29 / 03 / 2024

Alanya’ya, Rus turistlerin yoğun ilgisi!

Alanya’ya, Rus turistlerin yoğun ilgisi!

Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinin Alanya’ya yoğun talep gösteriyor. Son yıllarda Rus turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği destinasyonların başında Alanya geliyor. Alanya'nın, 2013 yaz sezonuna iyi başladığı belirtiliyor...




Blue Star Hotel Genel Müdürü Muharrem Gözen, “2013 yaz sezonu dalgalı geçmesine rağmen, Alanya turizminde hedefler tutacak” dedi. 


Alanya, 2013 yılı sezonuna iyi başladı ve erken rezervasyonda yoğun talep görerek, bir önceki yıla oranla ortalama %15-20 arasında rezervasyon artışı yaşandı. Ancak Haziran ayında, SKY Havayolları ve Almanya’nın büyük tur operatörlerinden GTI’nın iflasını açıklamasının ardından, iyi giden sezon olumsuz yönde etkilendi. Almanya ve Hollanda başta olmak üzere yurtdışı rezervasyon talebinde bir durağanlık yaşanırken, Alanya’ya gelmek isteyenler için de yeterli uçak sağlanamadı.


Haziran ayı itibariyle başlayan durağanlığı aşmak için, Alanyalı otelciler aksiyon vererek fiyatlarda %15 civarında indirime gittiklerini açıkladılar. Hem fiyatların ekonomik olması, hem son günlerde Mısır’da yaşanan olumsuz olayların sonucunda Avrupalı tur operatörlerinin Mısır uçaklarını Türkiye’ye çevirmesi nedeniyle, Alanya otellerinde Ağustos itibariyle yeniden yüksek doluluklar yaşanmaya başladı.


2013 sezonunun iyi başladığını, ardından Haziran ve Temmuz aylarında duraksamaya girdiğini, Ağustos ayında yeniden yükselişe geçildiğini kaydeden Alanya’daki Blue Star Hotel Genel Müdürü Muharrem Gözen, şunları söyledi:


“Alanya’da, bu yıl erken rezervasyon çok başarılı başladı. Ancak, SKY Havayolları ve GTI’nın iflasını açıklamasının ardından, Haziran ve Temmuz ayları olumsuz yönde etkilendi. Ağustos ayı itibariyle yeniden yaşadığımız yükseliş trendi, Ekim ayının sonuna kadar devam edecektir. Özetle, 2013 yaz sezonu dalgalı geçmesine rağmen, Alanya turizminde hedefleri tutturacağız. Nisan ve Ekim 2013 tarihlerini kapsayan Alanya turizm sezonunda, otellerdeki doluluk ortalama %80’i bulabilir” dedi.

 

Batı Avrupa’nın klasik destinasyonu Alanya’ya, Rus turistlerin yoğun ilgisi

 

Almanya, Hollanda ve İskandinav ülkelerinin Alanya’ya yoğun talep gösterdiğini ifade eden Muharrem Gözen, son yıllarda Rus turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği destinasyonların başında Alanya’nın geldiğini anlattı.  

Alanya’nın tercih edilme nedenlerine değinen Muharrem Gözen, konuşmasına şöyle devam etti: “Güneyde, turizmin başlangıç merkezlerinden birisi olan Alanya, özellikle Batı Avrupa ülkeleri arasında bilinen ve tercih edilen popüler bir destinasyondur. ‘Deniz-güneş-kum’ turizm çeşidinden Nisan-Ekim aylarını kapsayan turizm sezonu boyunca istifade edilir. Alanya’da, tüm gelir gruplarına hitap etmekte olan konaklama imkanları mevcuttur. Bir de Alanya’nın en büyük artısı, burası 24 saat yaşayan büyük bir tatil köyü gibidir. Gelen turist oteline kapanıp, kalmaz, isteği zaman otel dışında yerel hayata karışır, tarihi-kültürel yerleri gezip, eğlence mekanlarında eğlenebilir” şeklinde konuştu.


Alanya’daki tesislerin %90’ının Nisan-Ekim ayları arasında (yaz sezonunda) hizmet verdiğini hatırlatan Muharrem Gözen, tesislerin %90’ının Kasım-Mart ayları arasında kapandığını belirterek, Alanya’da turizmin 12 aya çıkarılması konusunda da kamu, yerel yönetimler ve turizm sektör örgütlerinin çalışmalarının olduğunu söyledi.  

 

Blue Star Hotel’de, %90 müşteri memnuniyeti

 

Alanya’da şehir merkezinin en büyük oteli olan Blue Star Hotel’de %90 müşteri memnuniyeti olduğunu kaydeden Muharrem Gözen, şunları söyledi:


“1995 yılından itibaren 335 oda ile hizmet veren otelimizde; müşteri memnuniyet oranımız %90’i geçmektedir. Otelimizde, %50 Almanya, %20 İskandinavya, %15 Hollanda, %10 Polonya ve %5 diğer pazardan misafirlerimizi ağırlıyoruz. Her sene, otelimize gelen misafirlerimizin oranı oldukça yüksektir. Şuan, 2014 yılı yaz sezonuna ilişkin, anlaşmaları yapmaya başladık. 2014 yaz sezonunun, bu yıl yaşadığımız gibi olumsuz olaylar olmadığı taktirde, çok daha iyi olacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.



Geri Dön