20 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Yeni projelerle sektörü sallamaya geliyorum!

Ali Ağaoğlu: Yeni projelerle sektörü sallamaya geliyorum!

Çekmeköy, Bağçılar ve Bahçelievler projesine start verecek olan şirket, Maslak projesinde de satışlara başlayacak



Maslak dahil, yeni projelerle sektöre 2012'de ciddi bir ivme katmaya hazırlanan Ağaoğlu Grubu, Maslak ile birlikte 4 yeni projeyle 2012'ye hızlı giriş yapacak. Bu yılın ilk satışa çıkacak projesinin 242 bin metrekare alan üzerinde yükselecek dünya ölçeğindeki Maslak projesi olacağını belirten Ağaoğlu, "Çekmeköy, Bağçılar ve Bahçelievler projelerine de başlayacağım. 2011 yılının son çeyreğinde sektörde bir daralma yaşandı. Nisan ayından itibaren sektörde yeni bir canlanma başlayacak. Zaten ben yeni projelerle sektörü sallamaya geliyorum" dedi. Ancak Ağaoğlu yeni pazarlama stratejileri hakkında ser verip sır vermedi. bekleyin pek yakında demekle yetindi.

Çekmeköy'e karma proje

Çekmeköy Şile yolu üzerinde 70 dönüm arazide yükselecek projenin içinde konut, ticari üniteler ve otel olacak. Farklı daire tiplerine yer verilecek projede yaklaşık 1500 konut yer alacak. Fiyatlar henüz belirlenmedi. Ancak fiyatların diğer projelerde olduğu gibi kaliteye göre uygun olacağı söyleniyor.  Şirketin Çekmeköy'de zaman içinde farklı projeleri de olacak. Şirketin aynı bölgede 2B dahil 400 dönüm civarında arazisi var.

Bağcılar ve Bahçelievler sırada

Şirketin bu yıl hayata geçireceği Bahçelievler ve Bağcılar projeleri de yakın zamanda hayata geçirilecek. Her iki projede de konut sayısı 1000'in üzerinde olacak. Daha çok konutlara yer verilecek projelerde ihtiyaca yönelik ticari ünitelerde yapılacak.

İstanbul Maslak'la dünya ligine taşınacak

242 bin metrekare alan üzerinde yükselecek ve dünyanın sayılı projeleri arasına girmeye aday gösterilecek Maslak projesinin satışlarına da Mart ayından itibaren başlanacak. Maslak projesinde bir hayli iddialı olan Ağaoğlu; "Bu proje dünya çapında bir proje olacak ve İstanbul bu proje ile dünya ligine taşınacak" dedi.

Kültür ve sanat merkezi

Mimari planların tamamlandığı projede konut, ticari üniteler ve otelin yanı sıra 9 adet tiyatro salonu ve sinemaya yer verilecek.  Tiyatro ve sinemaların işletmesi özel sektöre verilecek. Bugüne kadar daha çok iş bölgesi olarak adlandırılan Maslak, Ağaoğlu projesi ile kültür-sanat ve eğlencenin de merkezi olacak. 

Adım para yapıyorsa ne mutlu

Nerede prim potansiyeli olduğu söylense hemen Ağaoğlu bu bölgeden arazi aldı veya topluyor gibi söylemlerle karşılaştığımızı hatırlatıp bu tür haberlerin doğruluğunu sorduğumuzda aldığımız yanıt ta çok ilginç oluyor. Bu tür söylemleri kendisinin de duyduğunu hatta İstanbul'un dışında arazisini satmak isteyen kişilerin de yan tarafı Ağaoğlu aldı ya da ilgileniyor diyerek arazi satışını yaptığını belirten Ağaoğlu, "Gittiğimiz yerlerde bölgenin değerini arttırdığımız için insanlar ismimi kullanıyor. Adım her yerde para yapıyorsa bu güzel bir şey" şeklinde oluyor.

Malının arkasında duruyor

Yapılan her projenin arkasında durmak gerektiğini ve kusuru hatayı sahiplendiklerini belirten Ağaoğlu, müteahhitlerin yaptığı en büyük yanlışın inşaatı yapıp teslim ettikten sonra bir daha projelere uğramamak olduğunu söylüyor. Şirket olarak 20 yıl önce yaptıkları projeleri bile takip ettiklerini hatırlatan Ağaoğlu'nun yaptığı tüm projeleri belli periyotta gidip gezdiğini öğreniyoruz. Site sakinleri ile çay içip sohbet etmenin kendisine keyif verdiğini söylüyor. Kar yağışlarının artığı bu günlerde tüm yaptığı projelere iş makineleri gönderip site içini ve dışını temizlettiğini de aktarıyor.

Hem çalışıp hem eğleniyor

İşini bir eğlence olarak gören Ağaoğlu, başarının sırrını da işini sevmek olarak özetliyor. İşi hayatından çıkardığı zaman geriye bir şey kalmayacağını içtenlikle ifade eden Ağaoğlu'na göre, zaman planlı kullanıldığında işe de eğlenmeye de aileye de vakit bulmak imkansız olmaktan çıkıyor. 

Sultanbeyli tarihinde hiç orman olmadı

Farklı yerlerde 2B arazisi olan Ağaoğlu'na 2B'yi sorunca Sultanbeyli ile ilgili tarihte bir yolculuğa çıkıyoruz. Ağaoğlu, Sultanbeyli bölgesinin Bizans ve Osmanlı dönemlerinde orduların tahıl ambarı olduğunu, 1943 senesinde çıkartılan bir yasa ile bölgenin devletleştirilip arazi sahiplerine para ile ağaç diktirilerek ormanlaştırıldığını söylüyor. 

EMİNE AÇAR/BUGÜN


Geri Dön