24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, Londra'da ikinci projeyi yapmayı planlıyor!

Ali Ağaoğlu, Londra'da ikinci projeyi yapmayı planlıyor!

Londranın finans merkezinde projeye başlayan Ali Ağaoğlu, ikinci proje için de kolları sıvadı. Ağaoğlu, iş adamı Hamdi Akınla dairelerini Türkiyedeki hızda satacağı konusunda takım elbisesine iddiaya bile girdi



Türk iş adamları Londradan rüzgr gibi geçti. DEİK Türk-İngiliz İş Konseyinin (TİİK) düzenlediği Türkiye ile Büyüme (Grow with Turkey) konferansı, İngiliz ve Türk siyaset ve iş dünyasından yüksek düzeyli katılım ve ilgi ile sona ererken, İngiltere gündemi devam eden az sayıdaki iş adamından biri Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğluydu.

The Landmark Otelin lobisinde 24 yaşındaki oğlu Alican Ağaoğlu ile, İngilteredeki ikinci gayrimenkul projesine doğru yol alan Ali Ağaoğlu, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile görüşmeye hazırlanıyordu.

Belediye Başkanına gitti

Ağaoğlu Londrada yapmayı plandığı ikinci rezidans, otel, ofis katları konseptini; Türkiyedeki  My World  projeleri ile karşılaştırıyor, Burada aynısını yapacağız. İşimiz yaşam merkezleri inşa etmek diyor. Yani havuzu, spor salonu, kafesi, oteli, çarşısı ile şehrin içinde küçük adacıklar yaratmak...

Türkiyede bürokrasiden yakınan Ağaoğlu, İngilterede kurallar var, zorlukla karşılaşmıyoruz. Bugün (önceki gün) Belediye Başkanı ile görüşeceğim, yeni bir arsa aldık, ruhsat işlemlerine başlıyorum diyor.

Türkiyedeki projelerin inşaat kalitesi, İngiltereden daha yukarıda gibi iddialı bir yorum yapmayı ihmal etmeyen Ağaoğlu, finans merkezi olarak bilinen Canary Wharf bölgesinde 371 rezidans, 210 odalı otel ve 9 bin 300 metrekarelik ofis alanı bulunan projesinin, metrekare satış fiyatının 8 ile 10 bin sterlin arasında olacağını söylüyor.

Akın ile iddiaya girdi

Türkiyeden bir girişimcinin Londrada yaptığı en iddialı gayrimenkul projesini üreten Ağaoğluna TİİK konferansındaki sunumunda, panel yöneticisi Yavuz Canevinin  Son bir soru çağrısına  meslektaşı Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın karşılık vermişti.
Akın sorusuna Hayırlı olsun temennisi ile başlayıp, İstanbulda haftada 1.000 konut sattığını söylüyorsun. Londrada 400 konut yapıyorsun; İstanbuldaki performansına göre bu projenin satışı 2 güne denk gelir. Aynı performansı yakalayamazsan demoralize olur musun diye bitirdi.
Akının aldığı yanıt,  Burası Londra, aynı durum değil. Ancak inşaatı bitirene kadar satarım oldu.
Akın ile Ağaoğlu arasındaki diyalog, konferans sonrası iddiaya dönüştü. Ağaoğlu, İnşaatı bitirene kadar satamazsam, takım elbisesine iddiaya girelim önerisi getirdi. Akın, İnşaat bitene kadar satmazsan, batarsın zaten; bari kabası bitene kadar diye iddiaya girelim dedi.
Anlaştılar. Ağaoğlu kaybederse, oğlu ile birlikte Akına iki takım elbise alacak, kazanırsa da Akın, baba-oğula birer takım elbise alacak.
Elbise markasını konuşurlarken Üzerinizdeki marka geçerli olsun dedim. Baktık ki Akının üzerinde İtalyan markası Brionni,
Ağaoğlunun da Tom Ford!
Londrada gayrimenkul yatırımcısı olarak Star gazetesinin eski sahiplerinden KKTCli işadamı Ali Safa Özmen biliniyordu.
Ağaoğlu, Londrada proje sahibi olarak gayrimenkul yatırımına giren ilk örnek olacak. Herkesin merakı, Türkiyedeki krlılık oranlarını yakalayıp yakalayamacağı...

567 milyon sterlin gelir bekliyor

Ağaoğlunun Canary Wharfta inşa edeceği ilk proje, 157 ve 122 metrelik iki kuleden oluşuyor ve 5 yıldızlı otel ve rezidansın yer alması planlanıyor. Proje, 51 bin 900 metrekare rezidans konut, 9 bin 300 metrekare ticari ünite ve 15 bin 700 metrekare otel olmak üzere toplam alanı 77 bin metrekareyi bulacak. Beklenen toplam hasılatın 567 milyon sterlini, arsa maliyeti hariç toplam maliyetinin ise 189 milyon sterlini bulması öngörülüyor.

Cuba Caddesinde

Ağaoğlunun karma kullanımlı bu projesi, Londranın ünlü finans merkezi olarak bilinen Canary Wharfun güney batısındaki Cuba Caddesinin güney ucunda. Burası tarihi yapıların bulunduğu, ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımına geçen bir lokasyon. Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde.
Milliyet/Serpil YILMAZ


Geri Dön