26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, Ateş Tuğla Fabrikasının arsasını satın aldı!

Ali Ağaoğlu, Ateş Tuğla Fabrikasının arsasını satın aldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Bahçelievler’deki Ateş Tuğla Fabrikası’nın arsasını Yalım Erez ve ailesinden satın alarak portföyüne kattı...



Ağaoğlu Şirketler Grubu, Net Holding'in Bomonti'deki arazisinden sonra Bahçelievler’deki Ateş Tuğla Fabrikası’nın arsasını Yalım Erez ve ailesinden satın alarak portföyüne kattı.

Avrupa'da bir hafta içinde ikinci araziyi satın alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bahçelievler’de aldığı konut imarli arazi toplam brüt 42.000 metrekarelik büyüklüğe sahip. Ağaoğlu, My City Bahçelievler projesinin yakınında bulunan arazi için 62 milyon dolar ödedi.

Ağaoğlu gerçekleştirdiği her proje için portföyüne 2 arsa katıyor
 
Ataşehir’de yeni bir kampanya hazırlığı içinde olan Ağaoğlu, hayata geçirdiği her bir projesine karşılık olarak elindeki arazi portföyüne 2 arsa daha katıyor.
 
Faiz oranları ve makro ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler nedeniyle artan gayrimenkul talebini dikkate alan Ağaoğlu hızla hareket ederek arsa portföyünü genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler...

Ağaoğlu bir haftada iki arazi aldı

Ağaoğlu Net Holding'in Bomonti arazisinden sonra Bahçelievler'de Yalım Erez'den Ateş Tuğla Fabrikası arazisini aldı. Ağaoğlu, "Satın almalar ekonominin açıldığını gösteriyor" diye konuştu. Ağaoğlu İnşaat, bir haftada ikinci arazisini satın aldı. Bahçelievler'de Yalım Erez ve ailesine ait olan Ateş Tuğla Fabrikası arsasını satın alan Ağaoğlu'nun My City projesine yakın bir mesafede bulunan arazi için 62 milyon dolar ödediği açıklandı. Konut imarlı arazi toplam 42 bin metrekare büyüklüğe sahip bulunuyor. Ağaoğlu İnşaat geçtiğimiz hafta da Net Holding'in Bomonti'deki 17 bin metrekarelik arsasını 27 milyon 800 TL'ye satın almıştı. Grup böylece bir hafta içinde iki büyük arazi alımı yapmış oldu. 1929'da Haznedar'da kurulan Türkiye'nin en büyük ateş tuğla üreticisi Haznedar Ateş Tuğla fabrikasına aitti. 15 Eylül 2011'de üretimin tamamıyla durduğu Haznedar'daki fabrika, o tarihten sonra sadece irtibat bürosu olarak faaliyet gösteriyordu. Fabrika arsası daha önce başka inşaat şirketleri de talip olmuş ve arazi üstünde konut projeleri gerçekleştirmek istemişlerdi. Bir ara arazi üzerine 400 konutun yapılabileceği bir proje de gündeme gelmişti. Ancak o dönemde anlaşma sağlanamaması nedeniyle arazi satılmamıştı. İnşaat sektöründeki hareketlilikle birlikte son dönemde Ayazma'da bir haftada 19 bin konut satışı ile gündeme gelen Ağaoğlu, My City projesinin hemen yakınında bulunan araziye talip oldu. Anlaşma geçen hafta içinde yapılarak satış gerçekleştirildi.

'İstikrar konut talebinin alıma dönüşmesini sağlıyor'

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, bir haftada ikinci arsa alımını gerçekleştirmesiyle ilgi olarak. "Avrupa yakasında hayata geçirdiğimiz projelerdeki başarılı satış grafiğinin ardından yeni projeler hayata geçirmek için arsa portföyümüzü geliştiriyoruz. Yeni arsa alım operasyonlarımızı Türkiye ekonomisinin önünün açıldığının bir göstergesi olarak kabul ediyorum. Politik ve ekonomik istikrar, konut talebinin alıma dönüşmesini sağlıyor, yeni yatırımların da önünü açıyor" diye konuştu. Ağaoğlu, Bomonti arsasında gerçekleştirilecek projenin 2011 ilk yarısının sonlarına doğru görücüye çıkabileceğini, Bahçelievler'deki arsa üzerine yapacakları projenin ise bölgedeki kentsel dönüşüme katkı sağlayacaklarını söyledi.
Sabah/Bülent YOLDAŞ

Ağaoğlu Bahçelievler’de 62 milyon dolara arsa aldı

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, Net Holding’in Bomonti’deki arazisinden sonra Bahçelievler’deki Ateş Tuğla Fabrikası’nın arsasını Yalım Erez ve ailesinden satın alarak portföyüne kattı. Avrupa yakasında bir hafta içinde ikinci araziyi satın alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bahçelievler’de aldığı konut imarli arazi toplam brüt 42 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. Ağaoğlu, My City Bahçelievler projesinin yakınında bulunan arazi için 62 milyon dolar ödedi.
Hürriyet

Ağaoğlu, Ateş Tuğla’nın yerini aldı

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Net Holding’in Bomonti’deki arazisinden sonra Bahçelievler’deki Ateş Tuğla Fabrikası’nın arsasını Yalım Erez ve ailesinden satın alarak portföyüne kattığını açıkladı.

