19 / 04 / 2024

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı!

Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne turizm sezonu öncesi son uyarılar yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, huzur ve düzeni tesis edeceklerini söyledi.



Turizm sezonu öncesi Alanya'da esnaf ve inşaat sektörüne son uyarı yapıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, turizm sezonu öncesi huzur ve düzeni tesis etmek için sezon başından itibaren çok sıkı tedbirler alacaklarını söyledi. Alanya Belediyesi Haftalık Olağan Encümen Toplantısı'nda konuşan Başkan Yücel, sezon başı olması nedeniyle birçok bölgede kontrol ve denetimlerin artırıldığını belirtti. 


TURİST VE HALKIN HUZURU ÖNEMLİ

Esnafı kurallara uymaları konusunda uyaran Başkan Yücel, "Sezona sıkı bir kontrol ve sıkı bir denetlemeyle başlamak istiyoruz. 

Çünkü bölgemizin turizm potansiyeli ve bölgemizin huzuru için bunu yapmak zorundayız. Bizim için lıer şeyden önemlisi turizm sezonuyla bölgeye gelen turistlerin memnuniyeti ve bölge halkının huzurudur" dedi. 


HUZUR İÇİN DÜZENİ SAĞLAYACAĞIZ

Kaymakamlık, Emniyet ve Jandarma işbirliğiyle turizm sezonunun başında esnafa yönelik bazı kurallar koyduklarını kaydeden Yücel, "Hanutculuk ve çığırtkanlık gibi toplumu rahatsız edici durumlarda müdahale açısından serbest rekabetin olduğu bir ortam fakat kurallara bağlamak açısından tüm esnaf arkadaşlarımızı sezonım başında uyarıyoruz. 

Düzeni tutturamazsak bu düzen sonuna kadar bozuk ve sağlıksız gider. Başından kuralları koyup, düzeni başında sağlamalıyız. Bizim tüm çalışmalarımız, yaptığımız her şey, esnafımız ve bölgemiz içindir" diye konuştu. 


RUHSATLAR YENİLENİYOR

Belde ve köylerin birleşmesiyle birlikte bütünlüğü sağlamak için ruhsat güncellemelerinin yapılmaya başlandığını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Yücel, mahallelerde bulunan işyerleri sahiplerinin ruhsatlarını yenilemek için belediyeye başvurması gerektiğini sözlerine ekledi. 

turizm sezonu dolayısıyla 15 Mayıs'ta inşaat yasağının başlayacağını kaydeden Başkanı Yücel, görüntü ve ses kirliliğini engellemek, turist memnuniyetini sağlamak için inşaat sektörünü de uyardı. Yücel, 15 Mayısa kadar inşaat sektöründeki çalışmaların tamamlanmasını isteyerek, "Şimdiden uyarıyorum. İnşaat sektörü ile uğraşan insanların 15 Mayısa kadar yatırımlarını bitirmelerini istiyoruz. 

Çünkü hepimiz turizmden ekmek yiyoruz. Bu kararlara saygı duymaları ve bu yaptırımları da yerinde ve zamanında uygulamalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


Sabah Akdeniz 


Geri Dön