26 / 04 / 2024

Alanya'ya yeni golf sahaları yapılacak!

Alanya'ya yeni golf sahaları yapılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, kış turizmini geliştirmek için Alanya'ya yeni golf sahaları yapılacağını söyledi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Alanyalı işadamlarına projelerini anlatan Çavuşoğlu, ilçede kış turizmi için golf sahaları yapacaklarını, kış aylarında turizm sektöründe çalışanlara prim desteği vereceklerini, çalışanların artık işten çıkarılmayacağını söyledi. Çavuşoğlu, Mahmutlar'a spor tesisleri yaparak, spora ve turizme kazandıracaklarının ve yeni kayak merkezini bölgeye kazandıracakların sözünü verdi. Alanya'ya devlet eliyle doğalgaz getireceklerinin ve bundan Manavgat'ın da yararlanacağının müjdesini veren Çavuşoğlu, binlerce bisikletlinin Alanya'ya geleceğini, kışın da bisiklet sürülebileceğini kaydetti. 


TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇAR 

"Ne aldatan olduk ne aldanan olduk" diyen Çavuşoğlu, "Ortaya koyduğumuz her projeyi gerçekleştireceğimizi söyledik. Projelerimizin hepsi Türkiye'nin önünü açar. Ekonomik dengesini, mali disiplinini bozmayan vaatlerimiz yapmak istediklerimiz. Gazipaşa'da pisti açtık, büyüttük. İlk defa da devlet büyüğümüz olarak sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız cumartesi günü Gazipaşa Havaalanı'na inecekler bu uzun piste. Pistimizi 2 bin 600 metre yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız buradan temel atma törenleri için Anamur'a geçecekler" ifadelerini kullandı. 


1 YILLIK MAAŞ DEVLETTEN 

Antalya'da sulanmamış tarım arazisi kalmayacağını belirten Çavuşoğlu, "Alanya'nın içme suyu isale hattı yakında tamamlanacak. Taşkınları önlemek için de çalışma yapıyoruz. Seralarda elektrik ticari tarifeden değil, sulama suyu tarifesinden ödenecek ve çiftçilere yönelik destekler vereceğiz" dedi. Çiftçiye de müjde veren Çavuşoğlu, yem ve gübrede KDV'yi sıfıra indireceklerini, ilk defa iş bulan vatandaşlara da bir yıllık maaşını devletin ödeyeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Gençlerimize daha fazla desteğimiz var, daha da olacak. Kadınlarımıza kendi işlerini kurmaları için yine aynı desteklerimiz olacak" diye konuştu. 


ESKİ OKULUNDA NOSTALJİ

Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra, mezunu olduğu Özel Hamdullah Emin Paşa Anadolu Lisesi'nde (ÖHEP) öğrencilerle buluştu. Okulun konferans salonunda öğrencilerle söyleşi yapan Çavuşoğlu, öğrencilik anılarından bahsetti, tecrübelerini paylaştı. Çavuşoğlu, ardından Çarşı Mahallesi Bankalar Caddesi'ndeki turistik çarşıda çıkan yangında işyeri zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Doğa Koleji'ne de giden Çavuşoğlu, laboratuvar bölümünde öğrencilerle 'zıplayan sodyum' deneyi yaptı.


Sabah Akdeniz


Geri Dön