İstanbul’da bir hafta içinde ikinci büyük araziyi satın alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bahçelievler’de aldığı konut imarli arazi toplam brüt 42 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. Ağaoğlu, My City Bahçelievler projesinin yakınında bulunan arazi için 62 milyon dolar ödedi.
Ataşehir’de yeni bir kampanya hazırlığı içinde olan Ağaoğlu, hayata geçirdiği her bir projesine karşılık olarak elindeki arazi portföyüne 2 arsa daha kattığını açıkladı. Ağaoğlu’nun açıklamasında, artan talebi dikkate alan şirketin hızlı hareket ederek arsa portföyünü genişletme çalışmalarını sürdürdüğünün altı çizildi.
Milliyet

Ağaoğlu bir arsa daha aldı, 62 milyon $ verdi
 
Ağaoğlu İnşaat, bir haftada ikinci arazi satın almasını gerçekleştirdi. İstanbul Bahçelievler'de Yalım Erez ve ailesine ait olan Ateş Tuğla Fabrikası arsasını alan Ağaoğlu'nun My City projesine yakın bir mesafede bulunan arazi için 62 milyon dolar ödediği açıklandı. Ali Ağaoğlu, "Bu satın almalar ekonominin önünün açıldığını gösteriyor" diye konuştu.
Takvim

Ağaoğlu,Erez'in Ateş Tuğla arazisini 62 milyon dolara aldı.

BOMONTİ'DE Net Holding'e ait olan 17 dönümlük arsayı satın alan Ağaoğlu Grubu, 1 hafta dolmadan Bahçeiievler'de Yalım Erez ve ailesine ait Ateş Tuğla Fabrikası'nın arsasını da 62 milyon dolar ödeyerek portföyüne kattı. İki arazide toplam 2 binin üzerinde konut inşa edebileceğini söyleyen Ağaoğlu, "En az bini Bahçeiievler'de olacak. 201 l'in ilk yarısında 3-4 yeni projeyi devreye sokacağız" dedi
 
EYLÜL ayında Ayazağa'daki 3 bin 100 konutluk My World Europe projesinde yakaladığı hızh satış süreciyle gündeme gelen ve 3 haftada 2 bin dairenin şansını gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, arsa portföyünü genişletme stratejisiyle yeni projelerin sinyalini veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Bomonti'de Net Holding'e ait iki parçadan oluşan toplam 17 bin metrekarelik arsayı 27 milyon TL ödeyerek satın alan Ağaoğlu, 1 hafta dolmadan Bahçeiievler'de işadamı Yalım Erez ve ailesine ait Ateş Tuğla Fabrikası'nın brüt 42 bin metrekarelik arsasını da 62 milyon dolar ödeyerek portföyüne katti. Daha önce Bahçeiievler'de bin 200 dairelik My City ': Bahçelievler projesini satışa çıkaran ve kriz dönemi olmasına rağmen projenin tamamını 10 gün içinde satan Ağaoğlu'nu Bahçeiievler'de büyümeye iten en büyük nedenlerden biri de, depremden en çok etkilenecek bölgeler arasında yer alan ilçedeki nitelikli konut stoğunu çoğaltmak.

Yeni arazinin My City Bahçelievler'in hemen yanında yer aldığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Olası bir depremde en çok hasar görecek yerlerden biri olan Bahçeiievler'de depreme dayanıklı konutlar inşa etmeyi planlıyoruz. Proje çalışmalarına henüz başlamadık ama 42 dönümlük arazide B ve B+ gelir grubuna hitap edecek en az bin konut inşa edeceğiz" dedi.

Bomonti'ye rezidans kulesi

Gerçekleştirdikleri her proje için portföylerine 2 arsa eklediklerini belirten Ağaoğlu, 35'in üzerinde arazi stoğuna sahip olduklarını, bu arazileri günün koşullarına göre dönem dönem devreye aldıklarını ifade etti.
Bomonti'de Net Holding'ten aldıktan arsa için sanş sonrasında 7.5 milyon dolar daha ödeme yapmayı taahhüt ettiklerini, Bomonti arazisine 2011 yılı içinde bir rezidans kulesi inşa etmeyi planladıklarını hatırlatan Ağaoğlu, "Burada da yaklaşık bin konut inşa edebiliriz. Bahçelievler ile birlikte toplam 2 binin üzerinde konut gündeme gelebilir" dedi. Şu anda 11 bin konutun inşaatına devam ettiklerini dile getiren Ağaoğlu, 2011 yılının ilk yarısında Ayazağa ile birlikte 3 veya 4 projeyi devreye almayı planladıklarını açıkladı. Ağaoğlu, Ataşehir'de yerti bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını da sözlerine ekledi.
Vatan

Bir proje yapıyor, yerine 2 arsa alıyor
Ataşehir’de yeni bir kampanya hazırlığı içinde olan Ağaoğlu, hayata geçirdiği her bir projesine karşılık olarak elindeki arazi portföyüne 2 arsa daha katıyor.
Ağaoğlu Şirketler Grubu, Net Holding'in Bomonti'deki arazisinden sonra Bahçelievler’deki Ateş Tuğla Fabrikası’nın arsasını Yalım Erez ve ailesinden satın alarak portföyüne kattı.
Avrupa yakasında bir hafta içinde ikinci araziyi satın alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Bahçelievler’de aldığı konut imarlı arazi, toplam 42 bin metrekarelik bir büyüklüğe sahip bulunuyor. Ağaoğlu, My City Bahçelievler projesinin yakınında bulunan arazi için 62 milyon dolar ödedi.

 


Geri Dön