23 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: İliklerime kadar sigortalıyım!

Ali Ağaoğlu: İliklerime kadar sigortalıyım!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Her şeyim sigortalı, özellikle sağlık sigortalarını çok önemsiyorum. Sigorta zengin işi değil, gerçekte olası zararlarını karşılayamayacakların  sigo



İnşaat sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken ve bu yıl enerji sektörüne odaklanan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Ali Ağaoğlu, dünyanın her yerinde sağlık hizmetinden faydalanabilecek maddi imkanının olmasma rağmen sağlık sigortasını bile ihmal etmediğini belirtiyor. "İnsanlar karanlıktan etrafı göremediği için korkar. Sigorta karanlıkta önümüzdeki ışık olur. Kendimizi garanti altına almak için başta özel Sağlık Sigortası olmak üzere ihtiyacımız olan bütün özel sigortaları bütçelerimiz elverdiğince yaptırmamız gerekiyor" diyen Ağaoğlu Şemsiye'nin sorularını yanıtladı:

Hangi sigorta ürünlerini kullanıyorsunuz?
Günümüzde sağlık harcamaları çok ciddi boyutlara ulaştı ve beklenmedik bir hastalıktan dolayı insanların önüne umulmadık, ödemekte zorlanacakları faturalar çıkabiliyor. Özel sağlık kuruluşlarının fiyatları yüksek. Maddi açıdan sağlık hizmetini yeterli almak için özel Sağlık Sigortası yaptırmak gerekiyor. Bugün dünyanın her yerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek maddi durumum var. Ancak maddi durumu yeterli olmayan insanların aslında Sağlık Sigortası yaptırması gerekiyor. Sigorta zengin işi değil, olası zararları karşılayamayacak insanların sigorta yaptırması gerekiyor, insanlar karanlıktan etrafı göremediği için korkar, sigorta karanlıkta önümüzdeki ışık olur, kendimizi garanti altına almak için başta özel Sağlık Sigortası olmak üzere sigortalı olmamız gerekiyor. Özellikle Sağlık Sigortası'nı çok önemsiyorum ve iliklerime kadar sigortalıyım.

Bankaların ev kredisi ile birlikte yaptığı özel sigortalar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dünyanın her yerinde konut, ucuz ve uygun kredi ile finanse edilir. Türkiye'de de faizlerin aşağıya inmesi insanları konut alırken daha fazla teşvik eder hale geldi. Tavsiyem tüketicilerin bu sigortaları yaptırmaları yönünde. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak herşeyimizle sigortalıyız. Konut aldığınızda, bu konutunuzu yarın bir gün çocuklarınıza miras bırakmak istiyorsanız eğer, o konutunuzu her şeyiyle sigortalamanız gerekiyor. Yaşınız gençkende aynı durum söz konusu, kredi öderken başınıza bir şey gelirse çocuğunuza borç bırakmamak için sigorta yaptırmanız gerekiyor.

DASK'a bakış açınız nedir?
Türkiye'nin yapı stoğunu en iyi bilen insanlardan biri olarak maalesef İstanbul'da konutların yüzde 70'inin deprem yönünden güvenli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim Deprem  gerçeği bu kadar ortadayken DASK ve konut sigortalarının nasıl ihmal edildiğini anlamıyorum. Tüketiciler bu konuda bilgi sahibi değilse, sigorta       sektörünün DASK ve konut sigortalarını   pazarlarken daha aktif ve agresif olması gerekiyor. Ağaoğlu olarak müşterimize evi DASK poliçesi ile birlikte teslim ediyoruz. Biz bunu hizmet olarak bütün müşterilerimize veriyoruz.

Konut kredilerinde faizlerin düşmesi satışlarınıza olumlu yansıdı mı?
Faizlerin yüksek olmasından dolayı alım gücünde problemler yaşanıyordu. Banka kredisi faizlerinin düşmesiyle sektörde ihtiyaç olan yeni ve nitelikli konut ihtiyacını karşılar konumdayız. Türkiye'de inşaat sektörü her zaman genel büyümenin 2-3 katı üzerinde büyür ya da küçülmenin 2-3 katı altında küçülür. Bu yıl k için ekonomide yüzde 5'in üzerinde bir büyüme bekleniyor, bu da inşaat sektörünün yüzde 10'un üzerinde bir büyüme gerçekleştireceği anlamına geliyor. Bu nedenle Ağaoğlu İnşaat'ta bazı projelerimizi öne çıkarmayı planlıyoruz.

Amiral gemimiz inşaat
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu İnşaat'ın grubun amiral gemisi olduğunu ve bu alanda devam eden 10 binin üzerinde inşaatlarının bulunduğunu belirtiyor. Enerji ihtiyacı ile bu alandaki yatırım fırsatlarının önemine vurgu yapan Ağaoğlu, şirket olarak hızlı ve agresif bir giriş yaptıkları yenilenebilir enerji sektörünün de 2010 yılında yatırımlarını artırarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Yenilenebilir enerjide iddialı hedefler
Turizm ve inşaat sektöründe yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Ancak özellikle enerji sektöründe gelecek gördüğümüz ve Türkiye'nin enerji alanında yatırımlara ihtiyacı olduğu için bu sektöre girmeye karar verdik. Hidroelektrik ve rüzgar enerjisinden elektrik üretiyoruz. Türkiye ekonomisinin gelişmeye açık olması ve enerji ihtiyacımızın her geçen gün artması sektörün önünün çok açık olduğunu gösteriyor. Ülkemizde şu anda üretilen enerji 40 bin megawatt civarında ve bu 10 sene içinde 2 katına çıkacak. Her şeyi devletten beklememek gerekiyor, özel sektörün de bu konuda yatırım yapması lazım. Türkiye enerjide yüzde 80 oranında dışa bağımlı. Bu nedenle enerji üretiminde kendi öz kaynaklarını devreye sokması gerekiyor. Enerji sektörüne hızlı ve agresif bir şekilde girdik ve üç yıl içinde Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 2 enerjisini karşılamayı hedefliyoruz.
Gülseli Özdemir / Para


Geri Dön