20 / 04 / 2024

Alfemo, 250 bin metrekarelik alanda mobilya üretiyor!

Alfemo, 250 bin metrekarelik alanda mobilya üretiyor!

Alfemo Mobilya, 65 bini kapalı olmak üzere 250 bin metrekarelik bir alanda ev mobilyası üretimi yapıyor



Alfemo Mobilya Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, önceki yıla oranla, geçen yıl ihracatımız yüzde 30 artırdıklarını, bu yılki hedeflerinin de 59 ülkeye yüzde 40 ihracat yapmak olduğunu söyledi.

Zoral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alfemo'nun  İzmir  merkezli bir firma olduğunu, 65 bini kapalı olmak üzere 250 bin metrekarelik bir alanda ev mobilyası üretimi yaptıklarını belirtti.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde 150'ye aşkın mağazaları olduğunu vurgulayan Zoral, geçen yıl çeşitli illerde 35 yeni bayilik verdiklerini, bu yılki hedeflerinin ise 50 yeni bayilik vermek olduğunu belirtti.

Alfemo markasıyla ürettikleri ev mobilyalarını, iç piyasa yanında ihracata yönelikte çalışma yürüttüklerini belirten Zoral, "ürettiğimiz ürünlerin ciddi bir bölümünü ihraç ediyoruz. Önceki yıla oranla geçen yıl ihracatımızı yüzde 30 artırdık, bu yılki hedefimiz 59 ülkeye yüzde 40 ihracat yapmak" diye konuştu.

-ÜRÜN KALİTEMİZİ VE ÇEŞİDİMİZİ SÜREKLİ YENİLİYORUZ-
Ürettikleri mobilyaların kalitesini sürekli artırdıklarını, ürün çeşidini de yenilediklerini ifade eden Zoral, ürün kalitesini artırmaya yönelik her yıl teknolojiye ciddi kaynak aktardıklarını ifade etti.

Türkiye'de ve dünyada her sektör gibi mobilya sektörünün de ciddi şekilde gelişme gösterdiğine dikkati çeken Zoral, mobilya sektörün de sürekli teknolojisini yenilemesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bizde, dünyadaki ve ülkemizdeki rakiplerimizle rekabet edebilmemiz için bir taraftan girdi fiyatlarımızı düşürmek, bir taraftan da üretimde kullanılan teknolojimizi yenilememiz lazım. Aksi takdirde rakiplerimizle sağlıklı bir rekabet ortamı yakalayamayız. Bu görüşten hareketle, bu yılın başlarında, üretime yönelik ekipman ve teknolojimizi önemli derecede yeniledik. Bunun için 3 milyon lira bir harcama yaptık. Kavuştuğumuz bu üstün teknolojiyle daha kaliteli ve ucuz ürünler üreterek iç piyasadaki ve ihracattaki payımızı ciddi şekilde artırmayı hedefliyoruz."

-"KALİFİYE ELEMANA ÖNEM VERİYORUZ"
Alfemo grubu olarak kalifiye eleman yetiştirilmesine önem verdiklerini, dile getiren Zoral, her yıl mevcut personelimizi gelişen teknoloji karşısında bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla hizmet içi eğitime tabi tuttuklarını ifade etti.

İnsan kaynaklarına ciddi şekilde önem verdiklerini, hizmet içi eğitime tabi tutukları personeli gelişen teknoloji karşısında kendilerini sürekli yenilemeye yönelttiklerini vurgulayan Zoral, "Personelimizi gelişen bilgi ve teknoloji karşısında verdiğimiz hizmet için eğitim paketleriyle başarılı bir üretim sürecine yönlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
AA


Geri Dön