28 / 03 / 2024

Alanya'da turizm atağı!

Alanya'da turizm atağı!

2170 kilometrekarelik alanda offroad, bisiklet, motosiklet ve yürüyüş alanları oluşturulacak. Parkurlara yönlendirme levhaları yerleştirilerek turistlerin yakın bölgelerdeki tarihi ve ören yerlerine ulaşım konusunda bilgi edinmeleri sağlanacak.



Alanya'da, turizmi kış aylarında da canlı tutmak amacıyla 'Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' başlatıldı 2170 kilometrekarelik parkur Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD), Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve belediye ortaklığında hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteklediği Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında toplam 2170 kilometrekarelik alanda offroad, bisiklet, motosiklet ve yürüyüş alanları oluşturulacak. Parkurlara yönlendirme levhaları yerleştirilerek turistlerin yakın bölgelerdeki tarihi ve ören yerlerine ulaşım konusunda bilgi edinmeleri sağlanacak. 


Gözetleme kuleleri ALTİD Başkanı Burhan Sili, offroad, bisiklet ve motosiklet gibi sporlara ilgi duyanların kış aylarında bölgede kamp yapmalarının kış turizmini canlandırmak adına son derece önemli olduğunu söyledi. ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Spor alanlarına gözetleme kuleleri de konulacak. Bu noktadaki tarihi alanlar haritalarda işaretlenecek. 


İnsanlar, parkurda hareket ederken yakınındaki tarihi mekanları ve yerleşim yerlerini görebilecek. Bu bilgilere akıllı telefonlardan da ulaşılabilmesi için uygulama geliştirilecek" diye konuştu. 


Harita çizdirilecek Sili, projeyle ilgili çalışmaların başladığını ve gelecek kışa hazır olmasını planladıklarını kaydetti. Sili, "Güzergahların belirlenmesiyle birlikte harita ve parkurları tanıtan broşürler hazırlanacak. Bunlar turizm fuarlarında kullanılacak. Tüm bilgilerin yer aldığı oryantiring haritası da çizdirilerek gelen misafirlere dağıtılacak. Bunun yanında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevliit Çavuşoğlu'nun desteğiyle bölgemize yapılacak 5 adet golf sahasının tahsisi onaylandı. Bu da kış turizminin gelişmesi açısından son derece önemli" dedi. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön