29 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu Central Park İstanbul'u anlattı!

Ali Ağaoğlu Central Park İstanbul'u anlattı!

Daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan Central Park İstanbul projesi yeniden başladı. Ağaoğlu,“Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Projemiz yeniden Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor. Kısa sürede de satışlara başlayacağız” dedi



Ortaköy’de Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun konutunda gerçekleşen basın toplantısına Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir Central Park İstanbul projesiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan projenin tekrar başladığını belirten Ağaoğlu, “Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Projemiz yeniden Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor. Kısa sürede de satışlara başlayacağız” dedi. 


2014 yılında hayata geçen Marmaray, tüp geçit projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü şehir parkı projesinin önemli olduğunu belirten Ağaoğlu, Central Park İstanbul projesinin bugün daha daha da değerlendiğini ve daha çok kazandıran bir proje haline geldiğinin altını çizdi.


“Central Park İstanbul, Aileler için En İyi Proje”


Bakırköy’ün İstanbul’un komşuluk ilişkilerinin yaşandığı en yüksek olduğu ilçelerden biri olduğunu belirten Ağaoğlu, “Hem kat planları hem de yerleşim alanı itibariyle ailelerin yaşayabileceği en iyi proje olan Central Park İstanbul’un imar planı değişmeyecek ancak mimari iyileştirmeler için çalışmalar sürüyor. 24 saat yaşayan bir site olacak” dedi.


Fiyatlandırma için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ağaoğlu, projenin ilk sürecinde ev sahibi olan fakat gelişmeler neticesinde paraları iade edilen müşterileri için özel bir çalışma yapılacağını da paylaştı. Ağaoğlu, proje için yabancılardan blok alım teklifi geldiğini ancak satışların münferit olarak yapılacağını söyledi. Ağaoğlu 2016 satış hedeflerinin ise 2,5 milyar TL olduğunu sözlerine ekledi.



Ali Ağaoğlu Central Park İstanbul u anlattı!

Rahvalı: Şirketin 25 Yıllık Projeksiyonunu Hazırlıyoruz


Projenin yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndaki kurumsal yapılanmaya değinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, “Grubun 25 yıllık projeksiyonunu hazırlıyoruz. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atacağımız adımların da planlamasını gerçekleştiriyoruz. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturduk. Gelecek kuşaklar için Aile Anayasası üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye’nin en kurumsal firması olmak” dedi.


“Sektör, konut talebini karşılamaya yetişemiyor”


2015 yılında 1 milyon 150 bin adet konut satıldığını, bu satışların 535 bin adedinin birinci el satış olduğunu paylaşan Hasan Rahvalı, “Dünyanın birçok ülkesinden iyi durumdayız. Piyasayı iyi görüyoruz. Demografik yapımız bugünkü şekliyle sürdüğü sürece her yıl 700 bin konut ihtiyacı doğuyor” diyerek sektörün talebe yetişemediğini paylaştı.


Dr. Halisdemir: Gayrimenkul Dışındaki Sektörlere de Yöneleceğiz


Önümüzdeki 5 ve 15 yılı kapsayan planlamaların yapıldığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, “Ağaoğlu Şirketler Grubu emlak sektöründeki sorumluluğunun farkındadır. Gayrimenkuldeki liderliğimizi korurken sahip olduğumuz sürükleyici, lider ve yenilikçi karakterini muhafaza edip bu özellikleri farklı sektörlerdeki faaliyetlerimize de yaymayı hedefliyoruz” dedi. Yeni yapılanma çerçevesinde bu farklılığında gözetildiğini paylaşan Dr. Halisdemir, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun şu an Türkiye’nin en kaliteli kadrolarından birine sahip olduğunu altını çizdi.



Telefon: 444 6 777  

Web: http://www.agaoglu.com.tr/


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bakırköy 46 Projesi'nde ilahi adalet yerini buldu ve üst mahkeme kararı iptal etti. Şantiyeler yeniden başladı. Satışlara da başlayacağız. Projenin ismi de değişerek Central Park İstanbul oldu" dedi.


Ağaoğlu, İstanbul 8. İdare Mahkemesince Aralık 2013'te yürütmesi durdurulan "Bakırköy 46 Projesi" hakkında Yargıtay’ın plan iptal kararını bozmasına ve sektörün son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.


Proje hakkında yeni detayların da paylaşıldığı toplantıda konuşan Ağaoğlu, sektördeki birçok firmadan daha kurumsal olduklarını, bunu bir adım daha ileri götürerek şirketin gelecek 20-25 yılını planladıklarını söyledi.


Ağaoğlu, şirket kadrosunun yeni transferlerle daha da güçlendiğini dile getirerek, "2016 bizim için milat olacak. Çok daha farklı şeylerle daha sık bir araya geleceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


1977 yılında kuşak çatışması yaşadığı babasının yanından bir elbise ile ayrıldığını anlatan Ağaoğlu, ancak en büyük sermayesinin girişimciliği olduğunu aktardı.


Ağaoğlu, Bakırköy 46'nın yürütmesinin durdurulmasının kendilerine büyük darbe vurduğunu ifade ederek, "Ancak bu maddi açıdan değil. Orada ciddi satış yapmıştık. Böyle bir olayla karşı karşıya kalınca yaptığım ilk iş, daire sattığım insanları orada kahvaltıya davet etmek oldu. Herkesin dairesinin parasını anında, gününde nakit olarak geri ödedik. İnsanların mağdur olmaması için hemen harekete geçtik" diye konuştu.


İlahi adaletin yerini bulduğunu ve üst mahkemenin kararı iptal ettiğini belirten Ağaoğlu, "O proje bölgenin en yeşil, en çevreci ve en güzel projesiydi. İmar olarak da en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Şantiyeler durmuştu, yeniden başladı. Satışa yeniden başlayacağız. Bakırköy 46 Projesi'nin ismi de değişerek 'Central Park İstanbul' oldu" ifadelerini kullandı.


- "Daha iyi konuma gelen projede martta satışlar başlayacak"

Ağaoğlu, bu olayların kendilerini negatif etkilediği kadar proje açısından pozitif gelişmeler de sağladığının altını çizerek, "Bugün proje çok çok daha güzel bir konuma geldi. Central Park projesi hemen karşımızda hayata geçti.  Marmaray  tam önümüze geldi. Orada tüp geçit projesi başladı. O da tam bizim önümüzden geçiyor. Belki kaybetmiş gibi göründük ama çok daha güzel şeyler kattı. Yaşanan manevi şeylerin telafisi mümkün değil ama proje eskisinden daha iyi noktaya geldi" görüşünü paylaştı.


2013 yılındaki lansman fiyatı ile bugünkü arasında fark olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise Ağaoğlu, "Projede imar yönünde bir değişiklik yok. Daha iyisini nasıl yapabiliriz diye mimari açıdan bazı iyileştirmeler yaptık, yapıyoruz. Bölgenin o günü ile bugünü arasında çok büyük fark var. Bugünün koşullarına göre şu anda bir fiyat çalışması yapmadık. Değerlendiriyoruz. Fark olacak, aradan ciddi zaman geçti çünkü" şeklinde cevapladı.


Ağaoğlu, ilk projeden konut alanlara öncelik tanıyacaklarını, mart ayında satışlara başlanılacağını, yabancılara satış gerçekleştireceklerini ama blok satışları olmayacağını söyledi.


Central Park İstanbul'un kat planlarının yerleşimi açısından ailelerin oturabileceği en güzel site olduğunu da kaydeden Ağaoğlu, "Bunu net söylüyorum. Bakırköy'ün en güzel özelliklerinden bir tanesi, komşuluk ilişkilerinin en yoğun yaşandığı ilçelerden olması. Biz de o projeyi ona göre yaptık. Komşuluk ilişkilerinin yoğun olabileceği bir proje" bilgisini verdi.


- "Maslak 1453'te Haziran'da yaşam başlıyor"

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun halka arzının düşünüp düşünülmediğine ilişkin soruya karşılık Ağaoğlu, "Halka açılma sürecine daha karar vermedik. 'Olacağız veya olmayacağız' diye bir şey yok. 35 binin üzerinde insana konut sattım ve herkese kazandırdım. Halka da kazandıracağımıza inandığımız an Borsa'ya açılırız" dedi.


Ağaoğlu, bu yılda da ekonominin amiral gemisinin inşaat olacağını, yıl içinde farklı hamlelerde bulunacaklarını, sanayi ve yenilenebilir enerji alanlarında yatırımlara devam edeceklerini vurguladı.


Maslak 1453 Projesi'ne ilişkin bir soru üzerine ise Ağaoğlu, şöyle konuştu:


"O proje inşaat sektörü için bir dönüm noktasıdır. Orada bir caddenin boyu 1453 metre. İstiklal Caddesi, Taksim'den Tünel'e kadar 1.300 metre. Projeyi 4 etaba bölmüştük. Birinci ve ikinci etapta beyaz eşyaların montajı dahi bitmiş durumda. Proje özelliğinden dolayı caddeler dahil bütününü bitirmek lazım. 6'ncı ayda teslim ve oturum başlıyor. İtiraf ediyorum, o projeyi tam okuyamamışım. Sadece büyüklüğü değil lego ve puzzle gibi projeydi orası. Dünyada o projenin altına imza atabilecek başka bir inşaat firması olduğunu açıkçası düşünmüyorum."


- "Bölgemizdeki kaostan yıldız gibi çıkacak Türkiye, yüzde 5'in üzerinde büyüyecek"

Ağaoğlu, inşaat sektörünün tekrar hareketlenmeye başladığına ve lansman etkinliklerinin arttığına ilişkin bir değerlendirme üzerine de sözlerini şöyle sürdürdü:


"Türkiye özellikle son 2 yıldır farklı bir süreç yaşadı. 2016 Mart ayından itibaren Türkiye'nin büyümesinin tekrar yüzde 5'lerin üzerine çıkacağını ve sektörün de buna katkı yapacağını düşünüyorum. Bunlar iyi gelişmeler. Demek ki önümüzdeki günlerde daha iyimser bir havanın eseceğinin işareti. Türk ekonomisine her zaman güvendim, güvenmeye de devam edeceğim. Dünyada ve bölgemizde bir kaos var. Türkiye'nin, bunun içinden bir yıldız gibi çıkacağına inanıyorum. Bunu da sadece siyasilerden beklemek değil iş adamları olarak bunun önünü açacak yatırımları yapmamız lazım. Oturup beklemekle bir şey olmaz. Türk girişimcisi de zaten burada kendini belli ediyor. Bizim de bu yıl planladığımız çok güzel başka hamlelerimiz de var."


- 2,5 milyar liralık satış hedef"

Ağaoğlu, bir gazetecinin, "Yabancılara satış konusunda ne gibi adımlarınız var? 2016 itibarıyla yabancıya satış adedi nedir toplam hacim içerisinde" şeklindeki sorusuna karşılık, yabancıya konut satışının kaynak oluşturmak açısından önemli olduğunu söyledi.


Sektörde yabancıya satışta lider konumda olduklarını dile getiren Ağaoğlu, bundan sonra da yabancıya satışın devam edeceğini vurguladı.


Ağaoğlu, 2016 istatistiklerine ilişkin bir soru üzerine, "Sadece Emlak Konut ile ortak geliştirdiğimiz projelerde satış rakamımız 1 milyar civarındaydı 2015'te, 2016'da bunun çok daha fazla üzerine çıkar. 2016'da 2,5 milyar lira civarında bir satış hedefimiz var" ifadelerini kullandı.


- "İşleri çeşitlendireceğiz"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halisdemir, şirketin gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürüp işlerin çeşitlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, "Ağaoğlu Grubu sektörde sürükleyici ve mihenk taşıdır. Hem sürükleyici hem lider hem yenilikçi karakterini muhafaza ederek çeşitli alanlarda, gayrimenkulün yeni dallarında da faaliyet göstereceğiz" dedi.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı da "Önümüzdeki 25 yılın planını yaptık. Türkiye'nin en kurumsal şirketi olma iddiamız var" değerlendirmesinde bulundu.


AA


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, gayrimenkulün grubun amiral gemisi olmayı sürdüreceğini; ancak grubun diğer faaliyet alanları enerji ve sanayide de büyüme planları bulunduğunu söyledi. 


Central Park İstanbul'un lansmanı için düzenlenen basın toplantısı, Ali Ağaoğlu’nun Kuruçeşme’de bulunan boğaz manzaralı evinin bahçesinde hazırlanan çadırda yapıldı. Toplantıya Ali Ağaoğlu’nun yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve şirket çalışanları katıldı.


Gayrimenkulde 2016'da 2.5 milyar liralık satış yapmayı beklediklerini söyleyen Ağaoğlu, "Mart ayında satışına başlayacağımız Central Park İstanbul projemizin dışında, bu sene için en az iki projenin daha hazırlıklarını yapıyoruz" dedi ve ekledi: 


"Ancak gayrimenkul dışında diğer sektörlerde de hamlelerimiz var. Özellikle enerjide yenilenebilir enerji alanında Türkiye'nin en büyüklerinden biriyiz. Orada yatırımlarımız devam ediyor." 


Ali Ağaoğlu, gayrimenkulün grubun amiral gemisi olmayı sürdüreceğini; ancak grubun diğer faaliyet alanları enerji ve sanayide büyüme planları bulunduğunu söyledi. 


'Farklı alanlara yatırım yapacağız'


Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Önder Halisdemir, grubun büyüme stratejisi kapsamında gayrimenkulle bağlantılı farklı alanlara yatırım yapacaklarını; ayrıca kira sertifikası başta olmak üzere gayrimenkule dayalı finansal enstrümanları hayata geçireceklerini söyledi. 


Ağaoğlu'nun yeni konut projesi lansmanında grubun önümüzdeki dönem büyüme stratejisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Halisdemir, "Sektöre yeni soluk katacak, pastayı büyütecek planlarımız var. Gayrimenkul sektörü banka kredi faizlerindeki düşüşle büyüyen bir sektör. Kaldıraçsız çalışıyoruz. Sektörde yeterli derinliği sağlayacak farklı enstrümanlara ihtiyaç var" dedi. Halisdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: 


"Önümüzdeki dönemde gayrimenkullerin menkulleştirilmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Yasal altyapı buna müsait ancak sektörde bunu yapacak öncü şirketlere ihtiyaç var."


Halisdemir, bu planların şirketin GYO'ya dönüştürülmesi ya da halkı arzı anlamına gelip gelmediği ile ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu: 


'Denenmemiş ürünler çıkaracağız'


"Gayrimenkullerin menkulleştirilmesinde GYO ve halka arz karşılaştığımız bir form. Ama bu formun yeterince ilgi çektiğini görmüyoruz. Sermaye piyasalarının beklenen parayı çekmesi için değerin az değiştiği çıpa bir varlığa ihtiyaç var. Gayrimenkul de değerini en fazla koruyan enstrüman. Bu nedenle gayrimenkule dayalı ürünler çıkaracağız." 


Başvuracakları ürünlerin kira sertifikasını da kapsayacağını ancak sadece bununla sınırlı kalmayacağını belirten Halisdemir, Türkiye'de daha önce denenmemiş ürünler çıkaracaklarını ve 2016 içinde bu planlarını gerçekleştireceklerini söyledi. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun önümüzdeki 20-25 yıllık projeksiyonunu içeren bir plan oluşturduklarını ve bu doğrultuda grubu yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Halisdemir, bu kapsamda faaliyet alanlarını da çeşitlendirme kararı aldıklarını söyledi. 


Bu alanların ne olabileceği ile ilgili soru üzerine Halisdemir, grubun daha önce turizm sektöründe sahip olduğu deneyimi hatırlattı, ancak başka detay vermedi. 


'Bakırköy 46' adı, değiştirildi


Ağaoğlu'nun İstanbul Bakırköy'de hayata geçireceği Central Park İstanbul projesi daha önce "Bakırköy 46" adıyla satışa çıkarılmış, ancak proje mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Üst mahkemenin bu kararı bozmasının ardından proje Central Park İstanbul adıyla yeniden başlatıldı.

 

Dünya



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


BAKIRKÖY’de inşaatı başlayan ancak 17 Aralık süreci ile birlikte yapımı durdurulan ’Bakırköy 46’ projesi, "Central Park İstanbul" yeni adıyla görücüye çıktı. 17 Aralık sürecinde  gözaltına alınan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46 Projesi’nin kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "17 Aralık benim için bir travmaydı" dedi.

Central Park İstanbul’un lansmanı için düzenlenen basın toplantısı, Ali Ağaoğlu’nun Kuruçeşme’de bulunan boğaz manzaralı evinin bahçesinde hazırlanan çadırda yapıldı.  Toplantıya Ali Ağaoğlu’nun yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve şirket çalışanları katıldı.

"17 ARALIK BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK TRAVMAYDI" 

17 Aralık’ta gözaltına alınan Ali Ağaoğlu, "17 Aralık benim için çok büyük bir travmaydı. Hak etmediğimiz şekilde, kendimizi bazı olayların içinde bulduk. Allah’a şükür geçti" diye konuştu. Gazetecilerin çeşitli sorularını da yanıtlayan Ağaoğlu, "Bakırköy 46 projesi bana manevi açıdan büyük darbe olmuştu. Böyle bir olayla karşılaşınca daire sattığımız insanlara parasını geri ödedik" dedi.

Mart ayı başında satışına yeniden başlanacak Central Park İstanbul projesinde, imar yönünden bir değişiklik olmadığını belirten Ağaoğlu, bölgenin 2013 yılı koşullarına göre daha avantajlı bir hale geldiğini belirterek, "Bugünün koşullarına göre bir fiyat farkı olacak. Ama projeden daha önce daire alanlara özel bir imkan tanıyacağız" dedi. Yabancılara blok halde satış yapılamayacağını söyleyen Ağaoğlu, aynen bir önceki projede olduğu gibi 1+1 dairelerin, projeden büyük daire satın alanlara satılacağını da söyledi.

"İLAHİ ADALET YERİNİ BULDU" 

Geçtiğimiz hafta Danıştay’ın, Aralık 2013’te İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘plan iptal kararını’ bozduğu açıklanmıştı. Bakırköy Belediyesi tarafından Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda ’Bakırköy 46’ projesinin, yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği, tarihi yarımada siluetini etkileyeceği iddia edilmişti. Projenin mahkeme süreci ile birlikte durduğunu ancak Danıştay’ın kararının ardından yeniden başladığını belirten Ağaoğlu, "Namaz kılmam, oruç tutmam ama inanan bir insanım. İlahi adalet yerini buldu. Keşke bunlar hiç yaşanmamış olsaydı. Ama olmuşla ölmüşe çare bulunmaz" dedi.

KEŞKE BUNLARIN HİÇBİRİ YAŞANMASAYDI 

Projesinin inşaat yoğunluğu olarak bölgedeki ‘en masum imara sahip’ olduğunu söyleyen Ağaoğlu, Veliefendi Hipodromunun Central Park’a dönüştürülmesi, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin de projenin yakınına gelmesiyle daha iyi bir konuma geldiklerini ifade etti. Ağaoğlu "Şu anda proje çok daha iyi bir noktaya geldi. Maddi yönden belki daha karlı çıktık ama manevi değeri hiçbir şeyle ölçülmez. Keşke bunların hiçbiri yaşanmasaydı" diye konuştu.

Hürriyet


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Ağaoğlu’nun Bakırköy’de hayata geçirmeye başladığı Bakırköy 46 projesi bakırköy belediyesi tarafından Bölge İdare Mahkemesi’ne götürülerek, yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği, tarihi yarımada siluetini etkileyeceği iddiasıyla dava edilmiş ve mahkeme projeyi durdurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise Yargıtay iptal kararını bozdu. Ağaoğlu, projenin sadece ismini değiştirerek, Central Park İstanbul adıyla mart ayında satışa çıkıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “İlahi adalet yerini buldu...  46’lık raporunu bilirsiniz, delilik raporu. Şimdi deliliği bıraktık. Akıllandım da diyemem. İnsan 7’sinde neyse 70’inde odur” dedi.

Projenin ismi, hemen karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve ismi daha önce ‘Central Park’ olarak anılan şehir parkından esinlenilerek değiştirildi. Proje imarında bir değişiklik olmadığını belirten Ağaoğlu, birkaç mimari iyileştirme yapıldığını kaydetti.

Veliefendi Hipodromu’nun karşısında 45 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselecek projede, 1200’ün üzerinde konut yer alıyor. Ağaoğlu’nun projeyle ilgili ilk çıktığında, ‘stüdyo ve 1+0 daireleri büyük daire alanlara satacağız’ uygulaması da yine devam edecek.

‘Daha çok kazanacağız’


Aradan geçen zamanda hem sektörde, hem de bölgede önemli gelişmeler olduğunu anlatan Ağaoğlu, daha kazançlı çıktıklarını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Bizim için maddi anlamda değil, manevi anlamda ağırlığı çok oldu. Çünkü maddi gücümüz sağlam. O dönemde ev alanların hepsinin parasını dolarsa dolar, TL ise TL ödedik. Şu anda ise 3 yılda lehimize gelişmeler oldu. Tüp geçit projesi, projemizin önünden geçiyor. Marmaray var. Bunlar projemizin değerini daha da artırdı.”

Projenin daha önce satışa çıktığında metrekare fiyatları 9500 liradan başlıyordu. Ali Ağaoğlu şu anda bir fiyat belirlemediklerini, değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Ağaoğlu, “2013’le bu yıl arasında büyük fark var. Buna göre bakacağız. Projeden daha önce alanlara ise özel bir imkân tanıyacağız. Çünkü bize hep anlayışlı davrandılar” diye konuştu.

Kurumsal atak


Ali Ağaoğlu, daha kurumsal bir şirket olmak adına yapılanmaya gittiklerini, ancak bunu yaparken proje ve satış hızının aynı şekilde süreceğini dile getirdi. 2016 yılını pek çok projeyle yatırım yılı olacağını belirten Ağaoğlu, yıl içinde 2.5 milyar liralık satış hedefleri olduğunu söyledi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndaki kurumsal yapılanmaya değinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası HASAN Rahvalı, “Grubun 25 yıllık projeksiyonunu hazırlıyoruz. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atacağımız adımların da planlamasını gerçekleştiriyoruz. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturduk. Gelecek kuşaklar için Aile Anayasası üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye’nin en kurumsal firması olmak” dedi. 

Milliyet 


Haber Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Ortaköy’de Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun konutunda gerçekleşen basın toplantısına Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir Central Park İstanbul projesiyle ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yanıbaşında olacak olan Central Park İstanbul projesi yeniden başladı.Daha önce Bakırköy 46 ismiyle satışa çıkan fakat imar izinlerinden dolayı mahkemelik olan proje durdurulmuştu. Yapılan satışları hemen iade ettiklerini belirten Ağaoğlu, bir üst mahkemeden kararın olumlu çıkması üzerine değer kazanan bölgede projeye Central Park İstanbul adıyla devam edeceklerini ve projeden daha önce daire alanlara öncelik tanınacağını belirtti.  Ağaoğlu, “Benim için çok özel bir proje. Geçen zaman içerisinde bölge Marmaray, tüp geçit projesi ve şehir parkı ile daha da değer kazandı. Satın alanın da kazanacağı bir proje olacak” dedi.

Türkiye’nin büyümesinin yüzde 5’in üzerine çıkacağını ve inşaat sektörünün de bu sürece önemli katkı yapacağını belirten Ağaoğlu, ekonomide ilerleyen günlerde iyimser havanın eseceğini düşündüğünü söyledi.

Daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan projenin tekrar başladığını belirten Ağaoğlu, “Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Projemiz yeniden Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor. Kısa sürede de satışlara başlayacağız” dedi. 2014 yılında hayata geçen Marmaray, tüp geçit projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü şehir parkı projesinin önemli olduğunu belirten Ağaoğlu, Central Park İstanbul projesinin bugün daha daha da değerlendiğini ve daha çok kazandıran bir proje haline geldiğinin altını çizdi.


"Central Park İstanbul, Aileler için En İyi Proje” 


Bakırköy’ün İstanbul’un komşuluk ilişkilerinin yaşandığı en yüksek olduğu ilçelerden biri olduğunu belirten Ağaoğlu, “Hem kat planları hem de yerleşim alanı itibariyle ailelerin yaşayabileceği en iyi proje olan Central Park İstanbul’un imar planı değişmeyecek ancak mimari iyileştirmeler için çalışmalar sürüyor. 24 saat yaşayan bir site olacak” dedi. 

Fiyatlandırma için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ağaoğlu, projenin ilk sürecinde ev sahibi olan fakat gelişmeler neticesinde paraları iade edilen müşterileri için özel bir çalışma yapılacağını da paylaştı. Ağaoğlu, proje için yabancılardan blok alım teklifi geldiğini ancak satışların münferit olarak yapılacağını söyledi. Ağaoğlu 2016 satış hedeflerinin ise 2,5 milyar TL olduğunu sözlerine ekledi.

Rahvalı: Şirketin 25 Yıllık Projeksiyonunu Hazırlıyoruz


Projenin yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndaki kurumsal yapılanmaya değinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, “Grubun 25 yıllık projeksiyonunu hazırlıyoruz. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atacağımız adımların da planlamasını gerçekleştiriyoruz. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturduk. Gelecek kuşaklar için Aile Anayasası üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz Türkiye’nin en kurumsal firması olmak” dedi.

“Sektör, konut talebini karşılamaya yetişemiyor”


2015 yılında 1 milyon 150 bin adet konut satıldığını, bu satışların 535 bin adedinin birinci el satış olduğunu paylaşan Hasan Rahvalı, “Dünyanın birçok ülkesinden iyi durumdayız. Piyasayı iyi görüyoruz. Demografik yapımız bugünkü şekliyle sürdüğü sürece her yıl 700 bin konut ihtiyacı doğuyor” diyerek sektörün talebe yetişemediğini paylaştı.

Dr. Halisdemir: Gayrımenkul Dışındaki Sektörlere de Yöneleceğiz


Önümüzdeki 5 ve 15 yılı kapsayan planlamaların yapıldığını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, “Ağaoğlu Şirketler Grubu emlak sektöründeki sorumluluğunun farkındadır. Gayrimenkuldeki liderliğimizi korurken sahip olduğumuz sürükleyici, lider ve yenilikçi karakterini muhafaza edip bu özellikleri farklı sektörlerdeki faaliyetlerimize de yaymayı hedefliyoruz” dedi. Yeni yapılanma çerçevesinde bu farklılığında gözetildiğini paylaşan Dr. Halisdemir, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun şu an Türkiye’nin en kaliteli kadrolarından birine sahip olduğunu altını çizdi

Vatan 



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


'Bakırköy 46 Projesi'nin adını 'Central Park İstanbul' yaptıklarını ve mart ayında da satışlara başlayacaklarını ifade eden Ağaoğlu, "Belki kaybetmiş gibi göründük ama daha güzel şeyler kattı" diye konuştu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bakırköy 46 Projesi'nde ilahi adalet yerini buldu. O proje bölgenin en yeşil, en çevreci ve en güzel projesiydi. İmar olarak da en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Şantiyelerdeki çalışmalar yeniden başladı. Satışlara da başlayacağız. Projenin ismi de değişerek Central Park İstanbul oldu" dedi.  

ESKİLERE ÖNCELİK TANINACAK


Ağaoğlu, proje açısından pozitif gelişmeler sağlandığının altını çizerek, "Marmaray tam önümüze geldi. Orada tüp geçit projesi başladı. O da tam bizim önümüzden geçiyor. Belki kaybetmiş gibi göründük ama çok daha güzel şeyler kattı" diye konuştu.  2013 yılındaki lansman fiyatıyla bugünkü arasında fark olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise Ağaoğlu, "Bölgenin o günü ile bugünü arasında çok büyük fark var. Bugünün koşullarına göre şu anda bir fiyat çalışması yapmadık. Değerlendiriyoruz. Fark olacak, aradan ciddi zaman geçti çünkü" şeklinde cevapladı. Ağaoğlu, ilk projeden konut alanlara öncelik tanıyacaklarını, mart ayında satışlara başlanılacağını, yabancılara satış gerçekleştireceklerini ama blok satışları olmayacağını söyledi.


2.5 milyarlık  satış yapacak


AĞAOĞLU, bu yıla ilişkin bir soru üzerine, "Sadece Emlak Konut ile ortak geliştirdiğimiz projelerde satışımız 1 milyar civarındaydı 2015'te, 2016'da bunun daha da üzerine çıkar. 2016'da 2,5 milyar lira civarında bir satış hedefimiz var" dedi.


Herkesin parasını ödedik


Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46'nın yürütmesinin durdurulmasının kendilerine büyük darbe vurduğunu belirterek, "İlk iş, daire sattığım insanları kahvaltıya davet etmek oldu. Herkesin parasını anında nakit ödedik" dedi.

Sanayi ve enerji yatırımları artacak


Ağaoğlu, bu yılda da amiral gemisinin inşaat olacağını, yıl içinde farklı hamlelerde bulunacaklarını, sanayi ve yenilenebilir enerji alanlarında yatırımlara devam edeceklerini vurguladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Önder Halisdemir de, işlerin çeşitlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, "Hem sürükleyici hem lider hem yenilikçi karakterini muhafaza ederek çeşitli alanlarda, gayrimenkulün yeni dallarında da faaliyet göstereceğiz" dedi.

Akşam




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yabancıya konut satışı, inşaat sektörünün en önemli gelirleri arasında yer alıyor. Buradan gelecek paranın ülke için önemine değinen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Mütekabiliyet yasasının çıkmasını önemsiyoruz. Batı, kaynak sorununu yabancıya konut satarak çözdü; kalkınmasını tamamladı.” dedi.

Ali Ağaoğlu, bu yıl en az 2 yeni projeyi hayata geçirerek 2,5 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Grubun enerji ve sanayide de büyüme planları olduğunu açıklayan Ağaoğlu, oğlunun başında olacağı sanayi yatırımları yapacaklarını aktardı. Central Park İstanbul projesini mart başında satışa çıkaracak grup, Maslak 1453'ün teslimlerine de 6. aydan itibaren başlayacak.

Bir ülkenin kaynak sorununu ya faizle borçlanarak ya da konut satarak çözebildiğine dikkat çeken Ağaoğlu, “En ucuz yöntem konut satmaktır. Hem alınan para tamamen ülkede kalıyor hem de yabancıyı ülkenin para harcayanı haline getiriyor.” diye konuştu. Bugüne kadar 35 bine yakın konut sattıklarını belirten Ağaoğlu, 81 ayrı ülkeden vatandaşa satış gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 İNŞAATÇI FİNANSAL ÇÖZÜM ÜRETİYOR


2004'te banka konut kredi faizlerinin düşmesiyle patlayan inşaat sektörü, yıllık 600 binin üzerinde yeni konut üretir hale geldi. Faiz oranlarının tekrar yükselmesi talebi olumsuz etkilese de 2016'dan ümitli olduğunu dile getiren Ağaoğlu, “Banka kredileri önemli. Ama son dönemde şirket kaynaklı finansman çözümleri var.” diye konuştu.

YENİ ALANLARDA YATIRIMLARA GİRECEK


Ali Ağaoğlu, kurumsallaşmak adına yönetimi profesyonellere devrederek 25 yıllık planlar yaptığını açıkladı. Bu kapsamda Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun CEO'su olan Önder Halisdemir, Türkiye'nin en eski inşaat gruplarından birinin başında olduğunu belirterek gayrimenkule bağlı diğer alanlarda faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladı. Grubun bünyesinde zaten turizm ve enerji şirketleri olduğunu hatırlatan Halisdemir, ayrıca kira sertifikası başta olmak üzere gayrimenkule dayalı finansal enstrümanları hayata geçireceklerini ifade etti. Bunların daha önce Türkiye'de denenmemiş ürünler olacağını da sözlerine ekledi.


Bakırköy 46, Central Park adıyla yeniden satışta


Ali Ağaoğlu, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin Aralık 2003'te verdiği durdurma kararının Yargıtay'da bozulduğunu hatırlatarak projede birtakım mimari değiştirmeler yaparak yeniden başlayacaklarını söyledi. Bakırköy 46 için yaptıkları satışların paralarını geri ödediklerini aktaran Ağaoğlu, şimdi bu kişilere, indirim ya da ödeme kolaylığı yoluyla öncelik tanıyacaklarını kaydetti. Ancak yeni alım yapacaklar için fiyatların bir miktar daha yüksek olacağına işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Central Park' gibi yabancı isimlere sıcak bakmadığı hatırlatılan inşaatçı, kendisinin ismi değiştirmeyi düşünmediğini ismi değişse de projeyi tamamlayacağını belirtti.



Serkan ŞAHİN/Zaman


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bakırköy 46 projesinin durdurulma kararının üst mahkemece bozulması sonrası Ali Ağaoğlu, yeni projeleri Central Park İstanbul’un daha çok kazandıracak bir proje olacağını belirtti. Ağaoğlu, projenin satışlarının da martta başlayacağını söyledi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu’na ait olan daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan ancak mahkeme kararıyla durdurulan proje, üst mahkeme tarafından bozulunca tekrar hayata geçecek. “Projemiz yeniden Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor” diye konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, satışlarına mart ayında  başlayacaklarını söyledi. Henüz fiyat çalışması yapmadıklarını belirten Ağaoğlu ‘family friendly’ diye tabir edilen aile ve komşuluk ilişkilerinin daha sıcak yaşanabileceği bir proje tasarladıklarını söyledi.

Central Park İstanbul’un imar planının değişmeyeceğini ancak mimari iyileştirmeler için çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Ağaoğlu,Marmaray, tüp geçit projesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü şehir parkı projeleri ile Central Park İstanbul’un daha da değerlendiğini ve daha çok kazandıran bir proje haline geldiğini belirtti. Fiyatlandırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Ağaoğlu, proje için yabancılardan blok alım teklifi geldiğini ancak satışların münferit olarak yapılacağını söyledi. Gayrimenkulde 2016’da 2.5 milyar liralık satış yapmayı beklediklerini söyleyen Ağaoğlu “Central Park İstanbul projemizin dışında, bu sene için en az iki projenin daha hazırlıklarını yapıyoruz” dedi.

3 DÖNÜM NOKTASI


Aralık 2013’te mahkeme kararıyla durdurulan Bakırköy 46 projesinin  Yargıtay’ın plan iptal kararını bozduğunu açıklayan Ağaoğlu, bu olayın maddi değil ama manevi olarak kendisini çok yıprattığını söyledi. Hayatta 3 dönüm noktası yaşadığını  söyleyen Alioğlu “İlki babamdan kuşak çatışması yaşarak ayrılmam,ikincisi 17 Aralıktı ve bu benim için travmaydı. Üçüncüsü ise Bakırköy 46 projesinin mahkemece durdurulması” dedi.

FARKLI ALANLARDA YATIRIM


Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir ise büyüme stratejileri kapsamında gayrimenkulle bağlantılı farklı alanlara yatırım yapacaklarını, ayrıca kira sertifikası başta olmak üzere gayrimenkule dayalı finansal enstrümanları hayata geçireceklerini söyledi. Halisdemir “Sektöre yeni soluk katacak, pastayı büyütecek planlarımız var. Liderliğimizi başka sektörlere de yayacağız”dedi.

Star/ Birol Keleş


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Aralık 2013'te mahkeme kararıyla durdurulan Bakırköy 46 projesinde mühür kalktı. Ağaoğlu, "Bu durum 17 Aralık'tan sonraki en büyük travmam oldu. Mühür kalktı, adalet yerini buldu" dedi
İstanbul Bakırköy'de inşaatı başlayan ancak 17 Aralık süreci ile birlikte mühür vurulan 'Bakırköy 46' projesi 'Central Park İstanbul' adıyla görücüye çıktı. 17 Aralık darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46'nın bu süreçte kurban edildiğini belirtti. Ağaoğlu, "17 Aralık darbesinden sonraki en büyük travmam bu projenin durdurulması oldu. Bu dönemde kendimizi bizim dışımızda gelişen bazı olayların içinde bulduk. Sonunda adalet yerini buldu. Kendimize olan güvenimizi yeniden kazandık" diye konuştu. 

Artık deliliği bıraktık 

Projenin imar olarak bölgedeki en masum proje olduğunun altını çizen Ağaoğlu, "Buraya artık Bakırköy 46 demiyoruz. Artık bu projede deliliği de bıraktık" dedi. Proje durdurulmadan önce çok ciddi bir satış gerçekleştirdiklerini de anlatan Ağaoğlu "Böyle bir olayla karşılaştığımızda ilk işimiz, daire sattığımız insanlarla buluşmak oldu. Durumu paylaşarak herkesin parasını nakit olarak geri ödedim" şeklinde konuştu. 

Kaybetmedik kazandık 

Bu projenin durdurulması ile kayıp yaşamış gibi görünmekle birlikte aslında çok şey kazandıklarını da anlatan Ağaoğlu, projenin tam karşısına yapılan Central Park'ın projeyi çok daha iyi bir noktaya taşıdığını ifade etti. Tüm bu gelişmelerin geçen süreyi maddi olarak telafi ettiğine değinen Ağaoğlu, martta satışa çıkacak olan Central Park İstanbul'u 'alanın kazançlı çıkacağı bir proje' olarak tanımladı. 

Olmuşla ölmüşe çare yok

Bakırköy Belediyesi tarafından Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuruda projenin, yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği ve silueti etkileyeceği iddia edilmişti. Geçen hafta Danıştay, Aralık 2013'te İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği 'plan iptal kararını' bozdu. Ağaoğlu, "Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı. Ama olmuşla ölmüşe çare bulunmaz" dedi. 

Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyüyecek

İnşaat sektörünün tekrar hareketlenmeye başladığını söyleyen Ağaoğlu, "Türkiye özellikle 2 yıldır farklı bir süreç yaşadı. Marttan itibaren Türkiye'nin büyümesinin tekrar yüzde 5'lerin üzerine çıkacağını düşünüyorum" dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halisdemir de "Ağaoğlu Grubu sektörde mihenk taşıdır. Hem sürükleyici hem lider hem yenilikçi karakterini muhafaza ederek çeşitli alanlarda, gayrimenkulün yeni dallarında da faaliyet göstereceğiz" diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ise 25 yıllık plan yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin en kurumsal şirketi olma iddiamız var" değerlendirmesinde bulundu. 

Sabah


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ağaoğlu’nun 2013’te durdurulan Bakırköy 46 projesi yeniden başlıyor. “Artık deliliği bıraktık. O yüzden adı 46 değil Central Park olacak” diyen Ağaoğlu, bölgeye yapılacak şehir parkı ve tüp geçitler sayesinde projenin 2 yıl öncesine göre daha fazla değer kazanacağını söyledi.

Ağaoğlu’nun Temmuz 2013’te satışa çıkardığı ancak Aralık 2013’te mühürlenen ‘Bakırköy 46’ projesi, üst mahkemenin kararı bozmasının ardından yeniden satışa çıkıyor. Şu anda şantiye ve satış ofisi yeniden kurulan projenin Mart ayında satışa başlaması planlanıyor. Bakırköy 46’nın adı da Central Park İstanbul olarak değiştirildi. Proje ilk satışa çıkarken, “Bu projeyi hazırlarken beni delirttiler. Bu nedenle projeye akli dengesi yerinde olmayanlara verilen ‘46 raporu’ndan esinlenerek Bakırköy 46 adını verdik” diyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, projesindeki isim değişikliğini “Artık deliliği bıraktık” diyerek açıkladı. Ağaoğlu, projenin aradan geçen 2 yılda hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye yapılacak şehir parkı hem de Marmaray ve tüp geçit gibi projelerle değerini artırdığını, maddi olarak daha kazançlı çıkacaklarını söyledi.
 

17 Aralık travmaydı

 
17 Aralık süreci esnasında soruşturmaya da konu olan Bakırköy 46 projesi için İstanbul 8. İdare Mahkemesi ‘yoğunluğu artırdığı’ gerekçesiyle 24 Aralık’ta yürütmeyi durdurma kararı vermiş, Bakırköy Belediyesi de projeyi mühürlemişti. İnşaat ve satışları duran projeden ev alanların parası da şirket tarafından geri ödenmişti. Şimdi projede çalışmaların yeniden başlayacağını açıklayan Ali Ağaoğlu, süreci şöyle anlattı: “Hayatımda 3 büyük dönüm noktası yaşadım. Bunlardan ilki babamla yaşadığım kuşak çatışması, ikincisi 17 Aralık süreciydi. 17 Aralık benim için travmaydı. Üçüncüsü de Bakırköy 46 projesi. En büyük sermayem girişimciliğimdi. Bakırköy 46 projesi bana o yönden çok büyük darbe vurdu. Maddi olarak değil, büyük bir talihsizlik yaşadık. Ama şimdi ilahi adelet yerini buldu. Çünkü bu proje bölgede en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme kararı bozup haklılığımızı tescilledi. Proje yeniden hayata geçecek. Şu anda şantiyemiz ve satış ofisi kuruluyor. Kısa sürede inşaat ve satışlar başlayacak. Kendimize güvenimiz geldi. 2016’da çelik yumruk gibi geliyoruz.” 

 
Proje değer kazandı

 
Bu süreçte projenin konumunun çok değerlendiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgeye şehir parkı yapıyor. Marmaray projesi tam önümüze geldi. Tüp geçit projesi başladı, o da tam önümüzden geçiyor. Çok şey kaybettik gibi görünüyordu ancak şu anda proje çok daha iyi bir noktaya geldi. Manevi zarar telafi edilemez ancak maddi yönden telafi edecek gelişmeler oldu. Daha kârlı çıkacağız ancak keşke bunlar yaşanmasaydı” diye konuştu. Proje, Bakırköy 46 adıyla Temmuz 2013’te satışa çıktığında metrekare fiyatı 9 bin 500 lira seviyesindeydi. Bölgede yaşanan gelişmeler sayesinde yeni fiyatın daha yüksek olması bekleniyor. Ali Ağaoğlu, henüz fiyat çalışması yapmadıklarını ancak 2013 ile bugün arasında bölgede büyük fark olduğunu, fiyatları da buna göre belirleyeceklerini açıkladı. 
 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, (ortada) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı (sağda) ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir (solda) ile birlikte şirketin yeni projesi, 2016 hedefleri ve şirketteki yeni yapılanma hakkında bilgi verdi.
 

Aile yaşamı ön planda

 
CENTRAL Park projesinde Bakırköy 46’ya göre imar planlarında değişiklik olmadığını ifade eden Ali Ağaoğlu, mimaride bazı iyileştirmeler yaptıklarını söyledi. 2013 yılında ilk projeden ev alanlara da öncelik tanıyacaklarını kaydeden Ağaoğlu, paraları iade edilen müşterileri için özel bir çalışma yapılacağını da paylaştı. Ağaoğlu, “Bu proje en büyük projem değil ancak çok önem veriyorum. Özellikle aile yaşamı ön plana çıkacak. Bu nedenle blok satış da yapmayacağız. Yabancılar bireysel alım yapabilecek. Bakırköy de komşuluk ilişkilerinin geliştiği bir ilçe olduğu için proje 24 saat yaşayan bir site olacak” diye konuştu.
 

Sanayi yatırımı oğluna emanet

 
AĞAOĞLU Şirketler Grubu, kurumsal yapısını da geliştiriyor. Grubun 25 yıllık projeksiyonu hazırlanıyor. İnşaat sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde de atılacak adımların planlaması yapılıyor. Yönetim Kurulu, İcra Kurulu ve Denetleme Kurulu oluşturulan şirkette gelecek kuşaklar için Aile Anayasası da hazırlanıyor. İnşaatın yanında sanayi yatırımlarına da ağırlık vereceklerini belirten Ali Ağaoğlu, “Sanayinin başına oğlum Alican geçti. Şimdi Düzce’de bir çimento fabrikası kurmak için çalışıyor. Yenilenebilir enerjide de büyük atılımlar yapacağız” diye konuştu. Ağaoğlu, inşaatta ise 2.5 milyar liralık satış hedefi koyduklarını sözlerine ekledi. 
 

Ekonomide hava iyimser esecek

 
ALİ Ağaoğlu, inşaat sektörünün tekrar hareketlenmeye başladığına ve lansman etkinliklerinin arttığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye özellikle son 2 yıldır farklı bir süreç yaşadı. 2016 Mart ayından itibaren Türkiye’nin büyümesinin tekrar yüzde 5’lerin üzerine çıkacağını ve sektörün de buna katkı yapacağını düşünüyorum. Bunlar iyi gelişmeler. Demek ki önümüzdeki günlerde daha iyimser bir havanın eseceğinin işareti. Türk ekonomisine her zaman güvendim, güvenmeye de devam edeceğim. Dünyada ve bölgemizde bir kaos var. Türkiye’nin, bunun içinden bir yıldız gibi çıkacağına inanıyorum. Bunu da sadece siyasilerden beklemek değil iş adamları olarak bunun önünü açacak yatırımları yapmamız lazım. Oturup beklemekle bir şey olmaz. Türk girişimcisi de zaten burada kendini belli ediyor. Bizim de bu yıl planladığımız çok güzel başka hamlelerimiz de var.”


