28 / 03 / 2024

Alaybey Tersanesi yerine Marina yapılsın önerisi!

Alaybey Tersanesi yerine Marina yapılsın önerisi!

Hükümetin şehir içinde bulunan askeri alanların kent dışına taşınması yönündeki kararının ardından, İzmir'de başta Gaziemir, Narlıdere ve Çiğli olmak üzere 100 bin dönüm askeri bölgenin nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.



Hükümetin şehir içinde bulunan askeri alanların kent dışına taşınması yönündeki kararının ardından, İzmir'de başta Gaziemir, Narlıdere ve Çiğli olmak üzere 100 bin dönüm askeri bölgenin nasıl değerlendirileceği merak konusu oldu.  Alaybey'de bulunan tersaneyle ilgili de yeni bir öneri gündeme geldi. AK Parti  İzmir  Milletvekili Kerem Ali Sürekli, bölgeyle ilgili uzun süredir kent gündemini meşgul eden ve daha önce de taşınması gündeme gelen Alaybey Tersanesi'nin yerine 'Marina' yapılabileceğini dile getirdi. 5'i İzmir'de olmak üzere Ege Bölgesi'nde toplamda 21 marina bulunuyor. Eğer Alaybey Tersanesi'yle ilgili proje gerçekleşirse burası İzmir'in 6, Ege'nin 22. marinası olacak.


"Marina'ya destek veririz"


Sürekli, Karşıyaka'nın yararına olacak her projeye sonuna kadar destek vereceklerini ifade ederek, "Tersanenin de şehir dışına taşınması gündemde. Bu noktada Alaybey Tershanesi ile ilgili konu Milli Savunma Bakanlığı'nda. Başkan Akpınar'ın tershanenin bulunduğu bölgeyi marina yapma gibi bir düşüncesi var. Bizim de hükümet olarak zaten Karşıyaka'da böyle bir projemiz vardı ancak teknik nedenlerden dolayı gerçekleştirilememişti. Biz marina projesine destek vermeye hazırız. Bakanlıklar gerekli çalışmaları gerçekleştirdikten sonra bu proje gerçekleşebilir.


Biz de destek oluruz. O bölgedeki marina hem İzmir hem de Karşıyaka'nın çehresini değiştirebilir. Biz de İzmir'in ve Karşıyaka'nın yararına hangi proje varsa sonuna kadar desteklemeye hazırız" açıklamasını yaptı.


Yeni Asır 



Geri Dön