23 / 04 / 2024

Alfemo yurtdışında 84 mağaza açacak!

Alfemo yurtdışında 84 mağaza açacak!

Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olarak kapılarını dün 11’inci kez açan İSMOB’da bu yıl 650 milyon dolarlık iş hacmi oluşacağı tahmin ediliyor. Bu rakam geçen yıl 500 milyon dolardı.



Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olarak kapılarını dün 11’inci kez açan İSMOB’da bu yıl 650 milyon dolarlık iş hacmi oluşacağı tahmin ediliyor. Bu rakam geçen yıl 500 milyon dolardı.


Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise en büyük mobilya fuarı olan olarak tanıtılan İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İSMOB) 11'incisi dün başladı.


1 Şubat'a kadar sürecek fuarda bu yıl 650 milyon dolar iş hacmi oluşması bekleniyor. Bu rakam geçen yıl 500 milyon dolardı.


İhracat 3 milyar $'ı aşar


Fuarın açılışını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sektörün 2013 yılında 2,8 milyar dolar ihracat yaptığını, henüz açıklanmayan 2014 yılı rakamlarının ise 3 milyar doları bulacağını ifade etti. Sektöre yönelik Ar-Ge desteklerinden yararlanmayı kolaylaştırdıklarını hatırlatan Şimşek, “Çalışan sayısının 50 olması şartı vardı. Biz bu rakamı 30’a indirdik" dedi.


Satışlardaki payı %25


Aynı törende konuşan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, bu fuarla sektöre büyük bir katkı sağladıklarının altını çizdi. Doğan, “Yıllık ihracat hedeflerimizin ortalama yüzde 25’ini oluşturan İSMOB sektörün önemli bir güç kaynağı. MOSDER’e üye firmalar 2015 yılında 2,8 milyar dolar ihracat hedefliyor” dedi.


‘Mobilyada katma değeri artıracağız’


Masko Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Erdoğan, 390 bin metrekare toplam arazisi ve 610 ortağı bulunan kenti, mobilya alanında öncü olduğunu ifade etti. Erdoğan, şunları vurguladı:


"Hedefimiz sadece yerli tüketiciye değil, bugünkü ihracat kapasitesini de hızla artırarak, tüm dünyada tanınan, güven duyulan bir Mobilya Merkezi olmaktır. Ülkemize kazandırdığımız katma değeri maksimuma çıkaracağız." Erdoğan ayrıca, Avrupa, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Afrika’da önemli bir güç haline geldiklerini söyledi.


Alfemo yurtdışında 84 mağaza açacak


Alfemo Pazarlama Müdürü Süleyman Zoral, mağazalaşma hedefleri hakkında bilgi verdi. Zoral, “Bugün 58'i yurtdışında 149 mağazamız var. 2015’te 50 yurtiçinde, 34 adet yurtdışında mağaza açacağız” dedi. 


İhracatı en çok Irak’a yaptıklarını da ifade eden Zoral, bu ülkede yaşanan gerginliklerden çok etkilenmediklerini vurguladı. Zoral, önümüzdeki yıllarda Avrupa ve Latin pazarlarında daha güçlü olmayı planladıklarına dikkat çekti.


Yataş hızlanacak


İSMOB Fuarı'nın katılımcılarından Yataş, 2014 yılında 58 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 250’ye çıkardı. Şirket, 2015 yılında 42 yeni mağaza açacak.


Bugün


Geri Dön