19 / 04 / 2024

Albatros Parkı'nın imar planı tadilatı İBB'den döndü!

Albatros Parkı'nın imar planı tadilatı İBB'den döndü!

Büyükçekmece Belediyesi'nin Serdar Bilgili'nin otel projesinin arkasına takıp plan tadilatı için başvurduğu Albatros Parkı'na otel yapma girişimi İBB'den döndü .



Büyükçekmece Belediyesi'nin Serdar Bilgili'nin otel projesinin arkasına takıp plan tadilatı için başvurduğu Albatros Parkı'na otel yapma girişimi İBB'den döndü .


Büyükçekmece’deki “Albatros Parkı”na otel yapılmasını amaçlayan plan değişikliği girişimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne takıldı. CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, “Albatros Parkı” ile ilgili dosyaya, aynı bölgede bulunan Bilgili grubuna ait arazi ile ilgili plan değişikliğini de ekleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onaylanmasını istemişti.


Büyükçekmece ilçesinin Marmara Denizi sahilinde bulunan ve yakın bölgenin tek yeşil alanı olan Albatros Parkı’na otel yapılması girişimi geçtiğimiz aylarda yurttaşlar tarafından protesto edilmişti. CHP’li bazı milletvekillerinin de destek verdiği protestolar kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Yakın zamanda yaşanan “Gezi Parkı” olaylarından sonra, CHP’li bir belediyenin park olarak kullanılan bir alanı betonlaştırma girişimi haklı bir tepki çekmişti.


12 Red, 18 Kabul

Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait olan ve Albatros Parkı olarak bilinen arazi ile ilgili plan değişikliği, geçtiğimiz temmuz ayında Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde 18 CHP’li, 13 AKP’li ve bir de bağımsız üye bulunuyor. Söz konusu teklif 12 ret oyuna karşın, 18 oyla kabul edilmişti. İlçe Belediyesinin yaptığı plan değişikliğinin geçerli olabilmesi için, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylanması gerekiyor. Büyükçekmece Belediyesi, kendi meclisinden geçirdiği plan değişikliğini onay için İBB’ye gönderdi.


CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin istediği plan değişikliği, 19 Kasım 2015 tarihli İBB Meclis gündemine geldi. Ancak dosyada aynı zamanda, BJK’nin eski başkanlarından Serdar Bilgili’nin şirketine ait başka bir arazi ile ilgili değişiklik teklifi de yer aldı. Büyükçekmece Belediyesi’nin arazisi ile Bilgili’nin arazisinin ortak özelliği, her iki arazinin de 2004 tarihli imar planlarında turistik tesis alanında kalması. İBB Meclisi’ne sunulan imar dosyasına göre Büyükçekmece Belediyesi, kendi arazisi için yaklaşık 15 bin metrekare inşaat artışı istedi. Bilgili’nin arazisi için istenen değişikliğin, ne kadar inşaat artışı getirdiğine ilişkin bir bilgi verilmedi.


Bilgili’nin arazisi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü’ne yakın bir bölgede bulunurken, Büyükçekmece Belediyesi’ne ait Albatros Parkı ise Bilgili’nin arazisinin yaklaşık 2 kilometre doğusunda bulunuyor. Yaklaşık 23 bin metrekare büyüklüğündeki Bilgili’nin arazisinin bir kısmında “Aqua Park” bulunuyor.


Belediyenin otel yapmak istediği ancak halkın yeşil alan olarak kalmasını istediği “Albatros Parkı” ise yaklaşık 30 bin metrekare.


İBB Meclisi, Büyükçekmece Belediyesi’nin istediği plan değişikliğini, oybirliği ile reddetmiş olsa bile, 2004 tarihli imar planlar parka inşaat yapılmasına olanak veriyor. Belediye meclis üyeleri, dosyanın küçük değişiklikler yapılarak tekrar tekrar meclis gündemine sunulabileceği gibi, var olan imar hakkına göre de inşaat yapılabileceğini söyledi.


Yurt Gazetesi



Haber İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Büyükçekmece Belediyesi'nin Serdar Bilgili'nin otel projesinin arkasına takıp plan tadilatı için başvurduğu Albatros Parkı'na otel yapma girişimi Büyükşehir Belediyesi'nden döndü. 

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün "imar planı tadilatı" talebi reddedildi. 

Akgün, Albatros Parkı'ndaki ağaçlan da otel için kesmişti. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön