26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu Ataşehir ihalesine katılmama nedenini anlattı!

Ali Ağaoğlu Ataşehir ihalesine katılmama nedenini anlattı!

Ali Ağaoğlu Emlak Konut GYO'na ait 99 bin 108 metrekarelik arsaya hasılat paylaşımı modeliyle proje geliştirme ihalesine katılmama nedenini anlattı



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait 99 bin 108 metrekarelik arsaya hasılat paylaşımı modeliyle proje geliştirme ihalesine katılmayan Ali Ağaoğlu ihaleye katılmama nedenini, "Elimizde yeterince proje var. 2010'da hedeflerimiz büyük. Neredeyse 10 projeyi satışa çıkaracağız. 1 milyar 400 milyon TL ciro yapmak istiyoruz. Bu şartlar altında Ataşehir bize cazip görünmedi" dedi.

Ataşehir'in en büyük projesi olan 4 bin konutluk Towerland üzerine çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Ali Ağaoğlu, "Batı Ataşehir'de yaptığımız My World ile en fazla konut yapma rekoru yine bizdeydi. 3 bin 750 olan sayısı 4 bine çıkarttık. My World'ün hasılat paylaşımı modelinde en fazla konut ve en yüksek ciro rekoru hala kırılamadı. Elimizde bu kadar proje varken, bir de Doğu Ataşehir'in ticaret merkezini inşa etmek bize cazipg örünmedi. İhaleyi kazandıktan sonra süprizlerle karşılaşmak istemedik. Bunun için ihaleye katılmadık" dedi.
Ağaoğlu 2010'da ticari gayrimenkul olarak Batı Ataşehir'de My Wold projesini, konut olarak ise Ayazma projesini satışa çıkaracaklarını sözlerine ekledi.
Tebernüş Kİreçci

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Elimde zaten yeterince proje var

Emlak Konut GYO, 22 Şubat Pazartesi günü Doğu Ataşehir'in son büyük arsasının satışı için bir ihale gerçekleştirdi. 99 bin metrekarelik arsa için yapılan ihalenin ilk turunda en yüksek satış hasılatını 863 milyon TL ile Avrupa Konutları önerdi. Şirketin Emlak GYO'ya önerdiği pay ise yüzde 30.5 oldu.
Ancak, bu ihalede gözler emlak sektörünün en büyük isimlerinden biri olarak anılan Ağaoğlu'nu aradı. Ağaoğlu'nun katılmasına kesin gözüyle bakıldığı ihaleye katılmaması sürpriz olarak değerlendirildi. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise ihaleye katılmama nedenini zaten son derece yoğun bir şekilde projeler üzerinde çalışmaları nedeniyle açıkladı. Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Elimizde yeterince proje var. 2010'da hedeflerimiz büyük. Neredeyse 10 projeyi satışa çıkaracağız. 1 milyar 400 milyon TL ciro yapmak istiyoruz. Bu şartlar altında Ataşehir bize cazip görünmedi."

`Ataşehir'in rekoru bizde'
Öte yandan, Ağaoğlu My Towerland ile Batı Ataşehir'deki en büyük konut projesine yaşam verdiklerine dikkat çeken Ağaoğlu, "Batı Ataşehir'de hayata geçirdiğimiz My World ile bu bölgede en fazla konut yapma rekoru yine bizdeydi. Buradaki konut sayımız 3 bin 750 idi. Ayrıca, bu projede hasılat paylaşımı modelinde en fazla konut ve en yüksek ciro rekoru hala kırılamadı. Elimizde bu kadar proje varken, bir de Doğu Ataşehir'in ticaret merkezini inşa etmek bize cazip görünmedi. İhaleyi kazandıktan sonra süprizlerle karşılaşmak istemedik. Bunun için ihaleye katılmadık" dedi.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön