24 / 04 / 2024

Alanya'da binalara kimlik tabelası!

Alanya'da binalara kimlik tabelası!

ALANYA Belediyesi ve Alanya Teknik Adamlar Derneği (ATAD) arasında 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' kurulması konusunda protokol imzaladı. Sistem, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ATAD Başkanı Hasan Fevzi Yüksekkaya tarafından tanıtıldı....



ALANYA Belediyesi ve Alanya Teknik Adamlar Derneği (ATAD) arasında 'Bina Kimlik Bilgi Sistemi' kurulmasr konusunda protokol imzaladı. Sistem, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ATAD Başkanı Hasan Fevzi Yüksekkaya tarafından tanıtıldı. Binanın yapımından, sıhhi ve elektrik donanımına, işi yapan sorumlu firmadan inşaat bilgilerine kadar birçok bilgi tabelada yer alacak. Sisteme gore teknik firmalar yaptığı iş için 5 yıl garanti verecek. Kimlik tabelaları önümüzdeki günlerde bina girişlerine asılmaya başlanacak. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK AYAĞI 


Başkan Yücel, sistemin binalara kalite getirecek bir proje olduğunu belirterek, "Protokolün hayırlı olmasını dilerim" dedi. ATAD Başkanı Fevzi Yuksekkaya ise Alanya'da kentsel donuşu mun ilk ayağı olarak "Bina Kimlik Sistemi' uygu lamasını başlattıklarını kaydetti. Bina sakinlerinin de yaşanan sorunlarla ilgili sorumlu kişileri veya firmaları arayabileceğini kaydeden Yüksekkaya şöyle dedi: "Iş yapan fır malar da 'Ben işimi yaptım, sorumluğum bitti' diyemeyecek. Binanın yapımında görev alan teknik elamanların sicil kayıtları Belediye imar ve Şehircilik Müdürlüğu'nde tutulacak."


Hürriyet Akdeniz 


Geri Dön