25 / 04 / 2024

Aldo mağazası sayısını 10 yıl içinde 50'ye ulaştıracak!

Aldo mağazası sayısını 10 yıl içinde 50'ye ulaştıracak!

HSBC binasının bombalandığı gün Akmerkez mağazasını kontrole giden Olgar, ayakkabı alan kadın müşterileri görünce, "Bomba falan umurlarında değildi" dediği kadınlara güvenip Aldo operasyonunu büyütme kararı aldı



Altı ay önce Unitim'den devraldığı Aldo markasına ait tüm mağazaları kapatan ardından da ilk mağazayı Bağdat Caddesi'nde açan Olgar Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Özhun Olgar, şu sıralar markanın komşu ülkelerindeki master franchiser'ı olmak için uğraşıyor. Ayakkabı işine kafayı taktığını belirten Olgar'ı bu noktaya getiren ise kadınların ayakkabı tutkusu olmuş.

AYAKKABI DENİYORDU
HSBC binasının bombalandığı gün olay bölgesine yakın mağazaları ziyarete gittiğini belirten Olgar, "Akmerkez'deki mağazaları kontrole gittiğimde bomboş AVM içinde sadece ayakkabı mağazalarının dolu olduğunu gördüm. Kadınlar etrafındaki patlamaya aldırmadan ayakkabı deniyorlardı" diyor. Kadınların ayakkabı tutkusunu gördükten sonra bu işte mutlaka olmaya karar verdiğini vurgulayan Olgar, "Kadınlar savaş da çıksa ayakkabı satın alır. O yüzden Aldo operasyonunda başarısız olmamız zor" diyor.

500 ÇEŞİT OLACAK
Unitim'in merkeze 13 ay boyunca ödeme yapamadığı için ancak elindeki malları rafa koyduğunu, bu yüzden de Türk tüketicisinin Aldo mağazalarında fazla ürün göremediklerini dile getiren Olgar, "Açacağımız mağazalarda 500 çeşit ürün olacak. Şu anda 240 ürün çeşidinin satışını yapıyoruz. Artan çeşitle birlikte satışlarımızı da artıracağımızı düşünüyoruz" dedi. Bu arada faaliyet gösterdikleri teknik spor malzemeleri markası SPX ve pizza operasyonu Black Jack'i de büyütmek istediklerini belirten Olgar, "Bu yılı Aldo'yu büyütmekle geçireceğiz. 10 yıl içinde mağaza sayısını 50'ye çıkarma hedefimiz var. 43 mağaza, 500 satış noktası ve 62 markanın distribütörlüğünü ise mevcut halleri ile sürdüreceğiz" dedi.

BAĞDAT CADDESİ'NE ÇIKTI
Olgar Şirketler Grubu Başkanı Özhun Olgar, açacakları Aldo mağazalarında 500 çeşit ürün olacağını söyledi.
Pınar Çelik / Sabah


Geri Dön