanya'da çok büyük adaletsizliğin yaşandığını ifade eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Daha önce ciddi bir serzenişimiz olmuştu. 


Alanya'daki beton fiyatı Türkiye genelinden en az yüzde 40 daha pahalıydı. Hatta şimdi tekrar baktığımız zaman Antalya'da 100 TL olan C 30 beton, Alanya'da maalesef 150 TL'ye gelmiştir. Bu adaletsizliğin önüne geçmemiz lazım" dedi. 


BU NASIL REKABET KURULU 

ALTSO olarak yaşanan adaletsizlik sebebiyle rekabet kuruluna başvurduklarını anlatan Başkan Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız her söylemlerinde müteşebbisin önünü açın diyorlar. Buna her kurumun da riayet etmesi gerekir. Bu olayda en son rekabet kuruluna başvurmuştuk. Rekabet kurulu da 2 tane üyesi bizi olumlu karşıladı geri kalanı bizi reddetti. Bu nasıl bir rekabet kuruludur? Yani gerçekten bu durum hayret vericidir" dedi. 


KÜÇÜKER: KEYFİ TUTUM İÇERİSİNDELER 

Son gelinen noktada inşaat sektörünün beton fiyatlarındaki artış sebebiyle yatırımlarını ertelediğini belirten Küçüker, "Beton tedarik firmaları sağlıklı gerekçelere dayanmayan, mesnetsiz, keyfi bir tutumla beton fiyatlarını yüzde 50 arttırmışlardır. 


100 kilometre dibimizde 100 TL + KDV'ye satılan beton Alanya'mızda 150 TL + KDV'ye satılmaya çalışılmaktadır. İnşaat ve turizm yatırımcılarına ağız birliğiyle aynı fiyatlar telaffuz edilmektedir. Bu tekelleşmeye artık dur deme zamanı gelmiştir" dedi. 


Gerçek Alanya


Geri Dön