24 / 04 / 2024

Alemdar Öztürk: Ceyhan'ı hakettiği noktaya taşıyacağız!

Alemdar Öztürk: Ceyhan'ı hakettiği noktaya taşıyacağız!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, "Özellikle kentsel dönüşüm konusunda milletvekillerimiz Necdet Ünüvar, M. Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan ile birlikte Sayın idris Güllüce ile yaptığımız görüşmelerde plan ve programımızı arz ettik" dedi.



Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan'ı hak ettiği noktaya taşıyacaklarını söyledi. Bir televizyon kanalının programına konuk olan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, yerel yönetim olarak 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde taahhüt ettikleri hizmetleri el birliğiyle yerine getirmenin gayretinde olacaklarını belirterek "Özellikle kentsel dönüşüm konusunda milletvekillerimiz Necdet Ünüvar, M. Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın idris Güllüce ile yaptığımız görüşmelerde plan ve programımızı arz ettik. İnşallah kendilerinin desteğiyle bu projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi. 


Biiyükşehir yasasıyla Ceyhan'a bağlı 11 belde ve 70 köyün mahalle statüsüne geçtiğini belirten Başkan Alemdar Öztürk, buralardaki geri kalmışlığı ortadan kaldırarak hizmet kalitesini merkez mahalleler seviyesine getireceklerini söyledi. 


Ceyhan'ın, Çukurova'nın merkezinde 1. sınıf tarım arazileri üzerine kurulduğunu hatırlatan Öztürk, tarım arazileri üzerine yeni imar alanları açmak yerine ilçe merkezindeki en eski mahallelerdeki bölgelerde kentsel dönüşüm yapacaklarını ifade etti.


Ceyhan'ı Ceyhanlılarla birlikte hak ettiği noktaya taşıyacaklarını belirten Öztürk, "İlçemiz, özellikle 1998 depreminin ardından bir türlü kendini toparlayıp hak ettiği noktaya gelemedi. BTC, Kerkük - Yumurtalık petrol boru hatlarının geçtiği enerji koridoru olmasına rağmen hak ettiği yerde olamadı. Organize Sanayi Bölgesi bir türlü kurulup işler hale gelemedi. 


Ancak Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşme ve diyalogların ardından kendilerinin de desteğiyle çalışmalarımızı hızlandırıp ilçemizi başta enerji üssü olma noktasında hak ettiği yere taşıyacağız" diye konuştu. 


Adana Beş Ocak çayı


Geri Dön