25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, gecekondu sahiplerine tapulu ev verecek

Ali Ağaoğlu, gecekondu sahiplerine tapulu ev verecek

Ali Ağaoğlu, 5 yıl önce Hazine'ye ait, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli araziyi Milli Emlak tarafından açılan ihaleyle satın almıştı.Böylece Ayazağa'daki gecekondu sahiplerine tapulu ev verecek ve aynı arsa üzerinde bir proje yapacaktı



Yani yaklaşık 1.000 konutluk projedeki dairelerin bir kısmı gecekondu sahiplerine tahsis edilecekti. 2004 yılında başlayan bu süreç, bu hafta sonu nihayete eriyor.

Ağaoğlu şirket yöneticileri ve gecekondu sahipleri bu cumartesi bir araya gelecek ve hangi gecekondu sahibinin kaç metrekare ev alacağı belli olacak.

Ağaoğlu şöyle bir güzellik daha yapacak...

Arazi zaten kendisine ait. Ancak üzerindeki gecekonduları metrekaresi 3 bin TL'den satın alacak.

Ama evini büyütmek isteyen hak sahibi olursa, metrekaresine 2.200 TL ödeyerek evini büyütebilecek.

Bu olay sektörde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Neden bir ilk şžöyle anlatayım...

Deprem kuşağında olan ülkemizde son yıllarda yapılan en önemli çalışmalardan biri kentsel dönüşüm projeleri. çünkü hem can koruyor, hem şehrin siluetini değiştiriyor hem de ekonomiye can veriyor. Kentsel dönüşüm projelerinin liderliğini yapan TOKİ, en önemli kentsel dönüşüm projelerinden 65 bin konutluk uydu kent Kayabaşı'nı yaptı. Ve binlerce kişiye istihdam sağladı. Artık özel sektörün de kentsel dönüşüme ilgisi olduğunu görüyoruz.

Bu olay da özel sektörün gerçekleştireceği ilk kentsel dönüşüm. Bu uygulamaların İstanbul'un gelişimi açısından devam etmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümün önündeki bürokratik engellerin kaldırılması gerekiyor. Başta özel sektör olmak üzere tüm aktörler sürece katılmak. Yaşadığımız şehrin kurtuluşu için bu gerekiyor.

Ancak süreç o kadar uzuyor ki...

Pürüzlerin temizlenmesi, düğümün çözülmesi 7 yıl, projenin hazırlanması, hayata geçmesi toplamda 10 yıla mal oluyor.

Seda Tabak/Hürriyet Emlak


Geri Dön