26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Hainlere inat yatırıma odaklandık!

Ali Ağaoğlu: Hainlere inat yatırıma odaklandık!

Güneş’e konuşan Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2016’da ciroların yüzde yirmi artışla yaklaşık 2 milyar liraya ulaştığını belirterek, “Memleket insanımıza kurşun sıkıp vatana ihanet edenlere inat hepimiz daha çok çalışmalıyız” dedi.




Güneş’e konuşan Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2016’da ciroların yüzde yirmi artışla yaklaşık 2 milyar liraya ulaştığını belirterek, “Memleket insanımıza kurşun sıkıp vatana ihanet edenlere inat hepimiz daha çok çalışmalıyız” dedi. 


Türkiye ekonomisinin dinamiklerini iyi okumak gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, ‘Ülkemiz, günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alıp ileriye dönük yatırım yapanların kazançlı çıkacağı bir dinamiğe sahip. Kimse batılıların raporlarına kanmasın, gelip işbirliği imkânlarını değerlendirsin’ çağrısında bulundu. 

 250 MİLYON DOLARLIK İŞBİRLİĞİ 

Ağaoğlu, Maslak 1453’un satış ofisinde, iki dev şirketin 250 milyon dolarlık turizm işbirliğinin imza törenine ev sahipliği yaptı. Törende, Ağaoğlu’nun yanı sıra; imzaları atan Abduljawad Holding A.Ş Başkanı Ehsan Abduljawad ve Dusit International Grup CEO'su Suphajee Suthumpun da açıklamalarda bulundu. 

‘YATIRIM YAPMAYIN’ DİYENLERE CEVAP 

Ağaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi gerekçelerle Türkiye’nin notunu düşürdüğüne ve Türkiye’ye yatırım yapılmaması için uyarılarda bulunduğuna şahit olduğuna dikkat çekerek, bu dev yatırımın cevap niteliğinde olduğunu dile getirdi. Türkiye ekonomisinin 14 Temmuz’dan daha güvenli olduğunu söyleyen Ağaoğlu, bu süreçte işadamları için yatırım yapmanın F-16’lara karşı durmaktan daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

KÜRESEL ÇEKİM MERKEZİ 

Maslak 1453 projesinin 100 bin nüfuslu küresel bir çekim merkezi olması için titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Ağaoğlu, ‘Projenin her adımında farklı bir dünya markasını görmeye başladık. Son olarak dört kıtada faliyet gösteren küresel turizm firması Dusit International Grup  ile Suudi Arabistan sermayesi Abduljawad Holding, dev projemiz bünyesinde lüks rezidans işletmesi konusunda 250 milyon dolarlık anlaşmaya imza attı. 

'Doları sabitleyelim' 

“Son dönemde çok dolarize olduk’’ diyen ünlü işadamı, iş alemine de şu sözlerle seslendi; ‘’ Yaşamak için yaşatacaksın. Özellikle perakende sektöründe sıkıntılar olduğunu biliyoruz.  Daha önce de tedbirler aldık. Benim AVM adı altında işlettiğim bir yer yok ama yüzlerce kiracımız var. Yaptığımız projelerdeki ticari alanları kiraya veriyoruz. Dolar kurunun sıçradığı dönemlerde biz dolar kurunu belli bir seviyede fiksledik. Sadece biz yapmadık. AVM işletmeci de anlayışlı. Onun için bu konuda hem yatırımcı hem işletmeci ortak nokta buluyor, anlaşıyorlar. Bu sürecin 2017’nin ilk çeyreğinden sonra Türkiye’nin yüzde 5’in üzerinde büyüme hedefini aşacağına bu geçiş sürecinin uzlaşarak, anlaşarak ortak nokta bulunarak aşılacağına inanıyorum. “ 

Emlak Konut GYO’nun kasasına 3 milyar TL

‘Engellemeye çalışanlar olsa da Maslak 1453’ü bitirdik, üstelik yatırımcılara mahcup da olmadık, onlar da kazandı, biz de’ diyen Ağaoğlu, ‘Bu işten herkes kazançlı çıktı, Emlak Konut’un kasasına taahhüt ettiğimiz 1 milyar 100 milyon liranın üç katı para girdi’ dedi. 

Ağaoğlu imzalı dev projeler

- Ağaoğlu yürüttükleri ve 2017 ajandasında yer alan projelerini de şöyle sıraladı;

-  Yalova Esenköy’deki rüzgar enerjisi projesinin ihalesini yaptık. 2017’nin 8’inci ayında devreye alacağız. 

-Bu yıl iki tesis devreye aldık. (Seferihisar RES ve Amasra HES), 

- Konya’da dünyanın en büyük rüzgar santralı olan Konya  Sertavul projemiz devreye girecek. Bu dediğim yatırımların tutarı 1.2 milyar civarında. 

- Ruhsat problemi olan Bakırköy projemize önümüzdeki yıl başlanacağına inanıyorum.   n İkisi Avrupa, ikisi de Anadolu yakasında olmak üzere 4 konut projemiz için de geri sayım devam ediyor. 

- Bu arada FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini söyleyen Ağaoğlu, ‘Ağaoğlu markası olarak yaptığımız projelerde kendi standartlarımız var. Ancak bu şirketlerin (Dumankaya – Fi Yapı)başlamış ya da bir kısmı tamamlanmış değil, henüz başlamamış projelerine yatırım yapabiliriz’ dedi. 

 



Mehmet Canıtatlı/Güneş



Geri Dön