29 / 03 / 2024

Alarko'nun 3.5 milyarlık termik santrali 2017'de devrede!

Alarko'nun 3.5 milyarlık termik santrali 2017'de devrede!

Türkiye’nin en büyük şirketlerinin CEO’ları, Vodafone CEO Club toplantısında 2015 yılı planlarını açıkladılar. Holdingler başta enerji olmak üzere birçok alanda yeni yatırım yapmayı planlarken, 2015 yılında şirket alım ve satımı da hızlanacak...



3.5 MİLYARLIK TERMİK SANTRAL 2017’DE DEVREDE - ALARKO HOLDİNG 


Alarko Holding CEO’su Ayhan Yavrucu, holding olarak bazı sektörlerden çıkabileceklerini ve 2015 yılı büyüme tahminlerinin yüzde 8 olduğunu söyledi. Enerji alanına odaklandıklarını söyleyen Yavrucu “Turizmde de genişlemeye devam edeceğiz. Diğer sektörlerde ise işleri konsolide etmeye bakacağız. Alarko Holding 3.5 milyar liralık yatırımla termik santralini 2017 yılı ortasında devreye alacak. Özelleştirmelerde gerek termik, gerek hidroelektrik santrallerle ilgiliyiz” dedi. Dünyada ABD’de bir iyileşme gözlense de Avrupa ve Uzak Doğu ekonomilerinde beklentilerin gerilerde olduğunu aktaran Yavrucu, özellikle Avrupa’nın Türkiye’nin ihracat potansiyeli açısından istenilen trendi yakalayamadığını ifade etti.


HES KABLO’YU HALKA AÇMAYI PLANLIYORUZ - BOYDAK HOLDİNG


Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak ise gelecek yıl için toplamda 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını aktardı. Bunun 300 milyon dolarlık kısmının enerji yatırımları olduğunu dile getiren Boydak, 2015 yılı ajandalarındaki önemli maddelerden birinin kablo sektöründe faaliyet gösteren şirketleri HES Kablo’yu halka arz etmek olduğunu belirtti. Boydak “Uygun ortamın oluşmasını bekliyoruz. Altyapıyı hazırladık. 2015 yılında arzu ettiğimiz ortamı bulursak halka arzını gerçekleştireceğiz.


Bir yerden halka arzlara başlamış olacağız. Toplam 6 ülkede faaliyetimiz var. Uluslararası şirket olma noktasında hazırlıklarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz. Ayrıca, grup olarak şirketlerimizin yapısını derleyip toparlamak istiyoruz” dedi.


YENİ SATIN ALMALARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ  - SABANCI HOLDİNG    


Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul bu yıl Türkiye’nin her şeye rağmen yüzde 3 büyüme gerçekleştireceğini belirtti. Sabancı Holding olarak dağınık bir portföye sahip olduklarını aktaran Kurtul, portföydeki bazı şirketlerin daha iyi performans gösterdiğini kaydetti. Kurtul “Gelecekte yeterli büyüme beklemediğimiz şirketlerden ve sektörlerden çıkıyoruz. Bunun yanında yeni satın almalarla büyümeye çalışıyoruz. Satın almaları, içinde bulunduğumuz sektörler içinde yapıyoruz. Türkiye’de global şirketler yaratabilirsek yabancı sermayeyi de buraya çekebiliriz” açıklamasını yaptı.


2015 YILINDA ŞİRKET SATABİLİRİZ - YILDIZ HOLDİNG 


Geçtiğimiz hafta İngiliz United Biscuits’i alarak Cumhuriyet tarihinin en büyük satın almasına imza atan Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, 2015’te bazı şirketleri elden çıkarabileceklerini ifade etti. Ülker “2015 satış planlarımız bazı şirketlerimizi elden çıkarmayı düşünebiliriz” dedi. Ülker ayrıca, yeni satınalmalarla birlikte önümüzdeki yıl holdingin yüzde 15-20 bandında büyüme göstereceğini tahmin ettiklerini belirtti.


TAYLAND YATIRIMINI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ - KOÇ HOLDİNG  


Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, gelecek 25-30 yıl fabrika yatırımları, gelecek 8 yıl için otomotiv yatırımları, 2-3 yıl için de beyaz eşya ve elektronik yatırımları yapılması gerektiği için başlattıkları yatırımları zamanında ve bütçesinde bitirebilmek için bu yıl çok çalıştıklarını söyledi. Durak, bu yıl dahil son 3 yılda 20 milyar liraya varan yatırım yaptıklarını kaydetti. Arçelik’in Tayland’daki yatırımının ilk aşamada 100 milyon dolar olacağını söyleyen Durak “Piyasadaki başarımıza göre beş yılda 2-2.5 katına çıkabilir” diye konuştu.


Star Gazetesi 


Geri Dön