20 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu kim?

Ali Ağaoğlu kim?

Türkiye genelinde konut projeleri ile adından bahsettiren Ali Ağaoğlu kim? Ali Ağaoğlu inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Gibi sorularınızın yanıtı ve diğer merak ettikleriniz haberimizde...



Ali Ağaoğlu kim?

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Ağaoğlu 3 Mart 1954 doğumlu. Trabzon'un Of ilçesinde doğan Ali Ağaoğlu, son projesi Ağaoğlu Bakırköy 46, gündemdeki projeler arasındaki yerini koruyor.


Forbes'un yaptığı araştırmaya göre, 2012 Kasım ayı itibari ile 2.1 milyar ABD doları ile Türkiye'de onuncu zengin işadamı niteliğine sahip Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının kalp rahatsızlığı yüzünden liseyi son sınıfta bıraktı. Kendisiyle yapılan bir röportajda Üniversite eğitimi almadığını belirten Ali Ağaoğlu, 1975 yılında ticarete atıldı.


Tam adı Ali İbrahim Ağaoğlu olan ve beş çocuk babası olan Ağaoğlu, 1981 yılında ise Ağaoğlu Şirketler Grubu altında bir firma kurdu. Firma 1981 yılında Akdeniz İnşaat ile sektöre giriş yaptı.


İnşaat, gayrimenkul, enerji ve turizm alanında faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu, bugüne kadar 30 binden fazla konut inşaatı tamamladı. Ayrıca turizm sektörüne giriş yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun imzası birçok otel projesinde de bulunuyor.


Toplu site üretimi yapan Ali Ağaoğlu, 1990’lı yılların sonlarına doğru “My” konsepti ile markalı konut projeleri üretmeye başladı.  




Ali Ağaoğlu önceki gün Bodrum Türkbükü'ndeydi!
Ali Ağaoğlu, Boğaz'da 3 otel yapmayı planlanıyor!
Ali Ağaoğlu oğlu Mert ile boğaz turu yaptı!
Ağaoğlu Çekmeköy ve Bağcılar 'da karma proje yapacak!
Ali Ağaoğlu ve Ziya Yılmaz marina inşa edecek!
Ali Ağaoğlu 30 bin TL'ye özel helikopter kiraladı!
Ali Ağaoğlu tanıtımlarda en çok İstanbul Finans Merkezi'ni vurguluyor!
Ali Ağaoğlu oğlu Ali Ege'yle birlikte objektif karşısına geçti!
Ali Ağaoğlu'na fahri Diyarbakır hemşerilik plaketi verildi!
Ali Ağaoğlu Cityscape Fuarına katıldı!




Geri Dön