29 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu artık Türkiye'de inşaat yapmayacak!

Ali Ağaoğlu artık Türkiye'de inşaat yapmayacak!

Ağaoğlu, sadece yurtdışında iş yapacağını açıkladı. Ağaoğlu’nu yıldıran güç ise ‘bürokrasi. ’Devletten 380 milyon liralık KDV alacağı bulunduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, “380 milyon TL param yıllardır devlette duruyor. " dedi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, devam eden projelerini tamamladıktan sonra Türkiye’de iş yapmayı bırakacağını açıkladı. Uluslararası tecrübesi olan insanları grup bünyesine kattıklarını ve yeni yapılanmayı tamamladıklarını vurgulayan Ağaoğlu’nun yeni hedef pazarı İran. Ağaoğlu’nun Türkiye’yi terk edecek kadar yılmasının nedeni ise paralel bürokrasi. Bekleyen projeler arasında neredeyse hiçbir işinin yürümediğini anlatan Ağaoğlu, “Ellerinde bir işadamı listesi var, ‘bunların işleri yürümeyecek’ diye dolaşıyorlar” diye konuştu. Paralel bürokrasiye dikkat çeken Ağaoğlu, “Devam eden birkaç tane işimiz var onları da bitirip yurtdışına gideceğiz” dedi. 


380 MİLYON TL KDV ALACAĞIM VAR

Devletten 380 milyon liralık KDV alacağı bulunduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, “380 milyon TL param yıllardır devlette duruyor. 380 milyon TL ne demek. Cirosu 380 milyon TL’yi bulmayan büyük şirketler var” dedi. KDV alacağını alamamış olmasının nedeni olarak da yine ‘bürokrasiyi’ gösteren Ağaoğlu, “Ticaretten anlamayan, hayatında bir yumurta satmamış, bir tane eleman çalıştırmamış insanlar ülkenin kaderini belirliyor. Rahmetli Özal’ın da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da başarısının sırrı eski tüccar olmalarından geçiyor. Ticareti bilmeyen insanlar, ticaret yapanların da önünü tıkıyorlar” şeklinde konuştu. 


TEK ŞANSIMIZ BAŞKANLIK SiSTEMİ

Türkiye’nin vakit kaybetmeden başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini vurgulayan Ali Ağaoğlu, "Türkiye’nin başkanlık sisteminden başka şansı yok. Bu sistem şimdiye kadar halka iyi anlatılmadı. Kamuoyunda da hak ettiği şekilde tartışılamadı. O yüzden kafalarda soru işaretleri oluştu. Oysa bu bütün dünyada uygulanan bir sistem. Kişilere indirgemek çok yanlış. Halka iyi anlatılması lazım. Çünkü Türkiye’nin önünün açılması için başkanlık şart" diye konuştu.


2018’e kadar tüm projeler bitiyor

AĞAOĞLU’nun halen devam eden 4 projesi bulunuyor. Şirketin en büyük projesi 4 milyar TL’yi aşan yatırım bedeliyle Ağaoğlu Maslak 1453. 4789’u konut olmak üzere toplam 5341 bağımsız bölümden oluşan projenin bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 


İSTANBUL Finans Merkezi’nde ise hafriyatın bittiği belirtiliyor. Tam tarih öngörülemese de projenin 2018’den önce tamamlanacağı tahmin ediliyor. 


GRUBUN bir diğer projesi Ağaoğlu My Newwork. Ataşehir’de hayata geçen proje, 21 katlı tek blok halinde yükseliyor. Toplam 221 adet ofisten meydana gelen My Newwork projesinin bir katında 11 adet ofis yer alıyor. Projede teslimlerin 2017 yılının mart ayında gerçekleşmesi öngörülüyor. 


CENTRAL PARK ise Ağaoğlu’nun son projesi. Bakırköy’de hayata geçen Central Park, 1155 konut ve 12 villadan oluşuyor. Projenin 2 yıldan önce tamamlanması öngörülüyor. 


Akşam 


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Türkiye'de inşaat sektörüne yön veren isimlerden biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, şoke eden kararını açıkladı. Ağaoğlu, artık Türkiye'de iş yapmayacağını duyurdu.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, devam eden projelerini tamamladıktan sonra Türkiye’de iş yapmayı bırakacağını açıkladı. Uluslar arası tecrübesi olan insanları grup bünyesine kattıklarını ve yeni yapılanmayı tamamladıklarını vurgulayan Ağaoğlu’nun yeni hedef pazarı İran. Ağaoğlu’nun Türkiye’yi terk edecek kadar yılmasının nedeni ise paralel bürokrasi. Bekleyen projeler arasında neredeyse hiçbir işinin yürümediğini anlatan Ağaoğlu, “Ellerinde bir işadamı listesi var, bunların işleri yürümeyecek diye dolaşıyorlar. Devam eden birkaç projemiz var onları da bitirip yurtdışına gideceğiz” diye konuştu. 


'YILLARDIR DEVLETTEN ALACAĞIM VAR'


Devletten 380 milyon liralık KDV alacağı bulunduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, “380 milyon TL param yıllardır devlette duruyor. 380 milyon TL ne demek. Cirosu 380 milyon TL’yi bulmayan büyük şirketler var” dedi. KDV alacağını alamamış olmasının nedeni olarak da yine ‘bürokrasi’yi gösteren Ağaoğlu “Ticaretten anlamayan, hayatında bir yumurta satmamış, bir tane eleman çalıştırmamış insanlar ülkenin kaderini belirliyor. Rahmetli Özel'ın da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da başarısının sırrı eski tüccar olmalarından geçiyor. Ticareti bilmeyen insanlar, ticaret yapanların da önünü tıkıyor” şeklinde konuştu. 


Ağaoğlu’nun halen devam eden 4 projesi bulunuyor. Tüm projeler 2018’e kadar bitecek.


Milliyet



Haber Mavi Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, devam eden projelerini tamamladıktan sonra Türkiye’de iş yapmayı bırakacağını açıkladı. Uluslar arası tecrübesi olan insanları grup bünyesine kattıklarını ve yeni yapılanmayı tamamladıklarını vurgulayan Ağaoğlu’nun yeni hedef pazarı İran. Akşam'dan Şenay Köşdere'nin haberine göre, Ağaoğlu’nun Türkiye’yi terk edecek kadar yılmasının nedeni ise paralel bürokrasi. Bekleyen projeler arasında neredeyse hiçbir işinin yürümediğini anlatan Ağaoğlu, “Ellerinde bir işadamı listesi var, bunların işleri yürümeyecek diye dolaşıyorlar. Devam eden birkaç projemiz var onları da bitirip yurtdışına gideceğiz” diye konuştu.


Mavi Kocaeli Gazetesi 




Haber Deha 20 Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Türkiye'de devam eden projelerini tamamladıktan som a sadece yurtdışında iş yapacağını açıkladı. Devletten 380 milyon liralık KDV alacağı bulunduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, "380 milyon TL param yıllardır devlette duruyor. 380 milyon TL ne demek. Cirosu 380 milyon TL"yi bulmayan büyük şirketler var" dedi. KDV alacağını alamamış olmasının nedeni olarak da yine 'bürokrasi'yi gösteren Ağaoğlu "Ticaretten anlamayan, hayatında bir yumurta satmamış, bir tane eleman çalıştırmamış insanlar ülkenin kaderini belirliyor. Rahmetli Özal'ın da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da başarısının sırrı eski tüccar olmalarından geçiyor. Ticareti bilmeyen insanlar, ticaret yapanların da önünü tıkıyor" şeklinde konuştu. Ağaoğlu'nun halen devam eden 4 projesi bulunuyor. Tüm projeler 2018'e kadar bitecek. 




Deha 20


Geri Dön