16 / 04 / 2024

Alanyalılar'ın Kıbrıs'tan ev alımı arttı!

Alanyalılar'ın Kıbrıs'tan ev alımı arttı!

Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de bulunan Cyprus Estate, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını bildirdi. KKTC'den ev alanların ilk tercihinin de Girne olduğu belirtildi.



Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Gime kentinde kumlan Cyprus Estate, genç girişimciler Ayten Kasap ve Eşref Kahvecioğlu yönetiminde KKTC Alanya emlak hattında yoğunlaştılar. 


Cypms Emlak Danışmanlığı yöneticileri Ayten Kasap ve Eşref Kahvecioğlu, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını söylediler. Uzun yıllar Alanya'da yaşadıktan sonra KKTC'ye yerleşen bir isim olan Kahvecioğlu, son aylarda Alanya'dan 4 kişinin KKTC'den ev satın aldığını, aynı şekilde KKTC vatandaşlarının da Alanya evlerine ilgi gösterdiğini söyledi. KKTC vatandaşlarının Alanya'dan, Alanyalıların KKTC'den emlak satın almasının önünde hiç bir engel olmadığını söyleyen Kahvecioğlu "Türkiye'deki emlak alım-satımlarından tek farkının, satışların Sterlin üzerinden yapılması olduğunu söyleyebilirim" dedi. 


ÇOK YAKIN OLUŞU AVANTAJ


Cyprus Estate yöneticilerinden Ayten Kasap ise KKTC-Alanya hattındaki emlak alımsatımlannda daha çok yatırım amacı gözlemlediklerini belirterek "Bunun yanısıra sadece aileleriyle tatil yapmak amacıyla ev satın alanlar da var. Hem hava yolu, hem de deniz yoluyla KKTC-Alanya arasının çok yakın olmasının büyük bir avantaj olarak görüldüğünü de söyleyebilirim. Biz bu hatta yoğunlaşan bir emlak danışmanlığı firması olarak kısa sürede müşterilerimizin güvenini kazandık ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıdık" şeklinde konuştu. 




Antalya Yeni Alanya


Geri Dön