24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Krizde ev alan kazanır, ıspatladım!

Ali Ağaoğlu: Krizde ev alan kazanır, ıspatladım!

Krizde ev alınmaz tabusunu yıktığını vurgulayan Ağaoğlu, "Biz yaptığımız kampanyalarla `Krizde ev alan kazanır' fikrini getirdik. Kriz döneminde beş proje için aynı anda kazma vurduk" dedi

 



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Cnbc-e'de yayınlanan Finans Cafe programına konuk oldu. Son dönemde Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Ağaoğlu şöyle konuştu: "Türkiye'nin ekonomisine kesinlikle güveniyorum. Ülkemizin genç ve dinamik bir ekonomik yapısı var. Yatırımcı bu tür krizlerde nasıl hareket edeceğini biliyor. Krizde küçük esnaf biraz zarar gördü. Büyükleri besleyen de küçük esnaf. Paranın küçük esnafta dönmesi biraz yavaşlamıştı ama bu son alınan tedbirlerle piyasada bir canlılık var."

Krizde ev alan kazanır!
Krizde ev alınmaz tabusunu yıktığını vurgulayan Ağaoğlu, "Biz yaptığımız kampanyalarla `Krizde ev alan kazanır' fikrini getirdik. Kriz döneminde beş proje için aynı anda kazma vurduk. İsabetli bir karar verdiğimizi satışlarımızdan anlıyoruz. Son üç dört ayda 2 binden fazla konut sattık. Müşterisine kazandıran kendi de kazanır. Ben bunu ispatladım" dedi.

Türkiye'de güvenli konut eksiği var
Kriz döneminde de olsa Türkiye'de konut kredilerinin geri ödemelerinde sorun yaşanmadığını belirten Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk insanının konuta bakışı farklıdır. Evinin borcunu mutlaka öder. Biz 6 binden fazla konut kredisi kullandırdık. Özellikle büyük projelerden konut almış insanlar kredi ödemelerini kesinlikle aksatmıyor. Mühim olan doğru yerde doğru projeyi doğru fiyatlarla ve doğru ödeme koşullarıyla satmak"
Türkiye'deki konut stoğunun yüzde 70'inin güvensiz konutlardan oluştuğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, "Türkiye'de arz fazlası yok. İnsanların konutu var ancak güvenli konut yok. Şu anda Türkiye'de inşaat sektörünün dünyada yarışamayacağı bir ülke yok. Artık binalara mimar eli değmeye başladı. Binalarda mimarlık hissediliyor."

Uludağ'ı yeniden yapılandırma planına tepki göstererek otelini kapatma kararı alan Ali Ağağolu "Turizm ve Orman Bakanlığı'nın bu soruna mantık çerçevesinde bir çözüm üreteceğini düşünüyorum" dedi.

Uludağ'daki yapılanma sorunun çözüleceğini düşündüğünü belirten Ali Ağaoğlu, Bursa Belediyesi'nin bu konudaki tutumunu oldukça olumlu bulduğunu belirtti. Uludağ'daki kirliliğin yüzde 90'ınını kamu binalarının oluşturduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Uludağ'daki otelci arkadaşlar sağ olsunlar, `Biz de otelimizi kapatabiliriz' diye beyanda bulunuyorlar. Tek işletmeleri orası olmasına rağmen bunu göze alıyorlar" diye konuştu.


Geri Dön