24 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu: Yeni yatırımlarımız engellendi!

Ali Ağaoğlu: Yeni yatırımlarımız engellendi!

Paralel yapının iş hayatına verdiği zarara dikkat çeken Ağaoğlu, “Kilit noktalara yerleştirdikleri adamlarla başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İntikam almak için projemizi durdurdular, yeni yatırımları engellediler. " dedi.



Paralel yapının iş hayatına verdiği zarara dikkat çeken Ali Ağaoğlu, “Kilit noktalara yerleştirdikleri adamlarla başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İntikam almak için projemizi durdurdular, yeni yatırımları engellediler. Bakırköy projemizi durduran hakim ve savcılar darbe girişimi sonrası tutuklandı. 2 ay önce ‘Türkiye’de iş yapmam’ demiştim ama bu teröristler temizlenince tam gaz yatırıma başlarız” dedi. 


AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulundu. Paralel yapının Türk ekonomisini bozmak için organize şekilde girişimlerde bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez hale getirdiler. Bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler” dedi. 


İNTİKAM İÇİN YAPTILAR

Paralel yapıya 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı kendilerinin verdiğini, gözaltındayken eski savcı Zekeriya Öz’e tepki gösterdiğini ve basına verdikleri belgeler ile o dönemde bu yapıya en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu dile getiren Ağaoğlu, “Bu yüzden ofisime gelip ‘Bu senin yanına kalmaz. Seni yaşatmayız’ diyerek beni tehdit ettiler.


Bugün eğer Zekeriya Öz, yurt dışında kaçaksa ve vatan haini ise bunda bizim de katkımız var. Bu adamların temiz olmadığını ilk biz söyledik. Onlar da intikam almak için Bakırköy’deki projemizi durdurdular ve yatırımlarımızın önünü kestiler” dedi. Bakırköy’de hayata geçirmek istedikleri projenin 3 kez durdurulduğunu, bu süreçte yer alan hakim ve savcıların görevden el çektirildiğini, bazılarının ise tutuklandığını belirten Ağaoğlu, “Biz mahallenin delisi olarak hedefteydik. Ama bunlar tüm meslektaşlarına aynı eziyeti yaptı” dedi. Ağaoğlu Bakırköy’deki Central Park konut projesinin hukuki ve şehircilik alanlanın problemsiz olduğunu iddia etti. 


İNŞAATA 3 MİLYAR DOLAR 

Mevcut projelerin yanında yeni yatırımlar konusunda da önlerinin kesildiğini söyleyen Ağaoğlu, “Ruhsat almak bugüne kadar hiç bu kadar sıkıntılı olmamıştı. Yılbaşında hazırlandığımız 4 proje vardı. Hepsinde de inanılmaz sıkıntılar çıkardılar. 2009’da Anıtlar Kurulundan onaylanan Yeniköy projem için 7 yıldır ruhsat alamıyorum. Çekmeköy’de büyük bir yatırımın engellendi. Bağcılar’da devlet hastanesi önündeki arsa benim ama iş yaptırmadılar. Birkaç ay önce ‘Türkiye’de iş yapmam’ demiştim. Şimdi bu yapı temizlenince yatırıma tam gaz devam edeceğiz. İnşaat alanında yapılacak 3 milyar dolarlık yatırımım var. Enerjide 1 milyar dolar, sanayide de 180 milyon dolar yatırımım var” dedi. Ağaoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda da paralel yapı temsilcilerinin olduğunu iddia etti ve “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Bayram Keskin de görevden alındı. Ben kendisi hakkında bu olaylardan önce suç duyurusunda bulunmuştum. Bu kişi, paralelci olduğu bilinen hakimlerin verdiği iptal kararına bakanlık adına itiraz etmemişti” dedi. 


Dönem kazanma dönemi değil

DARBE girişimi sonrası Türk haklının büyük bir mücadele gösterdiğini söyleyen Ağaoğlu, iş dünyasının bundan sonra her şeyi devletten beklememesi gerektiğini ifade etti. İş dünyasına da görevler düştüğünü belirten Ağaoğlu, “Dönem kazanma dönemi değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi içi her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Kampanyalar başlatıp, tüketciye kolay ödeme seçenekleri sunacağız” dedi. Emlak Konut GYO’nun da darbe girişimi sonrası inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldiğini belirten Ağaoğlu, “Emlak Konut da sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacak” dedi. 


