20 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, 50 yabancı müşterisini evinde ağırladı!

Ali Ağaoğlu, 50 yabancı müşterisini evinde ağırladı!

Cityscape Turkey’e 100 milyon dolarlık satışla damgasını vuran Ağaoğlu, 50 yabancı müşterisini evinde ağırladı. Türkiye’yi sadece yatırım yapılan bir ülke olarak görmediklerini söyleyen Körfez yatırımcıları, “Burası ikinci vatanımız” dedi



Ağaoğlu Şirketler Grubu, 100 milyon dolarlık Cityscape Turkey hedefini aştı. İstanbul'da ilk kez düzenlenen fuarda hedeflediği satışı gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ev sattığı Ortadoğulu müşterilerini Ortaköy'deki evinde ağırladı. Fuarın ikinci günü verilen davete yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı.


TÜRKİYE İKİNCİ VATANIMIZ


Türkiye'yi ikinci vatanları olarak gördüğünü belirten Körfezli yatırımcılar, ekonomik olarak kendileri için büyük fırsatlar bulunduğunu belirtti. Suudi Arabistan merkezli gayrimenkul ve telekomünikasyon şirketi olan Suudi işadamı Abdulrahman Samman, Türkiye'nin kendine huzur verdiğini belirterek, "Türkiye ikinci ülkem. Yabancılara kucak açması konusunda dünyaya örnek olmalı. Bu nedenle herkes burayı ikinci vatanı görüyor. Biz buraya sadece yatırım için gelmiyoruz. Kendi evimiz olarak da görüyoruz" diye konuştu.


AĞAOĞLU BİZİM DOSTUMUZ


Türkiye'yi hızlı gelişen bir ülke olarak değerlendirdiğini ve bu ülkede yatırımlarına yeni yeni başladığı bilgisini de veren Samman, "Türkiye'de yatırımlarıma Ağaoğlu ile başladım. Ali bey ve Hasan Rahvalı bey bizim dostumuz. Onlar sayesinde burada hem oturum için hem de yatırım için aldığımız konutlarda kendimizi güvende hissediyoruz" dedi. Abdullah Bamogaddam ise, Türkiye'nin dışında birçok ülkede yatırımları olduğunu belirterek, "Şu an Türkiye'nin geleceğinin daha iyi olacağını düşünerek yatırımlarımı bu ülkede artırmaya karar verdim. Şirketimiz üzerinden bu yatırımları yapıyoruz" diye konuştu.


YABANCILARIN GÜVENİNİ TAZELEDİK


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Fuarda 100 milyon dolarlık satış hedefi koymuştuk, bunu gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ön bağlantılar ve sözleşmeler bunu gösteriyor. Pazartesi, 30 milyon dolarlık ödeme kasamıza girecek. Önümüzdeki hafta 100 milyon doların tahsilatını gerçekleştirmiş oluruz. Fuar yabancıların Türkiye'ye güvenini tazelemesi açısından faydalı oldu" dedi.

90-60-90'lık proje

Ağaoğlu, "Fuarda sunduğumuz Central Park Bakırköy projesi 90-60-90'lık bir proje. Bu yüzden herkesin ilgisi üzerimizde. Blok almak istiyorlar ancak satmayı düşünmüyorum" dedi.


Sabah


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Ağaoğlu Şirketler Grubu, 100 milyon dolarlık satış hedefi koyduğu Cityscape Turkey’deki  hedefini aştı. İstanbul’da ilk kez düzenlenen dünyaca ünlü emlak fuarında hedeflediği satışı gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ev sattığı Ortadoğulu müşterilerine Ortaköy’deki evinde yemek verdi. Fuarın ikinci günü verilen davete yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı. Bir grup gazetecinin de davet edildiği yemekte konuşma fırsatı bulduğumuz Körfez yatırımcıları, Türkiye’yi ikinci vatanları olarak gördüğünü belirtirken, ekonomik olarak kendileri için büyük fırsatlar bulunduğunu belirtti. Suudi Arabistan merkezli gayrimenkul ve telekomünikasyon şirketi olan Suudi işadamı Abdulrahman Samman, Türkiye’nin kendine huzur verdiğini belirterek, “Türkiye benim ikinci ülkem. Yabancılara kucak açması konusunda dünyaya örnek oldu.  Bu nedenle herkes burayı ikinci vatanı olarak görüyor. Biz buraya sadece yatırım için gelmiyoruz. Burayı kendi evimiz olarak da algılıyoruz” dedi.


GELECEK PARLAK

Türkiye’yi hızlı gelişen bir ülke olarak değerlendirdiğini ve bu ülkede yatırımlarına yeni yeni başladığı bilgisini de veren Samman  “Türkiye’de yatırımlarıma Ağaoğlu ile başladım. Ali bey ve Hasan Rahvalı bey bizim dostumuz. Onlar sayesinde burada hem oturum için hem de yatırım için aldığımız konutlarda kendimizi güvende hissediyoruz” dedi. Gecede konuştuğumuz diğer Körfez yatırımcısı Abdullah Bamogaddam ise, Türkiye’nin dışında birçok ülkede yatırımları olduğunu belirterek “Şu an Türkiye’nin geleceğinin daha iyi olacağını düşünerek yatırımlarımı bu ülkede artırmaya karar verdim. Şirketimiz üzerinden bu yatırımları yapıyoruz” diye konuştu.


Türkiye’de yatırım kararı alan Suudi işadamı Abdullah Bamogaddam (sağda), ve Abdulrahman Samman (solda) Ağaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı (ortada) ile yemekte bol bol sohbet etti.


GÜVEN TAZELEDİK

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu “Fuarda 100 milyon dolar satış hedefi koymuştuk, bunu gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ön bağlantılar ve sözleşmeler bunu gösteriyor. Pazartesi, 30 milyon dolarlık ödeme kasamıza girecek. Önümüzdeki hafta 100 milyon doların tahsilatını gerçekleştirmiş oluruz. Fuar yabancıların Türkiye’ye güvenini tazelemesi açısından faydalı oldu” dedi.


Star



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul’da ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey fuarında yerini alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, fuarda beklediklerinin üzerinde ilgi ile karşılaştıklarını dile getirdi.


Fuarda yaptıkları satış ve kurdukları ilişkiden memnun olduklarını dile getiren Ali Ağaoğlu, “100 milyon dolarlık satış hedefini tutturduk. Özellikle yabancı yatırımcılar açısından Türkiye’ye olan güvenin devam ettiğini görmek bizi sevindirdi. Projelerimizi yatırımcılara hem anlattık hem de yerinde görmelerini sağladık. Fuar belki çok kalabalık değildi ama katılımcılar çok nitelikliydi. İstanbul’a yatırım kararı ile geldiklerini gördük. Kendileriyle özel programlarda da vakit geçirdik ve Türkiye’ye inandıklarını defalarca söylediler. Bu da bizim için moral kaynağı oldu” dedi.


Ağaoğlu Bakırköy’de bulunan Central Park projesinin lansmanını fuardan bir gün önce yaptıklarını belirterek, “Yerli ve yabancı müşterilerimizin talebi ağırlıklı olarak Bakırköy’deki Ağaoğlu Central Park projesine oldu. Fuar süresince aldığımız talebin yüzde 30’u da Maslak 1453 ofis bloku ile ilgiliydi. Bizim için sıcak satış yaptığımız bir fuar oldu. Cityscape’i İstanbul’a getirmenin ne kadar isabetli olduğunu anlamış olduk” dedi.


1 milyar 200 milyon dolar hasılat beklenen Ağaoğlu Central Park projesi İstanbul Bakırköy’de konumlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve tamamlandığında 1 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacak İstanbul’un şehir parkına komşu olan Ağaoğlu Central Park kolay ulaşım imkânlarıyla öne çıkıyor. New York mimarisinden esinlenilerek inşa edilen Ağaoğlu Central Park, çevre dostu yeşil binalara verilen Leed Gold Sertifikası adayı. 73 bin 600 metrekarelik brüt alan üzerinde toplamda 1155 konut ve 12 villadan oluşan projede 1+1’den 6+1’e kadar farklı seçenekler yer alıyor. Projede ortalama metrekare fiyatının 6 bin 800 dolar olduğunu ve dolar kurunu 2,80’e sabitlediklerini paylaşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, “Yüzde 10 peşin ve yüzde 70 banka kredisi kullanımında yüzde 20’si faizsiz olarak 24 ay sonraya yani teslim zamanı almış oluyoruz. Bu ödeme kampanya süresince geçerli. Dolar kurunu ise 2,80’e sabitlediğimizi tekrar hatırlatmak isterim. İkinci ödeme seçeneğimiz ise her zaman kullandığımız; yüzde 25 peşin altı ayda bir yüzde 25 ara ödemeli. Son alternatif ise yüzde 50’si peşin kalan 24 ay taksitle” dedi.




Hürriyet




Geri Dön