24 / 04 / 2024

Albaraka Türk yeni binasına taşınıyor

Albaraka Türk yeni binasına taşınıyor

Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, büyüme hedefleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.



Toksit ve türev ürünlere uzak oluşları nedeniyle krizin katılım bankacılığını diğer sektörler kadar etkilemediğini belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, büyüme hedefleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Ümraniye'de geçen yıl yapımına başlanan 60 milyon dolarlık yeni binalarının yapımının hızla devam ettiğini belirten Büyükdeniz, krize rağmen bu binayı bu yıl tamamlayıp, 2010'da taşınmayı planladıklarını söyledi.

Kárda yüzde 60 artış

Büyükdeniz, yerin altındaki 3 katıyla birlikte toplam 23 kat olacak bu binanın, Albaraka Türk için şu anda büyük olduğunu, ancak planlarını 2010'dan itibaren 'hızla büyüme' üzerine kurduklarını vurguladı. Orta ölçekli bir banka hedefine ulaşma hedefi doğrultusunda 2008'de de büyümeye devam ettiklerine dikkat çeken Büyükdeniz, şu bilgileri verdi: "Konsolide olmayan mali tablolarımıza göre, 2008'de vergi sonrası net kárımız yüzde 60 artışla 136.2 milyon TL'ye ulaştı. Fonlarımızın tutarı yüzde 33 artarak 3 milyar milyar 985 milyon lira olarak gerçekleşti. Özkaynaklarımız, kár ilavesiyle 638 milyon 102 bin lira oldu. Hedefimiz 5 yıl sonra 10 milyar doların üzerinde bilanço büyüklüğü olan, orta ölçekli bir banka olmak."

Geçen yıl 20 yeni şube açtıklarını ve 400 yeni personel alımını yaptıklarını belirten Büyükdeniz, bu yıl da benzer bir hedefleri olduğunu açıkladı. Albaraka Türk'ün bu performansı ile Albaraka Grubu'nun bankası haline geldiğini belirten Büyükdeniz, "Faizsiz bankalar bu dönemde daha avantajlı hale geldiler, krizden bir ölçüde etkilendiler akma konvansiyonel bankalar kadar değil" dedi.

Hürriyet

Geri Dön