25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: KDV'de adalet istiyoruz

Ali Ağaoğlu: KDV'de adalet istiyoruz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Çekmeköy'de 1.5 milyon dolara sattığımız villaların KDV'si 300 bin dolar. Vergide adalet istiyoruz" dedi



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çekmeköy'de inşa edilen `My Roseville' adlı projede yer alan villaların KDV hariç 1 milyon 550 bin dolar ile 1 milyon 600 bin dolar arasındaki fiyatlarla satışa çıkarıldığını belirterek, "Villa alanlar 300 bin dolar civarında KDV ödemek zorunda kalacak. Sektör adına daha adil bir vergi istiyoruz. Elimde olsa KDV'yi bugün yüzde 1'e indiririm, ama  Ankara  bu talebimize cevap vermiyor" dedi.

Ağaoğlu, 27 villadan oluşan My Roseville projesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, "Bugüne kadar on binlerce konut yaptım, ama burası benim için bir mesleki tatmin projesi oldu. Normalde inşaatla birlikte satışa başlarız, ama burayı bitirdikten sonra satışa çıkarmak istedik. Satmaya kıyamadığımız göz bebeğimiz olan bir proje oldu. Kız güzel, şimdi görücüye çıkardık" dedi.

My Roseville projesinin satışında seçici davranacaklarını, burada yaşayacak olan ailelerin birbirleriyle uyum içinde olabilecekleri bir profil oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ağaoğlu, "Parayı veren herkese daire vermeyeceğiz. Burada kardeşimin ve eşimin de evleri var. Bu nedenle burada uyum arıyoruz" dedi.

Yangına karşı tedbir
Ağaoğlu, "My Roseville'in dört bir yanı ormanlarla çevrili. Burası bir yeryüzü cenneti. Yangın tehlikesine karşın ormanın içinde yangın hidrantları yerleştirdik" dedi.
Krizde yeni arazi aldıklarını belirten Ağaoğlu, şöyle konuştu:
"Kriz fırsatçısı değiliz ama 300 milyon dolarlık arazi aldık. Avrupa yakasında 7-8 tane projemiz olacak. Önümüzdeki ay Ispartakule projesini tanıtacağız."
Ağaoğlu, Uludağ'daki sorunun çözümü için önemli adımlar atıldığını, oteli yeniden açabileceklerini söyledi.
Akdeniz İnşaat Projeler Genel Koordinatörü Murad Acar, proje hakkında şu bilgileri verdi:
"32 dönümlük arazi üzerine kurulan My Roseville'de her villaya ikişer araçlık açık otopark yeri yapıldı. İki adet açık, bir adet kapalı havuz, çocuk havuzu, fitness-center ve çocuk parkı yer alıyor. Her bir villada iki salon, altı oda, beş banyo, dört tuvalet, iki mutfak, üç balkon, üç teras, bir Türk hamamı, bir sauna, bir depo, bir çamaşır odası ve kış bahçesi bulunuyor. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç katlı villalar brüt 459, net 394 metrekare."

`Ali Sami Yen'le Seyrantepe ayrılmalı'

Ali Sami Yen Stadı ile Seyrantepe projesinin birbirinden ayrılması gerektiğini kaydeden Ağaoğlu, şunları söyledi:
"TOKİ'nin orayı müteahhitlik usulüyle yaptırması daha sağlıklı olur. O zaman iki proje de birbirini etkilemez. Bizde sivil toplum kuruluşları da çok sağlıklı çalışmıyor. Orada bir projenin yapılması, şehircilik açısından artı bir değerdir. Bu tür projelerin önünde yargı engellerinin olmasını kabul edemiyorum."
Milliyet

Ağaoğlu My Roseville satışta! 1 milyon 550 bin dolara!


Geri Dön