24 / 04 / 2024

Alanya'da teleferik projesi için düğmeye basıldı!

Alanya'da teleferik projesi için düğmeye basıldı!

Yapımı için gün sayılan Teleferik Projesi için Damlataş Belediye Misafirhanesi yanındaki parkta düğmeye basıldı. Teleferik kabinlerinin kalkış noktası olacak bölgelerde bulunan palmiyeler söküldü, Başkan Yücel, "Şimdiden Alanya'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi



GÖREVE geldiği günden bu yana Teleferik Projesi’nin üzerinde çalışan ve proje ile ilgili eksikleri tamamlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Damlataş bölgesindeki Belediye Misafirhanesi'nin de bulunduğu parkta Teleferik Projesi için düğmeye bastı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait kepçeler ve görevli işçiler, teleferik kabinlerinin park edeceği alanda temizlik çalışması yaptı. Misafirhane bahçesinde bulunan 20 metre uzunluğundaki palmiyelerin özenle alınarak kamuya ait başka bir bölgeye dikileceğini söyleyen Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, "Teleferik kabinlerinin kalkış noktası, Misafirhane'nin şu an kullandığı araç otoparkı ile yanındaki park alanı olacak. Otopark da iptal ediliyor. Misafirhaneye başka bir giriş çıkış yapılacak. Yaklaşık 10 palmiye ağacını köklerine zarar vermeden söküp başka bir bölgeye naklediyoruz" dedi.


ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Göreve geldikleri 30 Mart 2014'ten bu yana Teleferik Projesi'nin hayata geçmesi için çalıştıklarını, yaklaşık 18 kamu kuruluşunun görüşünü alıp kıyı kenar çizgisi tadilatları yaptıklarını söyleyen Başkan Yücel, "İstasyonların yerlerini değiştirdik, sit alanlarından 160 metre geriye çektik. Ayrıca 5.000’lik planları revize ederek, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun görüşünü de aldık" dedi. İmar planının Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de onaylandığını anımsatan Başkan Yücel, "Projenin resmi manada hızlanmasını sağlayan Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederim. Fiziki çalışmalara uzun bir izin ve onay sürecinin ardından nihayet başladık. Tahminlerimize göre 2017'nin ortalarına doğru proje bitmiş olacak. Şimdiden Alanya halkına ve turizm sektörüne hayırlı olsun" diye konuştu.


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön