25 / 04 / 2024

Alaşehir'de icradan 428 bin 350 TL'ye satılık un fabrikası!

Alaşehir'de icradan 428 bin 350 TL'ye satılık un fabrikası!

Adalet Bakanlığı Alaşehir İcra Müdürlüğü; Alaşehir ilçesindeki 428 bin 350 TL'lik un fabrikasını satıyor. Fabrikanın ihalesi 22 şžubat 2011 günü Belediye Satış Bürosu'nda yapılacak...



Satılmasına karar venten taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, özellikleri:
Alaşehir ilçesi Yenimahalle, Sarıgöl caddesi, 594 ada 14 parsel sayılı, 614,00 m2 miktarlı, betonarme un fabrikası ve arsa niteliğindeki taşınmazdır. Taşınmazın şebekeye bağlı elektrik ve suyu vardır. Bina, bodrum, zemin ve 1 normal kat olmak üzere toplam üç katlı betonarme binadır. Duvarlar sıvalı, yerler beton olarak imal edilmiştir.Bina un fabrikası olarak inşa edilmiştir. Zemin katta bir bölüm büro kısmı olarak düzenlenmiş ve PVC doğrama ile çevrilmiştir. Bu kısımda yerler fayans. En üst kain terasının yarısısndan fazlası yaklaşık 150 m2 lik kısmı duvarla yükseltilerek üzeri alüminyum kutu profil ve saç ne kapalı hale getirilmiştir. Betonarme binanın toplam alanı 883,74 m2 dir. ilk binaya bitişik olarak yapılmış tuğla duvarları, yerleri beton olan üzeri alüminyum kutu profil ve saç ile kapalı bina, depo olarak inşa edilmiştir. Bahçeye açı alan ön kısmı da saç paneller ile kapatılmış ve araç giriş çıkışı için kapı yapılmıştır. Bu kısımdaki yapı 205,20-m2 dir, Taşınma zın bulunduğu mevkii, piyasa rayiçleri dikkate alındığında arsa ile birlikte binaların değeri 220.000 TL. dir.

Fabrikadaki malzemeler 14 adet hava kiliti, 1 adet yıkama ünitesi, 4 adet vals, 1 adet kara elek, 1 adet aspiratör, 2 adet vipra tarar, 1 adet kabuk soyucu, 1 adet irmik sasörü, 3 adet toz siklonu, 1 adet un filtresi, 6 adet paçal makinesı, 1 adet irmik fanı, 1 adet triyör, 1 adet zımpara, 1 adet çöp sasörü, 3 adet un depolama siklonu bulunuyor.

Satışa çıkarılan taşınmazın arsa ile birlikte bina değeri 220.000,00 TL, makine ve teçhizatların değeri 208.350,00 TL olmak üzere toplam değeri 428.350,00 TL. dir.

Satış şartları:
Satış, 22.02.2011 günü, Alaşehir Adliyesi yanı, Belediye Parkı içindeki Belediye Satış Bürosunda, saat: 10.20 -10.30 saatleri arasında olmak üzere olmak üzere açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 04.03.2011 günü Alaşehir Adliyesi yanı Belediye parkı içindeki Belediye Satış Bürosunda, saat: 10.20 -10.30 saatleri arasında ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada rüçhanlı alacaklının alacağını ve satış masrafları ile paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi ve tahmin edilen kıymetin % 40' ından az olmamak şartıyla en çok arttırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır, Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı ihale bedelinden ödenir. Tapu alım harcı, damga resmi ve % 18 KDV alıcıya aittir.

ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan id ¬dialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadık ça paylaşmadan hariç pırakılacaklardır. Tapu kaydında adresi belli olmayan ilgililer için, yapılacak gazete ilanı tebliğ yerine kaim olacaktır.

ihaleye katılıp, daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul ola caklardır. ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle te minat bedelinden alınacaktır,

şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
Satışa iştirak edenierin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008 / 483 TAL. dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 10.01.2011     '
(ic. if. K. 126)
Yönetmelik örn. no : 27
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
Dosya No: 2008/483 TAL.

 


Geri Dön