25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Mevzuat değişiklikleri sektörde sıkıntı yaratıyor!

Ali Ağaoğlu: Mevzuat değişiklikleri sektörde sıkıntı yaratıyor!

İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Ali Ağaoğlu, sık sık yapılan mevzuat değişikliklerinin yatırımcıları zorladığını belirterek, ''Projelerimiz yarım kalıyor'' dedi.



İş dünyasının önemli isimlerini buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor. Zirvenin ikinci gününde konuğumuz iş adamı Ali Ağaoğlu oldu. Biz sorduk Ali Ağaoğlu yanıtladı.


İlk sorumuz mevzuatlarda sık sık yapılan değişiklikler oldu. Bu değişikliklerin iş adamlarını nasıl etkilediğine dair sorumuza Ali Ağaoğlu, ”İmar mevzuatında özellikle her gün ayrı değişiklikler oluyor. Bir arsa alıyorsunuz, proje geliştiriyorsunuz, projeye başlıyorsunuz o arada mevzuat değişiyor. Böylece bütün emeğiniz de boşa gitmiş oluyor. Bir yatırımcı için en tehlikeli şey önünü görememesidir.  Kendi sektörüm açısından bakıldığında inşatta çok sık mevzuat değişiyor. Kentsel dönüşümde de böyle imarda da böyle. Bu yatırımcının önünü görmemesi anlamına geliyor ve ciddi sıkıntı yaratıyor” şeklinde yanıt verdi.


”TURİZMDE TANITIM ATAĞI ŞART”


Boğaziçi’ndeki yapılaşmaya yönelik ise Ağaoğlu, ”Boğaz’da asıl yapılaşma 1990′lı yıllarda oldu. Sıkı, derin ve sağlam bir mevzuat var Boğaziçi’nde. Adamına göre mi uygulama yapılıyor onu bilemiyorum” dedi. Son olarak turizm sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen Ali Ağaoğlu, ”Şu anda sektör büyük bir tehdit altında. Çok ciddi iptaller oluştu. Ciddi boşluklar görünüyor.  Muhakkak Türkiye ile ilgili bir tanıtım atağı yapılmalı. Sektör bir darbe alırsa başta istihdam olmak üzere çok ciddi kayıplar olur” ifadelerine yer verdi.


Sözcü


Geri Dön