Darbe girişimi sonrası 25 milyonluk satış

15 Temmuz akşamı ‘Maslak 1453’ projesinde bir basın toplantısı düzenlediklerini ve darbe grişimini o akşam öğrendiğini belirten Ağaoğlu, şunları söyledi: “Güvenlik görevlisi arkadaşlar kaçalım dedi. ‘Hayır eve gidelim’ dedim. Hiç de endişe etmedim. Olayın sıcaklığı geçince şantiyeye gitmeye başladım. Dün (önceki gün) yarısı Körfezli yatırımcıya olmak üzere 25 milyon liralık satış yaptım. 2 gün boyunca da Körfezli yatırımcılarla telefonda görüştüm. Hepsi bize ‘Türkiye’ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz’ dedi.”



Hürriyet 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından iş dünyasına büyük görev düştüğünü belirterek, “Dönem kazanma değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gerekirse kârlardan fedakarlık yapacağız” dedi. 

 

Kendisinin de göz altına alındığı 17-25 Aralık sürecinde paralel yapının amacına ulaşamadığını belirten Ağaoğlu, ondan sonra bu yapının Türkiye ekonomisini bozmaya çalıştığını anlattı. 

 

Engeller kalkıyor

 Darbe girişiminin ardından yaşanan sürecin en iyi şekilde atlatılması için iş dünyasının her şeyi devletten beklememesi gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, “Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız” diye konuştu.

 

Ağaoğlu, bu kapsamda yeni kampanyaya hemen başlayacaklarını ve her bütçeye uygun ödeme seçenekleriyle sektör için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Ağaoğlu, Emlak Konut GYO’nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacağını ifade etti. 

 

25 milyon TL’lik satış 

ALİ Ağaoğlu, önceki gün 25 milyon liralık konut satış yaptıklarını belirterek, “Körfez’den bir yatırımcı Maslak 1453 projesinden komple bir kat aldı. Satışın yarısını yerli yarısını yabancı yatırımcıya yaptık” dedi. Ağaoğlu, darbe girişiminin olduğu gün Körfez ülkelerinden tanıdığı tüm yatırımcıları tek tek aradığını, hepsinin “Biz Türkiye’ye güveniyoruz,  yatırımlara devam edeceğiz” dediğini anlattı. Ağaoğlu, ayrıca projelerine 300 milyon dolarlık yatırım yapan Suudi bir yatırımcının kendisini arayarak, ‘Ne ihtiyacın varsa hemen göndereyim’ dediğini de sözlerine ekledi.

 

Beni delirtenler görevden alındı! 

ALİ Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy’deki projesinin iki kez mühürlenmesinin hukuki bir karar değil FETÖ’nün ‘intikamı’ olduğunu söyledi. 2013’te ‘Beni delirttiler’ diyerek satışa çıkardığı Bakırköy 46 projesi 17-25 Aralık sürecinde mühürlenen Ağaoğlu, projeyi bu yıl yeniden Central Park adıyla satışa sunmuş ancak proje yeniden mühürlenmişti. 

 

FETÖ’ye 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı eski savcı Zekeriya Öz’e ilişkin Dubai belgelerini açıklayarak verdiğini anlatan Ağaoğlu, “Bu yüzden ofisime gelip, ‘Bu senin yanına kalmaz’ dediler. Tehdit ettiler” dedi. Bundan sonra her gittiği yerde önünün tıkandığını savunan Ağaoğlu, şunları söyledi: “Bize iş yaptırmadılar. Mesela Yeniköy projemiz. Anıtlar Kurulu’ndan olur alalı 7 yıl oldu ancak hâlâ ruhsat alamadık, bir imza bekliyor. Bakırköy projesinde hukuksuz iptal kararını veren hakimlerin hepsi şu anda tutuklandı veya görevden alındı.” 

 

Bu iki projenin dışında Bağcılar ve Çekmeköy projelerinde de sıkıntı yaşadıklarını anlatan Ağaoğlu, en az 3 milyar dolarlık yatırımının önünün kesildiğini ancak şimdi bu yatırımlara hızla başlayacağını vurguladı. Ağaoğlu, enerji yatırımlarına da devam ettiğini söyledi.


Vatan 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Son iki yıldır devlet içindeki paralel örgütlenme nedeni ile işyapmakta zorlandıklarını vurgulayan Ali Ağaoğlu, kadrolarıntasfiyesi ile milyar dolarlık projeye hız vereceklerini kaydetti.


Birkaç ay önce devlet içindeki bürokrasi engeliyle Türkiye'de artık iş yapılamadığına işaret ederek, yatırımlarını yurtdışına çekeceğini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, son operasyonların ardından Türkiye'deki yatırımlarına hız vereceğini açıkladı. Son iki yıldır paralel yapılanmanın devlet içinde bürokratik engellerle, projelerine engel koyduğunu kaydeden Ağaoğlu, Bakırköy, Yeniköy, Zeytinburnu ve Bağcılar'da bekleyen yaklaşık 3 milyar dolarlık inşaat projesine hız vereceğini kaydetti.


