23 / 04 / 2024

Alarko GYO kar dağıtım politikasını revize etti!

Alarko GYO kar dağıtım politikasını revize etti!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yönetim Kurulu'nun şirket merkezindeki 28.3.2014 tarihli toplantısında, "Kar Dağıtım Politikası" nın, Kar Payı Tebliği hükümlerine uyumlu hale getirilmesi amacıyla revize ettiğini bildirdi...




Alarko GYO tarafından yapılan açıklama şöyle:


KARAR NO                               :316

KARAR TARİHİ                        :28.03.2014

HAZIR BULUNANLAR               :Mustafa FİLİZ

                                             Ahmet Önder KAZAZOĞLU

                                             Mehmet Alper KAPTANOĞLU

                                             Mehmet AHKEMOĞLU

                                             Hilmi Önder ŞAHİN

                                             Mehmet SAĞIROĞLU 

                                             İzzet Cemal KİŞMİR


Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nun şirket merkezindeki 28.3.2014 tarihli toplantısında,

Şirketimizin "Kar Dağıtım Politikası" nın, Sermaye Piyasası Kurulu' nun II-19.1 sayılı Kar Payı Tebliği hükümlerine uyumlu hale getirilmesi amacıyla aşağıdaki şekilde revize edilmesine,

oybirliği ile karar verilmiştir.


KAR DAĞITIM POLİTİKASI


Şirketimiz; Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, Vergi Mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat ile Esas Sözleşmemizdeki hükümler çerçevesinde kar payı dağıtımı yapmaktadır. 


Dağıtılacak kar payı tutarı, şirketin yatırım politikası çerçevesinde ihtiyaç duyacağı fonlar ve diğer nakit ihtiyaçları dikkate alınmak suretiyle belirlenmektedir. 


Şirketimiz prensip olarak, her yıl dağıtılabilir dönem karının en az % 5' ini ortaklarına kar payı olarak nakden veya sermayeye ilave etmek suretiyle bedelsiz hisse olarak dağıtacaktır. Olağanüstü ekonomik gelişmelerin ortaya çıkması durumunda ise yukarıda belirtilen oranın altında kar dağıtılabilir veya hiç dağıtılmayabilir. Bu durum ise gerekçesiyle birlikte Yönetim Kurulu kararına bağlanıp genel kurulun onayına sunulur ve özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulur. 


Yönetim Kurulu, kar dağıtım politikası çerçevesinde her yıl kar payı dağıtımına ilişkin teklifini karara bağlar ve Genel Kurulun onayına sunar. 


Yönetim Kurulunun kar payı dağıtım teklifi Genel Kurul tarafından onaylandığı takdirde, kar payı dağıtımına 31 Mayıs tarihinde başlanması esastır. Genel Kurul, kar dağıtım kararı verilen genel kurul toplantısının yapıldığı hesap döneminin son gününü geçmemek şartıyla kar payı dağıtım tarihi belirleyebilir. Kar dağıtımında imtiyaz bulunmamaktadır.


Şirketimiz prensip olarak yıl içinde kar payı avansı dağıtmamaktadır. 



Dosya için tıklayın


Geri Dön