20 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu 4 kule daha sattı!

Ali Ağaoğlu 4 kule daha sattı!

İki hafta önce duyurduğumuz iki kulenin satışının haberin ardından, yeni satış bilgisine daha ulaştık. Ali Ağaoğlu, 4 kulenin 300 milyon dolarlık bedeli için ön anlaşmasını yaptıklarını açıkladı.




Ali Ağaoğlu’nun Maslak 1453 proje­sinde Körfez bölgesine yaptığı toplu satışlara yenisi eklendi. Ağaoğlu, Em­lak GYO ile birlikte yürütülen proje­de yer alan 4 kulenin daha ön anlaş­ması yapıldı. Ali Ağaoğlu, ön anlaş­ması yapılan 4 kule için 300 milyon dolar gelir elde edileceğini söyledi.


Anımsanacağı üzere, önceki hafta yer verdiğimiz haberde, Ağaoğlu Grubu, yine Maslak 1453 projesinde Dubai kökenli gruplara 2 kulelik satış yapmış ve bu satıştan 190 milyon do­larlık gelir elde edilmişti. Nitekim, bu satışla ilgili tahsilat yapıldı. Buna iliş­kin açıklama, Emlak GYO tarafından Borsa İstanbul’a yapılmıştı.



Mütekabiliyet Yasasının çıkma­sından sonra, yabancılara yaptıkları satış tutarının 500 milyon dolara ulaş­tığını anlatan Ali Ağaoğlu, “Son satış rakamı, buna dahil değil. Bu rakamla 800 milyon doları bulacağız. 2014 yıl sonu için 2 milyar dolar için söz ver­miştim. Sözümü tutacağım" diyor.


Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türkiye'deki konut sektörüne ciddi yatırımların girmeye başladığını be­lirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yöne­tim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Türkiye son dönemde bölge ülkeleri arasında çok fazla öne çıktı. Yatırımcıların ilgi odağı. Bu bi­zim projelerimize de yansıyor tabi ki. Ağaoğlu Maslak 1453 başta olmak üzere pek çok inşaat projesine yo­ğun bir yabancı ilgisi var. Başta Bir­leşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabis­tan, Kuveyt ve Yemen olmak üzere pek çok Körfez ülkesinden geliyor bu ilgi. Biz Ağaoğlu kadar Türkiye’nin de yabancı gözünde gayrı- menkulde marka olması için çalışma yürütüyoruz. Bu alanda yeni toplu satışlarımız da olacak.”


Ekonomist





Geri Dön