Vatan/ Meltem KARA


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İşadamı Ali Ağaoğlu, gayrimenkulün dışında sanayi, enerji ve turizm sektörlerinde de büyüme kararı aldı Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, farklı sektörlerde büyüme karan aldı. Ali Ağaoğlu, dün Ortaköy'deki evinin bahçesinde gazetecilerle bir araya geldi. Ağaoğlu'nun İstanbul Bakırköy'de hayata geçireceği Central Park İstanbul projesi daha önce "Baj kırköy 46" adıyla satışa çıkarılmış, ancak proje mahkeme kararıyla durdurulmuştu. Üst mahkemenin bu karan bozmasının ardından proje Central Park İstanbul adıyla yeniden başlatıldı. 

2.5 MİLYAR LİRALIK SATIŞ HEDEFİ 

Ali Ağaoğlu, 17-25 Aralık operasyonu sırasında gözaltına alınmasına neden olan Bakırköy 46 projesi için "Maddi ve manevi zarara neden oldu" dedi ve şöyle konuştu: "Bölgedeki en masum iman olan, en yeşil projeydi. Ne yazık ki manevi açıdan bizi sarsan olaylara neden oldu. Ancak adalet yerini buldu. Aynı planla sadece isim değişikliği yapılarak satışlarımıza ve inşaatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz." Gayrimenkulde 2016'da 2.5 milyar liralık satış yapmayı beklediklerini söyleyen Ağaoğlu, "Mart ayında satışına başlayacağımız Central Park İstanbul projemizin dışında, bu sene için en az iki projenin daha hazırlıklarım yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Ali Ağaoğlu, hayatında üç tane dönüm noktası olduğunu belirtti. Ağaoğlu "İlki, 1977 yılında ticari olarak babamla yolları ayırdığım dönem. İkincisi benim için çok büyük bir travma olan 17 Aralık süreci. Üçüncüsü ise 2016 yılı ile birlikte başlıyor. Bu yıl benim için milat olacak" diye konuştu. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun önümüzdeki 20-25 yıllık projeksiyonunu içeren bir plan oluşturduklarım ve bu doğrultuda grubu yeniden yapılandırdıklarım ifade eden Ağaoğlu, "Gayrimenkul sektörüne odaklanmayı sürdürürken, sanayi, enerji ve turizmdeki yatırımlarımızı büyüteceğiz" dedi. 

Yeni finansal enstrüman yolda 

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, gelecek kuşaklar için Aile Anayasası üzerinde çalıştıklarım söyledi. İcra Kurulu Başkam Önder Halisdemir de kira sertifikası başta olmak üzere gayrimenkule dayalı finansal enstrümanlan hayata geçireceklerini bildirdi. 

Sözcü


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Daha önce "Bakırköy 46" adıyla satışa çıkan projenin mahkeme kararıyla tekrar başladığını açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, şu noktaya dikkat çekti: "Projemiz Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor. Kısa sürede de satışlara başlayacağız. Geçen zaman içerisinde bölge Marmaray, tüp geçit projesi ve şehir parkı ile daha da değer kazandı. Satın alanın da kazanacağı bir proje olacak." 


Bugün


Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AĞAOĞLU Şirketler Grubu'nun geçeri dönemde hukuki nedenlerle sekteye uğrayan projesi Bakırköy 46, Central Park İstanbul olarak yenilendi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ortaköy'deki konutunda düzenlediği basın toplantısında yenilenen projeyi anlattı. 

Toplantıya Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir de Daha önce Bakırköy 46 adıyla satışa çıkan projenin tekrar başladığını belirten Ağaoğlu, "Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Projemiz yeniden Central Park İstanbul ismiyle kaldığı yerden devam ediyor. Kısa sürede de satışlara başlayacağız" dedi. 2014 yılında hayata geçen Marmaray, tüp geçit projesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü şehir parkı projesinin önemli olduğunu belirten Ağaoğlu, Central Park İstanbul projesinin bugün daha daha da değerlendiğini ve daha çok kazandıran bir proje haline geldiğinin altını çizdi. 

İLAHİ ADALET YERİNİ BULDU 

2016 yılında farklı projelere imza atacaklarını belirten Ağaoğlu, "Kadromuzu yeniledik. Daha güçlü bir ekiple sektörde yerimizi almaya devam edeceğiz" dedi. Hatırlanacağı üzere proje 17-25 Aralık süreci sonrasında sekteye uğramıştı. Toplantıda bu sürecin kendisi için dönüm noktası olduğunu anlatan Ağaoğlu şunları belirtti: "17 Aralık operasyonları benim için tam bir travma idi. Allah'a şükür geçti. Üst mahkeme bizim haklılığımızı yeniledi. İlahi adalet yerini buldu" ifadelerini kullandı. 

Aydınlık/ Seda AKYÜZ





Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ağaoğlu'nun Bakırköy'de inşaatı başlayan ancak 17 Aralık süreci ile birlikte yapımı durdurulan "Bakırköy 46" projesi, "Central Park İstanbul" yeni adıyla görücüye çıktı. 17 Aralık'ta gözaltına alınan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bakırköy 46 Projesi'nin kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "17 Aralık benim için bir travmaydı. Hak etmediğimiz şekilde, kendimizi bazı olayların içinde bulduk. Allah'a şükür geçti" dedi. Central Park İstanbul'un lansmanı için düzenlenen basın toplantısı, Ali Ağaoğlu'nun Kuruçeşme'de bulunan boğaz manzaralı evinin bahçesinde hazırlanan çadırda yapıldı. "Bakırköy 46 projesi bana manevi açıdan büyük darbe olmuştu. Böyle bir olayla karşılaşınca daire sattığımız insanlara parasını geri ödedik" diyen Ali Ağaoğlu, mart başında satışına yeniden başlanacak Central Park İstanbul projesinde, imar yönünden bir değişiklik olmadığını belirtti. Ağaoğlu, projenin inşaat yoğunluğu olarak bölgedeki 'en masum imara sahip' olduğunu söyledi. 



Cumhuriyet





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Aralık 2013'te İstanbul 8. idare Mahkemesi kararıyla durdurulan 'Bakırköy 46' projesi için Yargıtay'dan devam kararı çıktı. Ağaoğlu, Bakırköy projesine aynı planla devam edecek. 
Projenin ismi 'Central Park' olarak değişti. Central Park'ın satışma Mart'ta başlanması planlanıyor. 

'Siyasi bir karardı' 


'İlahi adalet yerini buldu' diyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'Bakırköy projesi kurallara uygun bir projeydi. Projenin kuralların dışına çıkması, bölgedeki ulaşım düzenini engellemesi söz konusu değildi. Mahkeme o dönemin (17-25 Aralık sürecini kastediyor) siyasi ortamından etkilenerek karar verdi. Zaten o sürecin içeriğini herkes biliyor" dedi. Yargıtay'ın 2016 Şubat başında durdurma kararını iptal etmesiyle, proje aynı planla devam edecek. Ali Ağaoğlu, "Projede sadece bazı mimari iyileştirmeler yaptık" dedi. 

Önceki müşteriye ayrıcalık 


Ali Ağaoğlu, Central Park'ın Mart'ta tekrar satışa sunulacağını söyledi. "2 yıl önce daire alıp parasını iade ettiğimiz müşterilere özel fiyat uygulayacağız" dedi. 2013'ten bugüne Bakırköy'ün büyük değişim yaşadığını kaydeden Ağaoğlu, "Projemiz daha değerli hale geldi. Belediyenin yapacağı şehir parkına komşuyuz. İnşaatımız Tüp Geçiş ve Marmaray'ın yanı başında yer alıyor" dedi. 


'Hayatımın 3 dönüm noktasından biriydi' 


Ali Ağaoğlu şöyle diyor: "Hayatında dönüm noktası olarak gördüğüm 3 olay var. Bunlardan üçüncüsü Bakırköy projesinin haksız yere durdurulması. Birincisi; 1977'de babamla kuşak çatışması yaşadım. Babam da müteahhitti. O zaman da son model arabalara biniyordum. Bir elbisemi alıp evden ve işten ayrıldım. Cebimde simit parası yoktu. İkincisi; 17 Aralık 2013'teki süreç benim için büyük bir travmaydı. Haksız uygulamalara maruz kaldım. Gözaltına alındım. Allah'a şükür o da geçti, üçüncüsü ise, daha önce de söylediğim gibi Bakırköy projesinin durdurulmasıydı. En büyük sermayem girişimciliğime darbe vurulmak istendi. Bu benim için ekonomik değil, manevi bir darbeydi. Yargıtay kararıyla, ilahi adalet yerini buldu. Şimdi 'çelik yumruk' gibiyim." 


Posta



Haber Hürses'te şöyle yer aldı;

'Bakırköy 46 Projesi'nin adını 'Central Park İstanbul' yaptıklarını ve mart ayında da satışlara başlayacaklarını ifade eden Ağaoğlu, "Belki kaybetmiş gibi göründük ama daha güzel şeyler kattı" diye konuştu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bakırköy 46 Projesi'nde ilahi adalet yerini buldu. O proje bölgenin en yeşil, en çevreci ve en güzel projesiydi. İmar olarak da en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi. Şantiyelerdeki çalışmalar yeniden başladı. Satışlara da başlayacağız. Projenin ismi de değişerek Central Park İstanbul oldu" dedi. 

ESKİLERE ÖNCELİK TANINACAK 

Ağaoğlu, proje açısından pozitif gelişmeler sağlandığının altım çizerek, "Marmaray tam önümüze geldi. Orada tüp geçit projesi başladı. O da tam bizim önümüzden geçiyor. Belki kaybetmiş gibi gölündük ama çok daha güzel şeyler kattı" diye konuştu. 2013 yılındaki lansman fiyatıyla bugünkü arasında fark olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise Ağaoğlu, "Bölgenin o günü ile bugünü arasında çok büyük fark var. Bugünün koşullarına göre şu anda bir fiyat çalışması yapmadık. Değerlendiriyoruz. Fark olacak, aradan ciddi zaman geçti çünkü" şeklinde cevapladı. Ağaoğlu, ilk projeden konut alanlara öncelik tanıyacaklarını, mart ayında satışlara başlanılacağını, yabancılara satış gerçekleştireceklerini ama blok satışları olmayacağını söyledi. 

Hürses



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bakırköy 46 Projesi'nde ilahi adalet yerini buldu ve üst mahkeme kararı iptal etti. Şantiyeler yeniden başladı. Satışlara da başlayacağız. Projenin ismi de değişerek Central Park İstanbul oldu" dedi. Ağaoğlu, İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından Aralık 2013'te yürütmesi durdurulan "Bakırköy 46 Projesi" hakkında Yargıtay'ın olan iptal kararını bozmasına ve sektörün son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

DAHA SIK BİRARAYA GELECEĞİZ 

Proje hakkında yeni detayların da paylaşıldığı toplantıda konuşan Ağaoğlu, sektördeki birçok firmadan daha kurumsal olduklarını, bunu bir adım daha ileri götürerek şirketin gelecek 20-25 yılını planladıklarını söyledi. Ağaoğlu, şirket kadrosunun yeni transferlerle daha da güçlendiğini dile getirerek, "2016 bizim için milat olacak. Çok daha farklı şeylerle daha sık bir araya geleceğiz" dedi. 

Yeni Akit



Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Farklı yönleriyle ekonomi dünyasında olduğu kadar magazin dünyasında da konuşulan işadamı Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı için gazetecileri evine davet etti. 17-25 Aralık operasyonları sonrasında bir suskunluk dönemine giren Ağaoğlu'nun evi Ortaköy'de, sahil yolundan boğaz manzaralı tepelere kadar yükselen bir koru içerisinde. 

Kendi oturduğu 3 katlı, lebiderya boğaz manzaralı evinden biraz daha yüksekte, 12 daireden oluşan başka bir binayı, ayda 15-20 bin dolar ödeyen kiracıları çıkararak misafirhane haline getirmiş, önce havuz başında hazırlanmış kahvaltıyla basın mensuplarını ağırladı. 'Neden basın toplantısını evinizde yapıyorsunuz?' sorusuna, 'Değişiklik olsun diye. Hep aynı otellerde yapılıyor toplantılar. Bizim de yerimiz güzel, farkımız görülsün istedim' diye cevap verdi. Çok güzel güneşli bir havaydı, 'şanslısınız' deyince 'şanslı değil Ofluyum, Of ne Trabzon'a ne Ankara'ya bağlıdır, direk olarak yukarıya bağlıdır. O da bizi sever' diye espri yaptı. Arkasındaki koruluğu göstererek, 'Bakın tavuklar, kazlar, sülünler hepsi serbestçe dolaşıyor. Yakında at da alacağız' dedi. Bahçede kurulan büyük bir çadırda başladı basın toplantısı. Şirketin yeni CEO'su olarak Aktif Bank'tan transfer ettikleri Önder Halisdemir bir yanında, diğer yanında Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı bulunuyordu. 

Keyfi yerindeydi, çünkü 17-25 Aralık soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra durdurulan Bakırköy 46 adlı projesine, Danıştay'ın kararının ardından yeniden başlıyordu. 'Bu soruşturma bize kurulan bir komploydu. Bir travma yaşadık ama alnımızın akıyla çıktı. İlahi adalet yerini buldu. Şimdi kendimize güvenimiz geldi' dedi. İstanbul'un tarihi alanlarından biri olan Çırpıcı Çayın, Veliefendi Hipodromu'nu da içine alacak bir şekilde genişleyecek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir parka dönüştürülecek. Ağaoğlu'nun projesi de bu alanın hemen yanında yapılacak. Projenin eski adı Bakırköy 46 idi, Bakırköy Akıl Hastanesi'ne atıfta bulunuyordu. Şimdi proje parktan esinlenerek Central Park adını almış. Zaten evlerin satılacağı hedef kitle de çoğunlukla yabancılar. İstanbul'un göbeğindeki bu projenin, aradan geçen 2.5 yıl da göz önüne alınarak epey değer kazandığı söyleniyor. Projesinin inşaat yoğunluğu olarak bölgedeki 'en masum imara sahip' olduğunu belirten Ağaoğlu, Çırpıcı Çayırı'mn Central Park'a dönüştürülmesi, Marmaray ve Avrasya Tüneli'nin de projenin yakınma gelmesiyle daha iyi bir konuma geldiklerini ifade etti. Projedeki dairelerin kaç liradan satışa sunulacağını açıklamayan Ağaoğlu, 2016 yılındaki toplam satış beklentisinin 2.5 milyar TL olduğunu söyledi. 


Yurt Gazetesi


Haber Taraf'ta şu şekilde yer aldı;


BAKIRKÖY 46 Projesi'nin adını 'Central Park İstanbul' olarak değiştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, yeni projede mart ayında satışlara başlayacak. 2013 yılında lansmanı yapılan projenin inşaatı, imarı nedeniyle mahkeme tarafından durdurulmuştu. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ilk projeden konut alanlara yeni satış dönemde öncelik tanıyacaklarını belirterek "İlahi adalet yerini buldu. O proje imar olarak en masum imarı olan projeydi. Üst mahkeme haklılığımızı tescilledi" dedi. 


Taraf


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AĞAOĞLU'nun, 2013 yılının Temmuz ayında düzenlenen lansmanla satışa sunduğu Bakırköy 46 projesinin adı değişti. "Central Park İstanbul" adı verilen proje, mart ayında satışa çıkacak.  Veliefendi Hipodromu'nun hemen karşısında 45 bin 500 metrekarelik ars

Geri Dön