10 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu, Sakarya Trafo Merkezi ihalesini kazandı!

Ali Ağaoğlu, Sakarya Trafo Merkezi ihalesini kazandı!

Ağaoğlu Enerji Grubu şžirketlerinden Marmarares Elektrik Üretim A.şž. , Sakarya TM için TEİAşž tarafından düzenlenen RES katkı payı yarışmasında en yüksek teklifi vererek çubuklu-Osmaniye RES 'in üretim lisansını alma yolunda en büyük engeli aşmış oldu.



Ağaoğlu, 50 MW gücündeki çubuklu-Osmaniye Rüzgar Enerjisi Santrali 'nin şebeke bağlantı hakkı için yapılan ihaleyi kazandı.

Ağaoğlu şžirketler Grubu, temiz enerji yatırımlarını hızla sürdürüyor. Yılda ortalama 120 milyon kWh elektrik üretmesi beklenen 50 MW gücündeki çubuklu-Osmaniye RES 'in 2012 yılı içinde devreye alınması planlanıyor. Bu proje tamamlandığında Ağaoğlu Enerji Grubu 'nun yenilenebilir enerjiden ürettiği yıllık toplam elektrik miktarı 670 Milyon kWh 'e ulaşmış olacak.

çubuklu-Osmaniye RES 'in de portföye dahil olmasıyla Ağaoğlu Enerji Grubu tarafından üretilecek temiz enerji sayesinde yılda yaklaşık 425.000 ton sera gazı salınımının önüne geçilmiş olacak.

Yerli ve yenilenebilir enerji yatırımları ile hem ülke ekonomisine hem de çevreye fayda sağlamayı amaç edinen Ağaoğlu Enerji Grubu geçtiğimiz Nisan ayında portföyüne eklediği 30 MW gücündeki Edincik RES projesinden sonra 50 MW gücündeki çubuklu-Osmaniye RES projesi ile toplam portföy kapasitesini 745 MW 'a çıkararak 2015 yılı hedefine hızla yaklaşıyor.

 


Geri Dön