26 / 04 / 2024

Alapala Makina'nın yeni fabrikasının inşaatı 2016'da tamam!

Alapala Makina'nın yeni fabrikasının inşaatı 2016'da tamam!

Alapala Makina, iki yıldır planlamasını yaptığı ve Temmuz 2014 tarihinde inşaatına başladığı yeni fabrikasını ve Ar-Ge merkezini 2016 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçiriyor.



Un ve yem fabrikaları için makina ve otomasyon sistemleri üreten ve anahtar teslimi olarak kurulumunu gerçekleştiren Alapala Makina A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Görkem Alapala, "Bu yatırımla üretim kapasitesimizi ilk etapta iki katına çıkarmayı hedefledik" dedi. 


ÜLKE SAYISI 110 OLACAK 

Yaptıkları çalışmaları anlatan Görkem Alapala, "1954 yılından günümüze kadar 85'in üzerinde ülkede anahtar teslimi fabrikalar ve tahıl depolama sistemleri kurduk. 2014 yılında Ekvator, Pakistan, İngiltere, Bangladeş ve ispanya olmak üzere beş yeni ülkeye daha ihracat gerçekleştirdik. 2023 yılma kadar ihracat yaptığı ülke sayısını 110'a çıkarmayı planlıyoruz" dedi. 


Görkem Alapala, "Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak en önemli faktörlerin başında markalı ihracat olduğuna inanıyoruz, markalı ihracatın artışı karlılık ve kaynakların verimli kullanılması açısından büyük önem taşıyor. 34 yıldır ihracat yapan, üretiminin yüzde 95'ini dünyaya pazarlayan, sektöründe en büyük üç markadan biri olmuş ve lider olma vizyonuyla yola devam eden bir kuruluş olarak, bu yatırımla hem ülkemizin geleceğine, hem firmamızın tecrübesine hem de ekip arkadaşlarımıza olan güven ve inana gösteriyoruz" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön