20 / 04 / 2024

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.



CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin turizm alanı olarak geçen ve Büyükçekmece Belediyesi mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nı satmasının tepkileri sürüyor. 11 Nisan'da sesiz sedasız yapılan ihaleyle, Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 160 milyon TL bedelle satılan parkın satılmasına en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi. Parkın 10 yıldan beri satılmak istendiğini belirten Soydan bu sürede yeşillikler içindeki parktaki ağaçların kesilerek alanın kelleştirildiğini ileri sürdü. "10 yıldır bu parkı satabilmek için zemin hazırlıyorlar" diyen Soydan "Resmen minareyi çalmak için kılıf hazırladılar. Bu sürede de 500'ün üzerinde ağaç yok edildi. Kimi dozerlerle, kimi de kurutularak. Ben 25 senedir bu mahallenin muhtarıyım. Bu alanda önceleri düğünler eğlenceler yapılırdı. Başkan gitti 160 milyona sattı. Bir daha alabilir misin o fiyata? Hayır. Biz eylem yaptık. Seçim zamanı CHP'liler gelip söz verdi. Seçimden sonra CHP belediyesi şafak vakti gelip bizi biber gazıyla dağıttı" dedi.


NE UĞRADI NE SORDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de Ankara'da görüştüğünü belirten Soydan "'Ben oralara bakacağım' dedi. Ne uğradı, ne haber gönderdi, ne de ilgilendi" diye konuştu. Büyükçekmece Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri de parkın satılmaması için red oyu verdiklerini ancak CHP'lilerin oylarıyla satışın gerçekleştiğini belirtti. AK Partili meclis üyeleri "Belediye parayı değil kamu yararını gözetmelidir" diye konuştu.




Sabah


Geri Dön