23 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu TOKİ ve Emlak Konut ihalelerine girmeyecek!

Ali Ağaoğlu TOKİ ve Emlak Konut ihalelerine girmeyecek!

Ali Ağaoğlu TOKİ ve Emlak Konut'a net bir mesaj göndererek, "Hasılat paylaşımı ihalelerine katılmıyorum" dedi



- Bugüne kadar üç projeyi hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleştirerek yaklaşık 2 milyar TL'lik ciro yaratan Ali Ağaoğlu, kurumların taahhüt ile hasılat paylaşımını birbirine karıştırdığını vurgulayarak, "Taahhütte standart veya sınırlama olur. Ama, hasılat paylaşımında olmaz. Hele ki bizim gibi projelere değer katan bir marka söz konusuysa. Markamı benden çok düşünen kimse olamaz" dedi.

Geçen yıl gerçekleştirdiği 1 milyar 200 milyon TL'lik ciroyla konut sektörünün lideri olarak nitelendirilen Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bundan böyle  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'nun hasılat paylaşımı yöntemiyle yapacağı ihalelere katılmayacağını açıkladı.

Emlak Konut GYO'ya ait arsalar üzerinde yaptıkları üç projede yaklaşık 2 milyar TL gibi rekor bir ciroya imza attıklarını belirten Ağaoğlu, TOKİ ve Emlak Konut'un taahhüt ile hasılat paylaşımını birbirine karıştırdığını vurguladı. Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Elma ile armutu karşılaştırılmaz. Tahhüttte standart veya sınırlama koyabilirsiniz. Bunu müteahhitler anlayışla karşılar. Ama hasılat paylaşımında aynısını yaparsanız, standart koyarsanız işin tadı kaçar. Ben bu işin içine markamı koyuyorsam, standartları benim, yani kendi markamın belirlemesi gerekir. Son 10 yılda markalaşmaya yaptığımız yatırımların sonucu olarak konutta Türkiye'nin en güvenilir markası olduk. Buraya kadar gelmek zordu. Burada kalmak, gelmekten daha zor. Kimse markamı benim kadar iyi düşünemez. Kapıya, pencereye, çerçeveye hasılat paylaşımıyla yapılan işlerde karışılmamalı. Serbest bırakmaları gerekiyor. Bu serbestliği sağlamadıkları sürece hasılat paylaşımı ihalelerinde yokum. Elimdeki işi bitirim. Yeni ihalelere girmem."

'Kapımı her gün 40 arsa sahibi çalıyor'
Ağaoğlu, çarpıcı açıklamalarına her gün 40 arsa sahibinin kapısını çalması örneğini göstererek devam etti. Başka firmalarda rahatlıkla yüzde 45'lik bir oranla arsalarını pazarlayabilecekken, sıra Ağaoğlu markasına geldiğinde arsa sahiplerinin yüzde 35'e razı olduklarını söyleyen Ağaoğlu, "Çünkü, arsa sahipleri Ağaoğlu markasıyla yapılacak projede daha çok kazanacaklarını biliyor. Bunun için yüzde 10'luk fedakarlıkta bulunuyorlar. Emlak Konut ihalelerinden hangisine girsem arsanın fiyatı yükseliyor. Hasılat paylaşımıyla doğrudan şirkete katkıda bulunuyorum. Katıldığım ihalelerle de fiyatın yükselmesini sağlıyorum. Katkım dolaylı oluyor. Şartnamesini aldığım, teklif vermediğim ihalelerde idarenin alacağı pay yüzde 3-5 artıyor. Arkadaşlara bu kadar katkı sağlıyorum. Durum böyle olunca biraz anlayış bekliyorum. Bu anlayışlı ortam sağlanıncaya kadar hasılat paylaşımı ihalelerine girmeme kararı aldık” diye konuştu. 
 
ÜÇ PROJE YAPTIK 2 MİLYAR TL CİRO YARATTIK
TOKİ ve Emlak Konut GYO ile gerçekleştirdikleri üç hasılat paylaşımı projesinde bugüne kadar yaklaşık 2 milyar TL gibi rekor bir ciro yarattıklarını vurgulayan Ali Ağaoğlu, My World, My Town ve My Towerland projeleri hakkında konuştu.

1) MY WORLD: BİRKAÇ YIL İÇİNDE REKORUMUZ KIRILAMAZ
Batı Ataşehir'deki My World projesinden 1 milyar 300 milyon TL'lik ciro gerçekleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, satışlarına 1 Kasım 2005'te başladıkları projeden elde ettikleri ciroya bugüne kadar her iki kurumun da gerçekleştirdiği hiçbir hasılat paylaşımı projesinde erişilemediğinin altını çizdi. "Ağaoğlu My World hakkında, "Aynı dönemde, bizden önce satışa çıkan iki projedeki konut sayısı bizden fazlaydı. Yaptıkları ciro ve arsa sahibi olan Emlak Konut GYO'ya ödedikleri rakam bizim yarımızdan az oldu. Biz hala satışları sürdürüyoruz. Bu proje 1 milyar 500 milyon TL gibi bir rekorla tamamlanacak. Gelecek birkaç yıl içinde rekorumuz kırılacak gibi görünmüyor" dedi.

2) MY TOWN: CENAZEYİ KALDIRDIM, ISPARTA UÇUŞA GEÇTİ
Ispartakule'deki 583 konutluk My Town projesine dikkat çeken Ali Ağaoğlu, bugüne kadar yüzde 92'si satılan ve 110 milyon TL ciro yapan projenin bölgede yarattığı harakete işaret etti. Ağaoğlu, " Ispartakule'de cenaze vardı. Yaprak kıpırdamıyordu. Gittim cenazeyi kaldırdım. Ispartakule uçuşa geçti. Yaprak kıpırdamayan bölge uçuşa geçti. Ispartakule'de proje yapan arkadaşlar arayıp teşekkür etti" dedi.

3) MY TOWERLAND: 500 MİLYON TL'Yİ BULURUZ
Ali Ağaoğlu, Güney Ataşehir'deki My Towerland projesinde 2 bin 535 konutun 818'ini Emlak Konut GYO'ya ait arsa üzerinde yatıklarını belirterek, "Burada yapacağımız ciro yaklaşık 500 milyon TL” dedi.

“Seyrantepe'de 50 milyon TL param bağlı”
2008 yılı Şubat ayında gerçekleştirilen Seyrantepe'deki 46 bin metrekare arsa üzerine 92 bin metrekare alanlı konut, ofis, residence ve otel ihalesini 605 milyon TL toplam hasılat ve 232 milyon 925 bin TL idare payı teklif ederek aldıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, “Aradan 27 ay geçti. İhalede aralarında El Maktum'a ait olanlar da dahil dev şirketleri eleyerek ihale kazandık. 50 milyon TL teminat yatırdık. İmar planları iptal olduğu için çivi çakamıyoruz. Paramız orada bağlı kaldı”
Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön