26 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu merak edilen yalısını anlattı!

Ali Ağaoğlu merak edilen yalısını anlattı!

İşte ünlü iş adamının Vaniköy'de oyuncu Petek Ertüre ile birlikte yaşadığı o merak edilen yalısı...



 KONUT KRALININ MERAK EDİLEN YALISI

"Yaşam mimarı" sloganıyla onbinlerce nitelikli yaşam alanına imza atan Ali Ağaoğlu, iş hayatındaki başarıları kadar özel hayatıyla da hep gündemde. Ağaoğlu'nun yaşadığı ev ise büyük merak konusu.

VANİKÖY'DE YAŞIYORSUNUZ. BU SEMTİ TERCİH ETMENİZİN NEDENİ NEYDİ?

Vaniköy, Boğaz'ın en güzel yerlerinden biri. Tam Bebek'in karşısı. Trafiğin en hareketli olduğu bölge. Vaniköy'ün doğasını çok seviyorum, yalının arka tarafı koruluk. Doğayla iç içe yaşıyorsun, Boğaz'ı yaşıyorsun. Vaniköy'e ayrı bir sevgim var. Ev işlerine genelde iç işleri bakanı bakar. Bizim iç işleri bakanı, burayı çok sevdi onun üzerine buraya girdik. Dört senedir buradayız, bir kısmını satın aldım bir kısmını kiraladım.

YALININ ÖZELLİKLERİNİ ANLATIR MISINIZ?

Yalı, dört katlı. En alt katta hobi odam ve bilardo salonum var. Zemin katta salon ve mutfak, orta katta yatak odası, en üst katta da hobi odam var. Yaklaşık bir buçuk dönüm bahçe içinde, toplam 600 metrekare civarında. Evi işlerimin yoğunluğundan dolayı maalesef misafirhane gibi kullanıyorum. Gece kaçta yatarsam yatayım, sabah saat yedide uyanırım, en geç sekizde de evden çıkarım. Evimde en keyif aldığım şey kahvaltı yapmak. Akşamları da yemek, davet, toplantı derken eve gelişim 22.00 - 23.00'ü buluyor. Evde çok zaman geçirdiğimi söyleyemem. Günde ortalama 16 - 18 saat çalışıyorum. Evin keyfini ben süremiyorum, hanım sürüyor. Bir de evde çalışan yardımcılar.

HERKES EVİNİZİ ÇOK MERAK EDİYOR. YAŞADIĞINIZ EV BURASI MI?
Yaşadığım yer burası. Rahat olmayı seviyorum. Protokolden çok hoşlanan biri değilim. Yaşadığım ev fonksiyonel olmalı. Tekneyi de taksi olarak kullanıyorum.

DENİZİ SEVMENİZDE KARADENİZLİ OLMANIZIN DA PAYI VAR MI?
Denizi çok seviyorum ama denizle haşır neşir değilim. Suyu küvette, jakuzide daha çok seviyorum.

YALIYI DEKORE EDERKEN ÇIKIŞ NOKTANIZ NE OLDU?

Benim ilgilenecek imkanım olmadı. Mimar kadrom az çok tarzımı bilir, rahatlığı sevdiğimi bilir. Ona göre döşediler. Müdahil olduğum bir şey olmadı. Fonksiyonel ve kullanışlı olması da önemli. Tarz olarak ise minimalist bir çizgi diyebiliriz.

Çok odası vardı ama Ali Bey evde tadilat yaptığı için odaları büyüttü. Beş tane oda var. Aşağıda iki, yukarıda iki olmak üzere dört de banyosu var.

PAZAR SABAHLARI EN SEVDİĞİNİZ ŞEY NEDİR EVİNİZDE?

Günlük gazeteleri hızlı bir şekilde gözden geçiriyorum. En sevdiğim şey ise Pepe'mle beraber kahvaltı yapmak.

EN SEVDİĞİNİZ KÖŞE NERESİ?

Yazın terasta vakit geçirmeyi seviyorum. İstanbul'un manzarasını dünyanın hiçbir yerine değişmem. Zaman zaman dostlarımla terasta fasıl yapmaya da bayılırım.

EVDE KAÇ KİŞİ YAŞIYORSUNUZ?

P. Ertüre:
Evin içinde dört, dış bölümde de beş kişi yaşıyor.

A. Ağaoğlu:
Güvenlik, bahçıvan, iki yardımcı kadınla birlikte toplam dokuz kişi yaşıyoruz.


NASIL DİNLENİRSİNİZ EVİNİZDE?

Çalışarak dinleniyorum. Tatil insanın sevdiği işi yapmasıdır. Ben sevdiğim işi yapıyorum, işimi yaparak dinleniyorum. Bir şeyleri başarmak benim için en büyük keyif. Petek'in yanında mutluyum.
 
 YALIYI ALDIĞINIZDA BİR TADİLAT YAPTINIZ MI?

Geçici bir tadilat yaptım burada. Amcazade Yalıları'nı da ben aldım. Anadolu Hisarı'nda dokuz yalı... Butik otel yapıyorum, Harem Yalısı'nı ise kendime ayırdım. İki sene sonra inşaat bitince oraya geçeceğim. Burası ise aldığımda apartman yalıydı. Kalıcı tadilatı daha sonra yapacağım.
SPOR YAPIYOR MUSUNUZ PEKİ?

Çok harekeliyimdir, kendi ofisimde bile bir saat oturmam. Sürekli hareket halindeyim. Ofiste asansör kullanmam, yürürüm, şantiyeleri gezerim.
HAYALLERİNİZİN NERESİNDESİNİZ?

Babamdan 1977 senesinde ayrıldım, varlıklı bir ailenin oğluyum. Babamdan kuşak çatışması yüzünden ayrıldım. Beş altı sene para kazanmak için çalıştım. Sonra para kazanmak için değil bir şeyi başarmak için hep çalıştım. Çalışmayı çok seviyorum, ülkemi çok seviyorum. Sadece para kazanmak için çalışırsan amaç farklı oluyor. Yaptığım işin hep en iyisini yapayım, başarayım diye çalıştım. İşini severek yapar ve başarırsan zaten para peşinden geliyor. Ülkesini seven biri olarak üç kişiye daha ne kadar ekmek verebilirim diye düşünüyorum, o beni mutlu ediyor. Kendimi hala yarışa hazırlanan bir sporcu gibi hissediyorum. Ayağımı da henüz başlama çizgisine koymadım diye düşünüyorum. Onun için de çalışmaya devam edeceğim.

EN ÇILGIN PROJENİZ HANGİSİYDİ YA DA HANGİSİ OLACAK?

My World projesi Avrupa'nın en büyük projelerinden biri. Aynı yerde durmayacağız. Genç ve dinamik bir grubuz. Her projemizi bir öncekinden iyi yapmak arzusundayız.

Hürriyet-Kelebek


Geri Dön