24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, My Resort'u açmayacak!

Ali Ağaoğlu, My Resort'u açmayacak!

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort'un kaçak duruma düştüğünü belirtti



'Uludağ'da kalıcı çözüm istiyoruz'

Uludağ'a yatırım yaptığı halde imar planı uygulamaya konmadığı için Ağaoğlu My Resort'un kaçak durumuna düştüğünü belirten Ali Ağaoğlu "Kalıcı bir çözüm bulunana kadar oteli açmayacağım" dedi

 200 kişiyi işten çıkardı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Uludağ'ın l'inci yerleşim bölgesindeki tüm otellerin yıkılmasını öngören 'Dönüşüm Planı'na tepki göstermiş, sezon başında 15 milyon dolar yatırımla yenilediği Ağaoğlu My Resort Oteli'ni kapatmıştı. Otelin 200 çalışanı tazminatları ödenerek işten çıkarılmış, Uludağ'daki pek çok otelin sahibi de Ağaoğlüna destek vermişti.

Orman Bakanı imzalamadı

Uludağ'ın en önemli kayak merkezi olduğunu belirten Ağaoğlu, yıllardır süren plansızlık probleminin aşılması için sektör temsilcilerinin üç bakanla bir araya geldiğini, dağın sorunlarım konuşarak belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde yeni bir imar planı hazırlandığını söyledi. Ağaoğlu "Planı turizm ve bayındırlık bakanları imzaladı Orman Bakanı imzalamadı. Plan da uygulamaya konulmadı" dedi.

Kaçak durumuna düştüm

Hazırlanan plan çerçevesinde yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Ağaoğlu, otel için 15, mekanik tesisler ve telesiyej için de 7 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydetti. Plan yürürlüğe girmediği için kaçak duruma düştüklerini kaydeden Ağaoğlu, "Hem yatırım yapıyorsunuz hem de devlete karşı suçlu duruma düşüyorsunuz. Ben bunu istemiyorum. Kalıcı bir çözüm oluşana kadar oteli açmayacağım" dedi.

Yasal zemin hazırlanmalı

Uludağ'daki kayak pistlerinin açılmamasının kayak sporunun yanı sıra Bursa esnafına da zarar vereceğini kaydeden Ağaoğlu şöyle devametti: "Uludağ Bursa ekonomisine yılda 100 milyon dolara yakın kaynak yaratıyor. Burada en az 5000 kişi çalışıyor. Tesislerin açılmaması en az 2500 kişinin işsiz kalması demek. Bürokrasi hızlandırılıp bir an önce yasal zemin hazırlanmalı"
Posta/İnci Neşeli Özoğlu


Geri Dön