KONYA'YA 1 MİLYARLIK

Dün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısı ile son yaşanan gelişmeleri ve gelecek projelerine ilişkin hedeflerini aktaran Ağaoğlu, “Bu yapıya en büyük darbeyi vuran benim, bu yüzden beni tehdit edip yıllardır her işimi tıkadılar. Bize iş yaptırmadılar. Mesela Yeniköy projemiz. Anıtlardan onay aldı ancak 7 yıldır bir imza bekliyor” diye konuştu. Yaşam mimarı Ağaoğlu, İstanbul'da engele takılan inşaat projeleri için 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını açıkladı. Enerji alanında da yenilenebilir enerjide Amasya, Seferihisar yatırımlarının daha yeni açıldığını anlatan Ağaoğlu, 1 milyar Euro'luk Konya yatırımının devam ettiğini söyledi.


1 YERİNE 3 ÇALIŞ

Yaşanan bu sürecin atlatılabilmesi için devletin özel sektörün ve halkın birlik olması gerektiği mesajını veren ünlü işadamı Ağaoğlu, şöyle devam etti: “Müteşebbislere, iş dünyasına da büyük görev düşüyor. İş dünyasının önündeki engellerin kalktığını ve önünün açıldığını düşünüyorum. Yapmamız gereken işimize eskisinden daha büyük gayretle devam etmek. Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz bugüne kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız.”


KÖRFEZ’E 25 MİLYON TL’LİK SATIŞ

Yaşanan olağanüstü durumlara rağmen Körfez yatırımcılarının Türkiye'ye güvenmeye devam ettiğini aktaran etmeye başladıkları Maslak 1453 projesinde Körfez'den bir yatırımcıya hafta sonu 25 milyon liralık satış yaptıklarını belirtti. Körfez ülkelerinden tanıdığı tüm yatırımcıları tek tek aradığını, hepsinin, “Biz Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz” dediğini anlatan Ağaoğlu, “Tüketiciler endişe etmesin. Yeni kampanyaya da hemen başlıyoruz. Her bütçeye ödeme seçenekleriyle sektör için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.


ESNEK ÖDEME SEÇENEĞİ GELECEK

Emlak Konut GYO'nun 60'a yakın müteahhitle bir araya gelerek, yeni bir proje başlatacağını ve ciddi bir hazırlık içinde olduğunu kaydeden Ali Ağaoğlu, şirket olarak gerekirse kârlarından da feragat edebileceklerini söyledi. Ünlü işadamı Ağaoğlu, önümüzdeki dönemlerde daha esnek ödeme seçenekleri ve vadelerle satışlarına devam edeceklerini aktardı.


Sözcü



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


FETÖ’nün yatırımlara verdiği zarara dikkat çeken işadamı Ali Ağaoğlu, “Yatırımların önü artık kesinlikle açılır. Bunlar yüzünden iş yapmayacağım demiştim, şimdi tüm projelerime start veriyorum” dedi. İki gün boyunca Suudi Arabistan’dan Dubai’ye kadar yatırımcıları tek tek aradığını belirten Ağaoğlu, “Hepsi, ‘yatırımlara devam edeceğiz’ dedi. Bu yıl 3 milyar dolar yatırım yapacağız” diye konuştu.


Türkiye’de FETÖ’nün yatırımlara verdiği zararlara dikkati çeken işadamı Ali Ağaoğlu, Bakırköy’de 1.2 milyar dolar yatırım değeri bulunan ve bin 500 kişinin çalıştığı Central Park projesine durdurma veren hakimlerin çoğunun tutuklandığını söyledi. Bundan sonra yatırımların önünün kesinlikle açılacağına inandığını dile getiren Ağaoğlu, “Türkiye’de bunlar yüzünden iş yapmayacağım demiştim, şimdi tüm projelerime start veriyorum” açıklamasında bulundu. Kalkışmanın püskürtülmesi sonrasında iki gün boyunca Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Dubaili yatırımcıları tek tek aradığını belirten Ağaoğlu, “Hepsi, ‘yatırımlara devam edeceğiz’ dedi. Bu yıl 4 projeye 3 milyar dolar yatırım yapacağız” diye konuştu. Ağaoğlu, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, buna teşebbüs edenleri lanetlediğini, bu kişilerin hepsinin vatan haini olduğunu söyledi.


YATIRIM ENGELLENİYORDU

Paralel yapının 17-25 Aralık sürecinde başaramadığını ondan sonra Türkiye ekonomisini bozarak yapmaya çalıştığını aktaran Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ülkenin düzenini bozmak için ekonomiyi bozmak istediler. Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. Bundan sonra yatırımların önü kesinlikle açılır, ben 3-4 ay önce toplantı yapmıştım. İşte kastettiğim bunlardı. Bunlar biran önce kamudan temizlenirse, iş hayatının önünün açılacağını düşünüyorum.  Türkiye’de bunlar yüzünden iş yapmayacağım demiştim, şimdi tüm projelerime start veriyorum” açıklamasında bulundu.


HAKİMLER TUTUKLANDI

Ağaoğlu, Bakırköy’de hayata geçirmek istedikleri Central Park projesinin 3 defa durdurulduğunu, bu süreçte yer alan toplam 7 hakimin de son darbe girişimi sürecinde HSYK tarafından görevden el çektirildiğini, bazılarının ise tutuklandığını söyledi. Ağaoğlu, “Orada yasal süreç devam ediyor, onu bekleyeceğiz zaten. Bugüne kadar proje için karar veren İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin üyeleri Mustafa Uyar, Serkan Mangal, Hamdi Demir, Erhan Demir, Muhammed Ali Öztürkler, Abdullah Aydoğdu, Tamer Taşpınar, Serkan Mangal, 3. Köprü’nün projesinin durdurulmasına da imza atmıştır. Bunu sonradan öğrendik. Buradaki asıl amaç sadece benim şahsım da değil. İş dünyasının yatırımlarını engellemek. Ekonomiyi bozmak “ dedi.


ARTIK 1 YERİNE 3 ÇALIŞACAĞIZ

Milliyetçi, vatanını seven, vatandaşlara iş ve aş vermeyi şiar edinmiş 50 yıllık iş adamı olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, iş dünyasına da büyük görev düştüğünü söyledi. Ağaoğlu, “İş dünyasının önündeki engellerin kalktığını ve önünün açıldığını düşünüyorum. Biz iş adamları olarak sokağa da çıkarız orası ayrı. Ancak yapmamız gereken işimize eskisinden daha büyük gayretle devam etmek. Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız. Devlete de hükümete de millete de sonuna kadar güveniyorum. Hiç fire vermeden yatırımlara devam ediyoruz” diye konuştu.


HUKUKSUZ İPTAL VERDİLER

Ağaoğlu, Bakırköy’de başlattıkları Central Park Projesi’nin hukuki ve şehircilik alanlarında en masum planlardan olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “O bölge kentsel dönüşüme tabidir. Orası ben almadan önce harabeydi. Bu projede 1500 kişi çalışıyordu. Hukuksuz iptal kararını veren hakimlerin hepsi şu anda tutuklandı veya görevden alındı. Proje şu anda duruyor. Sektörün genelinde bu var. Malesef bir ruhsat almak bugüne kadar hiç bu kadar sıkıntılı olmamıştı. Yılbaşında hazırlandığımız 4 proje vardı. Hepsinde de inanılmaz sıkıntılar çıkardılar. 2009’da Anotlar Kurulu’ndan onaylanan Anakent Projesi’nin ruhsatını 7 senedir alamadım. Böyle bir şey olur mu?” diye sordu.


BU YIL 3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Ağaoğlu, şimdiye kadar önü kesilen ve bu yıl başlatmak istedikleri 4 proje olduğunu belirterek, bu projelerin Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy’de olduğunu aktardı. Bu 4 inşaat projesi için 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını dile getiren Ağaoğlu, enerji alanında ise 1 milyar doalrlık yatırımlarının devam ettiğini söyledi.


KARDAN FEDAKÂRLIK YAPACAĞIZ

Emlak Konut GYO’nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu ve sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacağını kaydeden Ali Ağaoğlu, sektördeki oyuncuların da iş birliğine hazır hazır olduğunu bildirdi. Ağaoğlu, “Dönem kazanma değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi içi her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gerekirse karlardan fedakarlık yapacağız. Türkiye bu olaydan güçlenerek çıkacak” dedi. Darbe kalkışmasının püskürtülmesinin ardından pazar, pazartesi günü Körfez yatırımcılarını aradığını belirten Ali Ağaoğlu, şöyle devam etti: “Başta Suudi Arabistan, olmak üzere Katar, Dubai, Kuveyt’teki tanıdığım tüm Körfez yatırımcılarıyla tek tek görüştüm. Onlar da aradı, şunu diyorlar, ‘Türkiye üstesinden gelir, biz Türkiye’ye güveniyoruz’. Bugüne kadar Körfez’e  2 milyar doların üzerinde satış yaptım, hala daha almaya devam ediyorlar. Önceki gün de Körfezli bir yatırımcıya 25 milyon liralık satış yaptık.”


Karar


Geri Dön