28 / 03 / 2024

Alanya’ya 83 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak!

Alanya’ya 83 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Alanya’ya 2016 yılında 83 milyon 768 bin liralık alt yapı yatırımı yapacaklarını ve su sorununu tamamen çözeceklerini söyledi.




Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) meclis toplantısına katılarak Alanya’da bugüne kadar yapılan ve önümüzdeki süreçte yapılacak yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karaçay’a Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ASAT İçme Suları Daire Başkanı İsmail Demirel, Atıksu ve Arıtma Daire Başkanı Ramazan Akın, ASAT Alanya Şube Müdürü Fatih Uysal da eşlik etti. 


HEM BORÇ ÖDEDİK HEM YATIRIM YAPTIK

ASAT’ın Alanya’da faaliyete başladığı günden bu yana yaptığı hizmet ve yatırımlar ile önümüzdeki yıllarda yapmayı planladığı yatırımlar hakkında meclis üyelerine bir sunum yapıldı. ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, “Alanya ve beldelerinden 80 milyon 67 bin lira borç devraldık. Bunun yanında 17 milyon lira da elektrik borcu ödedik. Bu borçlara karşılık Alanya’ya şu ana kadar 70 milyon liralık yatırım yaptık. 2016’da da 83 milyon 768 bin liralık yeni yatırım yapacağız. Toplamda 154 milyonluk bir yatırım yapmış olacağız” dedi.


İÇME SUYU SORUNU KALMAYACAK

Su konusunda Oba, Cikcilli, Mahmutlar ve Kargıcak’ta önemli sorunlar yaşadıklarını anlatan Karaçay, “2016’da 21 milyon liralık yatırımlarla buradaki içme suyu sorununu tamamen çözeceğiz. Ayrıca arıtma ve kanalizasyon yatırımlarımız da yapılacak. 2016’da inşallah Alanya’da içme suyu sorunu kalmayacak” diye konuştu.


5 YILDIR TEMİZLENMEYEN KANALİZASYON HATLARI VAR 

Karaçay, konuşmasının ardından meclis üyelerinin sorularını yanıtladı ve taleplerini dinledi. Alanya’nın bazı bölgelerinde yapılması planlanan kanalizasyon yatırımları ile ilgili soruları cevaplayan Faruk Karaçay, 2016 yılı içerisinde Demirtaş bölgesinin kanalizasyon ve arıtma projesinin birlikte yapılacağını vurguladı. Karaçay “Beş yıl boyunca temizlik yapılmamış yağmursuyu ve kanalizasyon hatları var. Kesit daralmasından dolayı sağlıklı akış sağlanamıyor. Bir yerde önü tıkanırsa baca deliklerinden sabah ve akşam pik saatlerde koku dışarı çıkıyor. Sorunların teşhisi belli, tedavisi hazır, ancak yılların getirdiği sorunları bir anda çözmek mümkün değil. Hepsi bir plan dahilinde yapılacak ”dedi.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e Alanya’ya yaptığı yatırımlar ve gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum “ dedi. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön