26 / 04 / 2024

Alares Rüzgar Enerjisi Santrali için İzmir ve Manisa'da acele kamulaştırma yapılacak!

Alares Rüzgar Enerjisi Santrali için İzmir ve Manisa'da acele kamulaştırma yapılacak!

Alares Rüzgâr Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla İzmir ve Manisa'da belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Kamulaştırma için Manisa Alaşehir ve İzmir Kiraz'da ada ve parseller belirlendi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...




Alares Rüzgâr Enerjisi Santrali'nin yapımı amacıyla  İzmir  ve Manisa'da belirlenne alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Manisa Alaşehir Dağarlar, İzmir Kiraz'a bağlı Taşlıyatak, Kibar, İğdeli ve Doğancılar Mahallesi'nde belirlenen ada ve parsellerde kamulaştırma kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6622

Manisa ve İzmir illerinde tesis edilecek Alares Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 2/7/2014 tarihli ve 20483 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 15/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Alares Rüzgar Enerjisi Santrali için İzmir ve Manisa da acele kamulaştırma yapılacak!

Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön